Last news in Fakti

28 Май, 2019 13:04 9 300 16

Новият Mercedes-Benz Actros идва у нас

  • mercedes-benz-
  • actros
Новият Mercedes-Benz Actros идва у нас - 1

Силвър Стар ще покаже за първи път у нас новия Mercedes-Benz Actros по време на специализираното изложение TRUCK EXPO. Основните нововъведения при модела са: MirrorCam вместо странични огледала; Multimedia Cockpit с редица нови функции и системи; обновената система PPC (Predictive Powertrain control), която посредством 3-D карта вече разпознава завои и кръстовища; Active Drive Assist – системата, която позволява на водача да използва предимствата на полуавтономното шофиране; Active Brake Assist 5 - спирачният асистент за критични ситуации от следващо поколение.

Новият Mercedes-Benz Actros идва у нас

Посетителите ще могат да разгледат два идентични влекача с кабина StreamSpacе. Интериорът е с напълно равен под, две комфортни легла със седем зонов матрак, 36 л. хладилник и водна печка 3800W със система за оползотворяване на остатъчна топлина от двигателя. И двата камиона Mercedes-Benz Actros са оборудвани с двигател OM471 от второ поколение Евро 6, 13л. редови 6 цил. с двуструен турбокомпресор, макс. мощност 330 кВ (449 к.с.) при 1600 об.мин., макс. въртящ момент 2400 Nm в диапазона от 800 до 1400 об.мин. и налична функция „Top torque“ + 200 Nm при движение на 12-та предавка. На борда е налична FleetBoard системата за контрол и управление на автопарка. Автомобилите разполагат със следните системи за сигурност: ESP; активен спирачен асистент; предупреждение при напускане на лентата за движение; асистент следящ за умора на водача.

Клиентите в България могат да поръчват новия Mercedes-Benz Actros от Генералния дистрибутор Силвър Стар още от декември месец миналата година, а първите камиони се очакват да пристигнат през юни.

Освен новия флагман при тежкотоварните, посетителите ще имат възможност да се запознаят с още седем експоната на щанда на Силвър Стар – първият пикап на Mercedes-Benz - Х-class, Sprinter ще бъде представителят на лекотоварната гама, а Mercedes-Benz V-class ще впечатлява посетителите с комфорта и лукса при вановете. Професионалистите, занимаващи се със строителна техника ще могат да разгледат отблизо бетоновоз със задно разтоварване Mercedes-Benz Arocs, а най-добра маневреност ще демонстрира компактният камион за градска дистрибуция Fuso Canter 3С15. Mercedes-Benz Tourismo 16 RHD е новият автобус за дълги разстояния на марката от Щутгарт и е поредният експонат, който ще предизвиква интерес на изложението.

Изложението отваря врати на 6 юни, а работното време в дните 6 и 7 юни е от 10 до 18 часа, на 8 юни от 10 до 16 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таблетче

    12 13 Отговор
    Ако и на професионална и скъпа техника не и се забоде таблетче за 50 евро ... цена няма да има всичко.

    Коментиран от #4

  • 2 Townboy

    3 19 Отговор
    Че никой не го е канил как така ще идва в страната на МАН?
  • 3 Марто

    19 5 Отговор
    Какви МАН-ове бе, това е законодателят
  • 4 майстора

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "Таблетче":

    50 евро а ...я врътни един телефон да провериш колко струват тия таблетчета ...

    Коментиран от #6, #8, #13

  • 5 Ивайло

    19 2 Отговор
    Абе mirror cam, ама огледалото си е огледало!!! Като стане някой бъг или просто слънцето блесне в камерата или в мониторите, ще видиш да маневрираш, та маани... Иначе, хубав е камиона, екстри, това-онова, ама да се премахнат изцяло огледалата си е рискована работа!!!
  • 6 Random

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "майстора":

    Важното е че изглежда така все едно са взели едно престижио за 20лв и са го лепнали с Капчица за таблото. Иначе дисплея и системата не са лоши.

    Коментиран от #11

  • 7 СтарТИРаджия

    6 10 Отговор
    13 литра мотор - 450 коня??? Тази кубатура отдавна подминава 500! И к'ва е тази водна печка - отживелица само заради едното оползотворяване на топлото от антифриза. А акумулаторите?! Системата за обратно виждане може и да е добра особено, ако покрива и мъртвите зони. Иначе е доказано, че мерцедес средностатистически е най-добрият влекач в българската действителност.

    Коментиран от #12, #14

  • 8 Произвеждам

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "майстора":

    "Таблетчето" ... защото имам проект за производство именно на подобно устройство - струва толкова колкото ти казва господина. Товалко струва екрана и дънното за нея ... така че колко ти я продава Мерцесдес - ти ще ни дадеш правилните телефони с правилните надценки... за останалите хора, които произвеждаме по подобни проекти, знаем много добре цената на всичко. Не забелязвате ли, че електрониката стана по-евтина от вечеря в ресторант или трябва да напишат статия във вестника за да светне на всички !
  • 9 ТИР

    7 4 Отговор
    Българите тираджии в Германия вече го и карат, а тук тепърва ще го представят...СМЕХ....
  • 10 кос

    9 1 Отговор
    дано има легло в Мерцедеса да не спим по мотели че там има жени за час и ше изневеря
  • 11 А БЕ

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Random":

    Друго си е камаза или маза , НАЛИ ?
  • 12 Дод

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "СтарТИРаджия":

    Абре палячо какви коне търсиш ,тука трябва нютонметри ,а такива има ако знаеш какво е ,стар тираджия ама от простите
  • 13 Дориан

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "майстора":

    Колко струват на едро на турския пазар, а? Колко струва изработката на автомобил с все по ниско ниво пластмаса, заради което "спада" разхода...
  • 14 До стар кифлафжия

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "СтарТИРаджия":

    А водна печка случайно е сложена да загрява и мотора на - температура. Явно в Иран не ги ползват даже като вали сняг 😃
  • 15 Борис

    7 0 Отговор
    Ще се предлага и в "Макрон" версия без легла
  • 16 Ганьо

    2 0 Отговор
    Макс мощност при 1000 об. и макс въртящ момент при 800. Ето в това е силата на нафтата: да тегли товари. А не да задвижва автомобили със 120 по магистралата! Дано някога се осъзнаят.