Last news in Fakti

28 Май, 2019 12:17 10 758 8

Как се печелят по €11 хил. на ден с Agera RS

  • koenigsegg-
  • agera rs-
  • phoenix-
  • мани кошбин

Подобно на произведения на изкуството някои автомобили спокойно могат да се разглеждат като капиталовложение. При това инвестицията в даден модел понякога се възвръща не след десетилетия, а далеч по-бързо.

Американският брокер на недвижими имоти Мани Кошбин е типичен пример как човек може да забогатява дори докато спи. Само за пет месеца неговият уникален Koenigsegg Agera RS е поскъпнал двойно, съобщава CNBC.

За три години от шведския хиперавтомобил са произведени само 25 екземпляра, което моментално го превръща в колекционерски блян. Кошбин има късмета да се вреди за последната бройка, но щастието му трае кратко.

"Агерата" на Мани е разбита по време на тестове в Швеция и инвестицията започва да изглежда не чак толкова доходоносна. Тогава обаче от Koenigsegg решават да възстановят хиперколата от нулата и резултатът е още по-впечатляващ.

👑🙏🏻

A post shared by Manny Khoshbin "Never Give Up" (@mannykhoshbin) on May 4, 2018 at 1:17pm PDT

Възкръсналата Agera получава името Phoenix, двигател с мощност 1 400 к.с. и антикрило за $300 000. За пълно удовлетворение на родения в Иран Мани, каросерията от въглеродни нишки е нагиздена с украси от 24-каратово златно фолио.

Кошбин плаща за колата $2.2 млн. (€1.96 млн.) и когато най-после му я доставят, е на върха на щастието. Няма никакво намерение да се разделя с нея, но наскоро получава предложение, на което не успява да устои.

Познат на Мани богаташ му предлага $4.1 млн. (€3.66 млн.) за "агерата" и макар първоначално да поставя безобразния минимум от $5 млн. (€4.46), брокерът се съгласява. Така банковата сметка на Кошбин набъбва с почти €2 млн. за няма и половин година или с по €11 000 на ден.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    32 17 Отговор
    това ако го продам мога да отворя такси фирма от дъстъри

    Коментиран от #4

  • 2 Сиромаха

    38 12 Отговор
    Тъпа Статия!!!!!!!
    Наистина си струва да се замислиш, Защо?????
    Защо са толкова Алчни Всички тези Хора на тази планета?????????
    Значи тои е Милионер! На върхът на щастието, Няма никакво намерение да се раздели с колата!!!! Но все пак получава оферта на която не може да Устои!!!!!! офертата е Много повече Пари!!!!!!! Значи все пак парите (особено Многото Пари) са по ценни от които и да е Шедьовър!!!!!!!!
  • 3 Opel astra

    63 4 Отговор
    Аз пък губя по 100 лева на ден заради моята Opel astra
  • 4 Дидо

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Отвори си и автосервиз за тях за да ти излезе по-евтино.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Driving pleasure

    11 1 Отговор
    Още един пример, че пари при пари отиват! Кой аджеба може а си позволи колекционерска кола, че да изкара пари от нея?

    Коментиран от #7

  • 7 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Всеки въпроса е иска ли. Преди 10 години по евтино даваха от пасат или а4 мердцес следвоенен модел. Сега подобен е 20к за реставрация ако го намериш. Поне. Обаче ако ги имаш що бе вземат е бмв или мърк докато смени всички части и каско ще струва 2 бона 😉. Отде толкова пари и време тия хора не знам.
  • 8 незнайко

    0 1 Отговор
    Всичко в тази кола е безупречно с едно изключение ! ВЪГЛЕРОДВИТЕ ВЛАКНА ОТ КОИТО Е НАПРАВЕНА КОНСТРУКЦИЯТА !!! ГОРИ КАТО ФАКЛА !!!