Last news in Fakti

7 Май, 2019 11:06 21 088 19

Така ще изглежда Skoda Superb

  • skoda-
  • superb
Така ще изглежда Skoda Superb - 1

Чехите от Skoda публикуваха първото изображение на обновения си флагман Superb. Става дума за европейската версия, която съвсем скоро ще бъде представена в Братислава. Това ще стане по време на световното първенство по хокей, което се провежда в Словакия.

Чешкият автомобилен производител за първи път ще представи нов модел по време на спортно мероприятие, макар и от 27 години да е неизменен спонсор на първенствата по хокей. На ескиза разпространен от Skoda и който ви показваме, може да се види обновената предна част на Superb.

От досегашния модел иновацията се отличава с различни предни светлини и оформление на бронята. Следвайки новата тенденция на марката, отзад вместо логото на марката ще се появи надпис Skoda. По предварителна информация салона ще е изпълнен в стила на новата Scala, ще е налична модернизирана мултимедийна система с поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto.

Освен това ще се появи и модификация с хибриден силов тракт, който ще се състои от бензинов турбомотор с обем 1.4 литра. Самият мотор с вътрешно горене 1.4 TSI, както и целият хибриден тракт ще са подобни на тези от Volkswagen Passat GTE.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимист

    16 19 Отговор
    Ако е до 30 000лв. ше си закупя едничка.....

    Коментиран от #9

  • 2 Марто

    53 4 Отговор
    Вече няма разлика м/у пасат и супърб, само дето супърба е по-евтин и както се вижда - по-красив.

    Коментиран от #7, #12

  • 3 сектант

    19 19 Отговор
    супер. на по-следващите модели на пасат, супърб и ауди а8, когато им се разменят емблемите няма да може да ги различават хората вече. Немски дизайн ли бе да го опишеш..

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 сектант

    8 21 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    между другото, специално за премиум сегмента, румънците в момента водят по качество, ако вземем количество и размер на ремонти до 100 000 км

    Коментиран от #6

  • 6 Слот

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Маймуно рошава, какъв премиум сегмент сънуваш при румънците ма?
  • 7 123

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Има разлика между Супърб и Пасат и тя е, че Супърбът е по-голям. Той е аналог на Артеон. Пасата в момента е точно между Октавия и Супърб.
  • 8 Али

    7 2 Отговор
    Супер б е суре кола надеждна аз имам 2010 ремонт несъм правил 50000
  • 9 Ганьо

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "Оптимист":

    За тия луди пари, една Хонда Легенд 3,5 бензин и 5000 литра гориво за 10 години напред! С катализатор и далеч по-бърза, по-красива и по-луксозна!

    Коментиран от #11

  • 10 Гуцето Сл.бряг

    6 1 Отговор
    Прекрасен автомобил.Дано един ден притежавам един от тях...
  • 11 Всеки си решава

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьо":

    Карал ли си?
    Много тунинг специалисти твърдят, че това е най - добрата кола за доработка. 2.0.тси 280кс е страхотен двигател и много лесно се постигат 400-430кс.
    Получаваш семеен автомобил, по-бързо от най-бързата и Хонда, с отлично поведение на пътя и изключително балансирано окачване. А L&K е много приятно ниво на оборудване. Единственото за което се сещам, което не можеш да имаш хедъп дисплей и нощно виждане.
    Повярвай ми имам доста навършени километри във висок клас автомобили - основно а8 и 7сериия, по-малка в предишната с класа и мога да направя сравнение с луксозен клас автомобили(ако не е малко прекалено да ги поставям в една група с хонда, та било и legend).
    Както казах въпрос на предпочитание, но автомобила е много сериозен.
    Сетих се, че основния му недостатък е липсата на лед фарове...

    Коментиран от #14

  • 12 МSux

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марто":

    Има , има. Щом за 1500 ЛЕВА сте готови да си купите автомобил с по нисък клас "навигация" и по кофти шумоизолация - така да бъде.
    1. Може да сравните мултимедията дори на сегашните модели, уж колите са еднакви ,но VW е с много по-яка мултимедия от супърбчето. Сравнете Голф и SЕАТ Leon уж еднакви , но дори с фул екстри Leona си е с една малка мултимедия а на голфа е около 2 пъти по-голяма.
    2. Гледах сравнителен тест на Superb и Passat в теста казаха, че шумоизолацията на Passata е доста по-добра.
    На VW не им се харесва , че Шкода набира сила за тяхна сметка и ги правят една идея по cheap. Но запомни едно, мултимедията на голф или пасат , никога не е като на SEAT или Шкода . :) 1500 лева разлика, всеки си прави сметката.

    Коментиран от #13

  • 13 E aide sega

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "МSux":

    Има разлика и то е от ясно, по-ясно.
    Въпроса, е дали разликата си струва 10те %.
    Между другото разликата между дисплея на голф р и Леон купра е 2", а не 8".
  • 14 Ганьо

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Всеки си решава":

    ЛЕД фарове, лъскави изкуственяци в салона и подобие панаирджийски джунджурийки не правят истинската кола. Нито 4-цилиндрови бръмчалки с обем 2 л. Важно е усещането при шофиране, излъчването. А Шкодичките са далеч от подобни ценности

    Коментиран от #15, #17

  • 15 Сега разбрах

    2 16 Отговор

    До коментар #14 от "Ганьо":

    Не коментираш супърба, а ни "отваряш", че трябва да си купуваме хонди
    ЛЕД фарове - хубавите лед фарове са една от най- ценните ново въведения на последък
    лъскави изкуственяци в салона и подобие панаирджийски джунджурийки не правят истинската кола - съгласен съм и хонда са абсолютни пласмасарки , затова казвах , че е направо смешно да ги сравнявам а8 7ма серия и С класа. Написах ти , че L&K е доста високо ниво на обурудване и найстина не е никак лошо.

    Нито 4-цилиндрови бръмчалки с обем 2 л.
    Това е шизофренично. Хонда се занимават основно с малолитражки. Тоя асматик дето ни го предлагаш , нито звучи както трябва, нито ускорява както трябва и въобще не харчи както трябвал! да беше 8к да го коментирам, харчи като rs6 , а набира като октавия 1.5 tsi.

    Важно е усещането при шофиране, излъчването.
    Е тука вече изби рибата. Супърба има отлично управление , особено моделите снабдени с динамично окачване и прогресивно управление на волана. Това е субективно, но супърба изглежда многоо по-добре от въпросната хонда.

    А Шкодичките са далеч от подобни ценности
    Какви ценности? Предполагам имаш предвид на какво прилит основната част от прозводените от тях автомобили. Ами евтини пласмасарки, но просто шкода са малко по-евтини и малко по-практични.

    Не че бих си купил шкода , но хонда въобще р особено тая недомислица дето хвалиш
  • 16 То Румънския

    2 1 Отговор
    Дизайн с кеф да го одпишеш
  • 17 Peugeot 208 12

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ганьо":

    А за 1.2 какво ще кажеш. Реален разход в София 7 на сто. Пък вие си карайте 3.0, 4.0 и сипвайте бензин .... ааа извинете тоест газ.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Ганьо

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Peugeot 208 12":

    Аз си карам на бензин. Единия ми Акорд също е икономичен. Оня с Аудитата А8 обаче ми е интересно как ли ги кара на бензин при 25 и 30/100 разход.... Разбира се че не, пуши с мръснишкия си дизел че се не трае зад печката....
  • 19 Ганьо

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Peugeot 208 12":

    Но дори и за газта, все повече се убеждавам че пак е по-добре за да спестиш пари, отколкото да осмърдяваш и разболяваш всички невинни наоколо с дизеловата си печка!