Last news in Fakti

24 Април, 2019 14:40 3 762 15

Porsche Taycan по китайски

  • enovate-
  • me-s-
  • шанхай 2019

Китайският автомобилен пазар показва признаци на забавяне за пръв път от десетилетия, но това изобщо не стряска тамошните производители на електромобили. Техният брой сякаш расте ежедневно и не е лесно да се следят всички новости, които бълват постоянно.

Точно по тази причина под радара на медиите мина премиерата на Enovate ME-S на автосалона в Шанхай. Новият китайски конкурент на Tesla Model S ще влезе в серийно производство през 2021 г.

Четиривратото купе с явни дизайнерски заемки от Porsche Taycan има 800-волтов акумулаторен блок, съвместим с 300-киловатови зарядни устройства. Това означава, че батерията може да се зареди на 80% за едва 15 минути.

Китайците не разкриват други технически детайли за електромобила. От Enovate споменават само, че ускорението от 0 до 100 км/ч отнема на ME-S 3 секунди, което говори за доста мощност.

Впрочем стилистичните сходства с Porsche изобщо не са случайни. Шеф дизайнер на компанията е Хакан Сарачоглу, който е работил по външността на 918 Spyder.

Цената на серийния ME-S все още не е ясна, но според говорител на Enovate компанията смята да върви по стъпките на Tesla, като атакува първо луксозния сегмент, и едва след това ще се насочи към по-ниските класове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    18 8 Отговор
    Че ментето е в пьти по-добре изглеждащо от Порша...-кога ще ги стигнем комунистите от Китай???

    Коментиран от #6, #7, #13

  • 2 Batushka

    11 7 Отговор
    Който се подиграва на Китай ,няма мозък!
  • 3 гост

    3 8 Отговор
    А,що всички започнаха електрички да правят,нали уж гърмяли? Че и ги купуват,не може да бъде.

    Коментиран от #4

  • 4 Статистиката

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ами защото гърмят и се палят по-рядко от автомобилите с ДВГ, затова. Ежедневно се палят стотици и хиляди от тях, на никой не му е интересно да пише новини за всяка. Виж като гръмне електричка е нещо друго и става сензация. Вече по света има над 5 милиона електрички и пожарите ще стават все по-чести. Ще им мине модата и на тези статии и за никой няма да представлява интерес запалена електричка.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Статистиката":

    Не можах да разбера,дали си разбрал смисъла в коментара?
  • 6 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    След 2 години Китай ще има капацитет за производство на над 20 МИЛИОНА електромобила годишно , от които в Китай могат да се продадат най-много половината !!!! А с тях проблеми за емисиите в Европа НЯМА !!! Да не говорим , че вече се научиха и да отговарят на европейските краштестове , а и там електромобилите по принцип са си в пъти по-добре от петролките !!!! Така че на Порше и компания им предстои рев , ама с глас !!!!
  • 7 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Само дето с батюшката продължавате да ръсите простотии за някакви комунисти в Китай , хахахах !!!! Такива НЯМА и няма да има никога повече , това са приказки за слепи наивници !!!!!
  • 8 Хора не наблягайте на английския.....

    5 4 Отговор
    Учете китайски.Там е бъдещето.
  • 9 Факт!

    5 4 Отговор
    Е как учете китайски бе нали арииската раса Хитлер белите пък сега на жълтурите се продавате.Ей тва българина големо гомно излезе!
  • 10 Антон

    5 4 Отговор
    Хаха, луксозна китайска имитация на порше. Всъщност да сте чули от порше да правят имитации на китайски коли. А все обратното, жълтурите копират европейсците.

    Коментиран от #14

  • 11 Boxer

    3 0 Отговор
    Много добре изглежда, и отвътре и отвън. Но футуристичният дизайн на интериорът ще затрудни скоростното управление в завои. Липста на каквато и да е опора при краката на шофьора ще кара да "увисва"за волана. Казвам го опит без спорни седалки и многоточков колан, ползвам външната част на колената и петите за по-стабилна позиция и опора в звоите. Инак са люлея като обесена жаба на колана по завоите ;)
  • 12 бегачка

    0 1 Отговор
    Тези китайци,не разбраха ли ,че „Анитиелектрика“ не ги пуска тези коли в България?Щели да го убият! Няма да има на кой да си продават колите!
  • 13 ник3900евро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дамммм":

    Е много ви е мил комунизма на боклуците тролчута
  • 14 ЛудЛу

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Да изчакаме 5 години и да видим кой кого ще копира.
  • 15 Ссср

    0 0 Отговор
    Петолъчката изразява петте континента, на които ще победи комунизма. А сърпа и чука забравих.