Last news in Fakti

22 Юни, 2019 10:30 11 661 31

Особености на колите, които се продават по света, в Европа и у нас

  • автомобили-
  • европа-
  • българия
Особености на колите, които се продават по света, в Европа и у нас - 1

По света

Особености на колите, които се продават по света, в Европа и у нас


Не е странно, но е любопитно, че най-продаваните коли в света не са толкова популярни в Европа и още по-малко в нашата страна. Според последната статистика на focus2move най-продаваните коли в света са японски.
1. Toyota Camry
2. Honda Civic
3. Toyota Corolla
4. Honda Accord
5. Nissan Altima

В Европа

Особености на колите, които се продават по света, в Европа и у нас


Що се отнася до продажбите на нови автомобили в Европа, то също не е изненадващо, че там властват европейските марки. В десетката има само една японска кола - Nissan Qashkai, а всички останали са германски и френски.
1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. Renault Clio
4. Volkswagen Tiguan
5. Ford Fiesta

И у нас

Особености на колите, които се продават по света, в Европа и у нас


В повечето страни, където има автомобилно производство, то е доминиращо и на местните пазари. Понеже ние нямаме такова, а и финансовото състояние на средностатистическия българин съвсем не е цветущо, у нас основен е факторът цена. Статистката за България не е по модели, а само по марки.
1. Dacia
2. Renault
3. Skoda
4. Nissan
5. Volkswagen


Оказва се, че доминиращите алианси в България, що се отнася до продажбата на нови автомобили са Renault-Nissan и Volkswagen Group. Все по-голям пазарен дял обаче, както и у нас, така и в Европа заема и концерна PSA, в който влизат марките Peugeotq Citroen и Opel.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сектант

    41 54 Отговор
    Само дъстър,другото е компромис.

    Коментиран от #14, #24, #30

  • 2 bmw

    53 29 Отговор
    хаха отиди се прегледай с твоя дъстър.Най-умрелия кошник на света където само в бг и румъния се кара,защото нямаме пари за по-хубава кола.

    Коментиран от #4, #11, #13, #25

  • 3 КОЮ

    74 18 Отговор
    Последните дни четох ваши статии в който излезна че автомобил след 2004 не си заслужава парите , всички са маслояди , трошляци и не на последно място скапани ръжди и сажди. Ако си направите труда да погледните цените на автомобил една и съща марка / модел /година предлаган на нашия пазар и съотвенто същия в Европа излиза че тук цените са много ама много по ниски , поради причината че тук се внасят автомобили с тотална щета , разни самозвани "майстори" в сивия сектор ги китнат чукнат пудрят и ги пускат на пазара , от там селяка си купува 200+ коня "автомобил" дава го на синчето а от скоро и на дъщерите си и те с 280 по тиквените магистрали за морето . Резултата е повече от плачевен всяка година 1000 загинали и десетки хиляди ранени . Виновни няма . А виновни са тези който разрешават всичко гореспоменато , нямаме закони , нямаме контролни органи , нямаме САМОСЪЗНАНИЕ .
    Моля за вашите минуси :)

    Коментиран от #15

  • 4 Радо

    39 11 Отговор

    До коментар #2 от "bmw":

    И в Италия също ги покарвали Дачиите, и то не малко - имам един познат, дето има автокъща и на отиване за Италия, возят Дачии от Румъния...един път ми каза, че на ферито от Гърция за Италия чакали 300 автовоза - не 30, а 300 автовоза с нови Дачии за Италия.....а Дъстъра е добра машина за парите си, няма човек, който да е недоволен от Дъстъра.

    Коментиран от #6, #17

  • 5 Kkk

    13 17 Отговор
    2 дни обикалях Румъния минах околко 1500км там и дачия почти не видях по пътищата имаше не повече от 20. Масово хората карат нови коли на не повече от 5 6 години. Светлинни години са от нас като инфраструктура и автопарк, а маркировката им е песен. Незнам в градовете как е не съм бръмчал там, но по пътищата е много добре. Само на магистралата имаше брутално задръстване 100км се движехме с 5км до 20км в час. Просто имаше много коли. Голяма мъка беше.

    Коментиран от #22

  • 6 Гост

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Но не ти е обяснил, че от Италия заминават за целия свят с корабчета
  • 7 Факт

    21 9 Отговор
    В целия свят най много се продават Японските марки но в Европа явно пазара на автомобили е доминиран от марки за които на повечето континенти не са и чували.
  • 8 До автора на статията

    3 2 Отговор
    Правописа ти е....абе казано на Италиянски МаммаМия..
  • 9 Ганьо

    25 9 Отговор
    Естествено че финансовото състояние на българина няма да е цветущо, след като си има да храни една Тиква, няколко енергийни картела, и 2-3 немски мафии продаващи хран. продукти с 200% надценка!

    Коментиран от #12, #23

  • 10 Пешо от панелката

    17 3 Отговор
    Във всички страни където условията са тежки, пътищата са лоши, качеството на горивото е съмнително, а монтьорите и резервните части често са менте, най продавани са японските. България е някакво изключение, вероятно защото ни се иска да сме като германците или швейцарците.
  • 11 Кънчи

    19 10 Отговор

    До коментар #2 от "bmw":

    В Германия, Белгия, Холандия и Франция е пълно с Дъстър
  • 12 Муньо

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьо":

    Така е, брат'чед. Преди да доди Тиквата бракята бугаре си живеехме доволно и охолно, нямаше картели, нямаше мафии, а и инфлация нямаше. Помня, кой не верва да пита другарката Нинова, тя ще му каже..
  • 13 Цеко сифоня

    24 13 Отговор

    До коментар #2 от "bmw":

    Много ми е смешно когато некой селски фукльо с "bmw" / дори не може да го напише правилно/ , се изказва неподготвен. И особено такъв като тебе с модел 318 тип циганска мечта. Явно не си излизал никога от село и не знаеш че Дачия е много популярен автомобил във Франция. Дъстър и Сандеро стъпката са хит. Особено Дъстър, много го използват и в полицията и в пожарната и в разните им там спешни мед. служби. Карай си пушилняка и си трай, че ставаш смешен и жалък.

    Коментиран от #18

  • 14 Угз

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сектант":

    Секта само у нас сте номер 1.Когато превземете и европейският пазар ела ми се обади да те почерпя.
  • 15 ПетровДругарят Петров

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "КОЮ":

    Защо минуси , като си прав ? Всеки пътувал по света е видел автомобили , качество и цени .
  • 16 Венелина Маринова

    9 5 Отговор
    Като гледам най купуваните в БГ, първите три са евтинички боклуци, Нисан е най големия боклук измежду японските, а СоцВагена не се нуждае от представяне.
  • 17 бмв

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Моля ти се ние имаме служебни дъстъри.Чак никой да не сее оплакал.Единия здаде багажа на 40 хил. км, а останалите са дранкулници.Просто е наказание да караш такава кола.
  • 18 ТИ САМО ЗА ТОЗИ МОДЕЛ НА ВМW

    2 15 Отговор

    До коментар #13 от "Цеко сифоня":

    ЛИ СИ ЧУВАЛ..АМИ ПОДГОТВИ СЕ ДОБРЕ ПО ТЕМАТА ВМW И ТОГАВА СЕ ЗАЯЖДАЙ.. ИМАШ КОМЛЕКСИ КЪМ ВМW И ЗАТОВА РЕАГИРАШ ТАКА ЯРОСТНО СЕЛСКИ ФУКЛЬО..НАЙ- ВЕРОЯТНО И ПУШИЛНИК НЯМАШ ЗАТОВА НЯМА И КАКВО ДА КАРАШ КОМПЛЕКСАРЧЕ..СТОИШ И ЧАКАШ НЯКОЙ ДА НАПИШЕ ТРИТЕ БУКВИ ВМW И ЗАПОЧВАШ ДА СИ ИЗБИВАШ КОМПЛЕКСИТЕ СЕЛЯКО..МЕЧТАЙ СИ ЗА ДАЧИЯ..А ВМW ЩЕ ГЛЕДАШ САМО ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДА АКО НЯКОГА ОТИДЕШ ТАМ..

    Коментиран от #21

  • 19 onq s konq

    5 5 Отговор
    Сичко освен беенве е конпромис - те тва от баба ми го знам

    Коментиран от #31

  • 20 bmw

    4 13 Отговор
    Вярно е бмв и дачия в 1 изречение е грях.Дори 30 годишно бмв е по-добре от нова дачия.
  • 21 DUSTER

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "ТИ САМО ЗА ТОЗИ МОДЕЛ НА ВМW":

    хаахха даже включи главните букви толкова го ядоса колегата хахахахх
  • 22 Дачия

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Kkk":

    Ако това е вярно, значи страшно много са дръпнали само за 10 години.
    Преди точно толкова 9 от 10 коли дето видях в Румъния бяха Дачии, а от тях пък 9 от 10 от соца. Беше чак нереално, гледах и не вярвах на очите си.
  • 23 Тиква

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ганьо":

    Преди тиквата да не беше по-добре ?
    Жан Виденов ли направи повече или "царя" с хипитата дето докара ?

    Коментиран от #26

  • 24 Хайл

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сектант":

    Стария или новия модел
  • 25 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "bmw":

    Ти си карай bmv 318 щом нямаш пари,ние имаме и караме кой каквато му харесва
  • 26 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тиква":

    По-добре беше...след Виденов си ева мамата...Виденов искаше да спре сороските нпо,хелзинкския комитет и разни антибългарски организации и за това го свалиха чрез измами и изкуствено повишаване на $...кой имаше интерес тогава,сега е на власт
  • 27 ВАГ

    1 0 Отговор
    Радославчо , всички ние знаем ,че даже не можете и да преписвате правилно.Сега да те светна :САЩ НЕ означава целия свят, дай за Ю.Америка ,Китай,Индия ...даже и в Япония няма един модел в десятката от прекопираните от теб модели.
  • 28 BMW M4

    1 1 Отговор
    Е39, 60 и т.н. са толкова БМВ, колкото моето е Дейсия.
  • 29 Жоро

    1 5 Отговор
    Хаха Българина много разбира , най-евтината и смотана марка дачия я изкарва по-добра от топ премиум марка като бмв.
  • 30 Фен на сектанта

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сектант":

    Още се чудя как има хора, които се жегват от коментарите ти, Сектанте... Да приемат, че Дачия е висшата марка сред автомобилите и да мълчат!
  • 31 Фен на сектанта

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    По-скоро “Сичко в беенве е конпромис - те тва от баба ми го знам”