Last news in Fakti

19 Юни, 2019 11:05 4 850 20

BMW се отказва от минивановете

  • bmw-
  • 2er-
  • active tourer-
  • gran tourer-
  • f45-
  • f46

Еднообемните модификации на BMW 2er Active Tourer (5 места) и Gran Tourer (7 места) няма да получат наследници. Вместо това марката ще опита да привлече потенциалните купувачи на миниванове към SUV-гамата си, става ясно от интервю на вицепрезидента по продуктовото развитие Петер Хенрих за британското сп. Autocar.

"Минивановете свършиха отлично работата си да привлекат нови клиенти, но не се вписват в същността на марката", обяснява мениджърът. Според Хенрих BMW не се отказва завинаги от еднообемните автомобили, но поне в обозримо бъдеще няма да произвежда такива.

BMW произвежда 2er Active Tourer (F45) и Gran Tourer (F46) от 2014-а. Миналата година от двата минивана са продадени 68 367 бройки, близо 17 хил. по-малко, отколкото през 2017-а (85 255). Резултатите за периода януари-април тази година показват, че търсенето продължава да спада.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амин

    34 3 Отговор
    Най-накрая......👌
  • 2 Лоу сик

    18 4 Отговор
    Аз чакам да си купа Ламбо баничарка или Бентли пикап или комби багажник на покрива. БМВ имат тротинетки и велосипеди, а скоро искаха и ролкови кънки да правят
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Brabus

    22 18 Отговор
    Най-добре да се откажат от това да се опитват да правят коли!

    Коментиран от #13

  • 5 ВЪПРОС

    6 1 Отговор
    добре де, каква е поддръжката на едно бмв взето на 80 000 км от ауто бавария годишната горе-долу и струва ли си, сравнено с чисто нов автомобил по-нисък клас?

    Коментиран от #6, #18, #19

  • 6 АзАз

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪПРОС":

    Отговорът на въпроса ти, няма как да е еднозначен. "Струва ли си?" е относително понятие. Ако питаш дали излиза по - евтино да караш и обслужваш по - евтина кола - да, така е! Ако вземеш някоя от големите три немски марки се приготви дълбоки джобове. Дори гаранционните коли гълтат супер много пари. Пример: Счупено огледало. КАСКОто го покрива, но познай! Застрахователя ти няма договор със сервиза на БМВ и трябва ти да платиш частта и след това да изискваш да ти изплатят парите. Като сложим законовия срок от 15 дни да ти възстановят парите и факта, че трябва да платиш преди да го поръчат може да доведе до месец, че и повече в които ще има немалка сума затворена и неизползваема... При мен, за две строшени огледала трябваше да дам малко над 4 000 лева и да ги чакам повече от месец тези пари. Затова, ако решиш да вземеш подобен автомобил ти трябва една постоянна сума в банката за такива случаи.
    Та пак на въпроса "Заслужава ли си?" - Отговора е просто: Ако можеш да си го позволиш (разбирай да не се лишаваш от други неща) - ДА, иначе НЕ ;)

    Коментиран от #10

  • 7 сектант wannabe

    14 9 Отговор
    Ще им е много трудно да не кажа невъзможно да привлекат клиенти към SUV гамата си, при наличието на Дачия Дъстър ред лайн 4х4=16.
  • 8 Random

    9 4 Отговор
    То и suv-овете не се вписват в същността на марката, ама вие си знаете. По-добре да бяхте взели някаква друга марка и под нея да продавате боклуци(безсмислени модели)
  • 9 бмв боклук

    10 11 Отговор
    БМВ качествен двигател не могат да сглобят а тръгнали цял миниван да правят

    Коментиран от #14

  • 10 Трт

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "АзАз":

    Абе ти Ферари ли караш ?Ако е така евала ако не нещо май са те преебали освен ако не брамчиш на застраховки или лъжеш
  • 11 Ганьо

    6 2 Отговор
    От една простотия на друга. БМВ и ван.... БМВ и клатушкащ се (псевдо при това) джип....
  • 12 На БМВ баща му...

    8 3 Отговор
    Няма лоши коли та дори и ван и БМВ да е, има лоши и мърляви собственици и такива всезнаещи професори които разбират от всичко и най- вече от автомобили...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 СССА

    1 1 Отговор
    Не харесвам БМВ най вече вановете им.Но най добре да забранят на Източна Европа да ги ползва и най вече на България и Сърбия.И всичко ще си дойде на мястото.
  • 16 Един

    3 2 Отговор
    Жалко че в Бълхария марки като bmw и audi се превърнаха в нещо като Ай фон, ако нямаш не си актуален.....

    Коментиран от #17

  • 17 Никата

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Един":

    Не знам дали е само в България, но абсолютно съм съгласен, за мен това не са марки, които си струват внимението, защото за условно казано малкото лукс отгоре, над другите по-евтини марки (говоря същия клас, нали не дачии и т.н) предлагат нечовешки цени. Да не говорим, че колкото и собственика да не е марляч, тези коли, вече, са повече самоходен маркетинг от колкото коли. Колкото и пари да имам, не бих станал роб на емблема, която предлага основно 2 неща - ненадеждност и висока цена, и по този начин да си чишкам на парите, кат ги затварям в ...кола?! Всичко друго е на задно място. Ако целта на покупката ти е гъзария - това са марките, но ако знаеш какво искаш и можеш да си го позволиш, има едни други марки, които могат да ти го предложат. Германеца вече е търговец, не механик :)
  • 18 Ivani4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪПРОС":

    Няма допълнителни разходи ако вземеш малко употребяван автомобил BMW от официалните дилъри на марката. Получаваш напълно обслужен и надежден автомобил с две години гаранция без ограничения на километрите в рамките на гаранцията. Всички други марки ограничават гаранцията до 100к км.
  • 19 Ivani4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВЪПРОС":

    Няма допълнителни разходи ако вземеш малко употребяван автомобил BMW от официалните дилъри на марката. Получаваш напълно обслужен и надежден автомобил с две години гаранция без ограничения на километрите в рамките на гаранцията. Всички други марки ограничават гаранцията до 100к км.
  • 20 Иванов

    0 0 Отговор
    Преди два месеца взех Active Tourer за тестдрайв за 2 дни и мога да кажа, че колата е доста добра, вложените материали са качествени, возенето е много приятно. За семейна кола е супер, ако човек може да си го позволи. Колата нова идва с включено обслужване за 200 хил. км. или 4-5 години - което настъпи първо, ако не се лъжа, така че без коментари колко било скъпо обслужването.
    Колебаех се между този модел и 3-та серия като клонях към 3-ката заради по-големия вторичен пазар. Сега с тази новина избора ми се улеснява и ще зачеркна иначе много приятната 2-ра серия.