Last news in Fakti

9 Май, 2019 18:36 18 701 15

Мотористка загина заради високи токчета

  • мотоциклет-
  • катастрофа-
  • високи токове

29-годишна мотоциклетистка загина на място в английския град Борнмът, след като загуби контрол над управлението заради шикозните си обувки на висок ток и инкрустации от диаманти, съобщава Daily Echo.

Според свидетели на катастрофата Моника Кунда карала "ямахата" си с около 65 км/ч. Очевидец, който се движел точно зад нея, разказва, че младата жена протегнала единия си крак като че ли бил схванат, но когато понечила да го върне на стъпенката, не успяла да я уцели заради високите токове.

Кунда отместила за миг погледа си от пътя надолу, за да разбере какво става, и точно тогава паднала. Според дорсетската полиция жената била облечена по последен писък на модата - с дизайнерско кожено яке, блестящи обувки с 8-сантиметрови токчета и яркорозова каска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    85 2 Отговор
    Смърт в името на красотата! Кретени!
  • 2 гост

    38 6 Отговор
    и паднала с 65 с фателен изход? то в екипировката не е само "розова каска" включват се и други неща които спасяват крайници , гръбнак и много неща... само не знам дали ги има в гама като за такива обувки. Че ако не и тичат няма да ги вземе.

    Коментиран от #15

  • 3 Дами

    68 4 Отговор
    Когато карате кола или мотоциклет, като това момиче, до като карате си убивате маратонки или обувки без ток, а обувките с висок ток си ги носите в торбичка и се преобувате след това.
  • 4 МОТО ИЗГЪЗИЦИТЕ

    21 26 Отговор
    ЖАЛЪК ИНЦИДЕНТ, ЛОШОТО Е ЧЕ В ЖИВОТА ГРЕШКИТЕ СЕ ПЛАЩАТ СКЪПО, ГЕРБ И ФАНДЪКОВА ВСЯКА ПРОЛЕТ ЗАТВАРЯТ СОФИЯ ЗА ДА НАПРАВЯТ "МОТОШЕСТВИЕ" А НЕ МИСЛЯТ КОЛКО МЛАДЕЖИ СЕ ЗАРИБЯВАТ И ЧЕ 5-6 % ОТ ТЯХ ЩЕ ЗАГИНАТ И ОЩЕ 5-6% ИНВАЛИДИ
  • 5 Маратон

    36 9 Отговор
    Умри, но гъзар бъди!... Безспорна номинация за наградата на Дарвин!

    Коментиран от #6

  • 6 160

    13 16 Отговор

    До коментар #5 от "Маратон":

    Вие материала сте най-яркото доказателство за теорията на Дарвин
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стамат

    5 6 Отговор
    До Мотоизгъзиците,наистина си изгъзица.С коли загиват повече хора и то целогодишно,не само лятото. По твоята антилогика какво да направят а???
  • 9 онзи

    8 3 Отговор
    Името Кунда на Чешки и много интересно,даже може да се каже тъпа Кунда:)))
  • 10 Нелюбезния лос

    2 1 Отговор
    Няма много е главата- няма я и нея.Естествения подбор в действие.
  • 11 гост

    12 0 Отговор
    Кола и мотор се карат с равни и удобни обувки, всеки дръзнал да наруши това правило рискува живота си. Дори в колата е много лесно да ти се закачи крака за стелката или за педала и да се замести така, че да не може да пуснеш газта или да натиснеш спирачката в неотложен момент.
  • 12 Браво на англичаните

    5 0 Отговор
    Eха, само можем да си мечтаем за такава реакция тука в БГ-то - поне 5 полицейски коли, хеликоптер, линейка и парамедик може би - шкодата
  • 13 ИВАН

    4 1 Отговор
    Ми няма кой да ги чеше тия жени, и те щурнаха по мотори да се чекнат и по коли, а не да си раждат и гледат дечица, или поне градинки да си чоплят
  • 14 Rayniac

    5 0 Отговор
    Осен обувките обаче, в преведената статия не видях да се споменава че при падането и е паднала каската (предполагаем по-голям размер каска, избран заради външния вид, а не безопасност) , което всъщност се е оказало фатално.
  • 15 Именно

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    С изключение на съзтезателните екпировки, нормалните ги предвиждат за скорост на удар около 27-29км/ч (предполага се че човек би реагирал и забавил поне малко).
    Това е по няколко причини.

    Едната че статистически най-многото катастрофи с мотори и скутери стават при ниски скорост - обикновено в места с повече трафик.

    Друга е че ако си представиш човек да падне като талпа от собствената си височина и си удари директно главата, силата на удара е достатъчна за да го утрепе на място - в смисъл че и ниските скорости са предостатъчни, за да убият или ранят сериозно човек.

    Последната е комбинация от начина по който се правят каските. От една страна, каските които са направени да действат оптимално при по-високи скорости (тоест съзтезателните) при ниски скорости биха били прекалено твърди (тоест пяната в тях, която трябва да обере ускорението и да спести шока на мозъка) и макар че главата може да оцелее, е доста вероятно мозъкът да пострада фатално - най-често се получава силен отток и някои от страничните ефекти са да ти изскочат очите и ... смърт.
    За да се направи каска която да работи еднакво добре и при по-ниски и при по-високи скорости тя ще трябва да е с по-мека пяна и ... радиус от поне метър.