Last news in Fakti

23 Юни, 2019 10:30 5 741 79

Tesla изпревари Porsche в Европа

  • tesla-
  • продажби-
  • статистика

През първите пет месеца на годината Tesla е продала повече автомобили в Европа, отколкото Porsche, съобщава немският автомобилен аналитик Матиас Шмид. Успехът се дължи най-вече на Model 3, който почти самостоятелно изпреварва именитата германска марка.

Между януари и май 2019 г. на Стария континент са купени 31 065 "тѐсли" срещу 27 000 "поршета". С резултата си американският производител почти догонва Jaguar, който е успял да пласира 35 000 коли.

Матиас Шмид обаче припомня, че продажбите на Model 3 в Европа започнаха през февруари, т.е. най-масовият електромобил на Tesla има пасив от 1 месец в сравнение с конкуренцията и до края на 2019-а в премиум сегмента могат да настъпят още размествания.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sky-blue

    42 42 Отговор
    Аман от тези тесли карйте си ги

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 2 Бай Тошо

    15 20 Отговор
    Тесла върви с таблет закачен на стойка за таблото( то и в стария ми пасат по същия начин слагам навигацията де) това пак е нещо
  • 3 гост

    37 29 Отговор

    До коментар #1 от "Sky-blue":

    Неприятничко , а ??? Хахаххахаххах !!! А накрая на годината като се окаже и пред "великите" Мрецедес , Ауди и БМВ направо на самоубийства ще я подкарате , хаххахаххаха !!!!

    Коментиран от #9, #27

  • 4 гост

    17 12 Отговор

    До коментар #1 от "Sky-blue":

    Имах в предвид , че "новия внос" след десетина години май ще е кът на петролки , хахаххаха !!!! Да не кажа , че ще са по-редки от белите лястовици , райш , хахахахха !!! Особено като вземеш предвид , че от 2030 половин Европа ЗАБРАНЯВА петролките !!!!
  • 5 Да да

    39 9 Отговор

    До коментар #1 от "Sky-blue":

    България е далеч от Тесла. Първо сме населението на един град,второ има много русифилистици,които държат на най-скъпия петрол от пРосия. В Германия зарядни вече има на почти всяка бензиностанция по магистралите. Има пред фирмите, пред магазините и много домашно закупени със средна мощност. За Холандия и Норвегия няма да пиша.Италия започна сериозно да изгражда станции за заряд,а в Испания от години се ползват елки за ежедневни дейности като патрулиране,охрана, куриери и др. Най-хубавото е че зарядни станции могат да се монтират дори на паркинги,където няма бензиностанции и няма персонал. Мислех че бума ще е след 2025 г.,но така като гледам 2022-2023г. елките ще са със сериозни продажби и ще бъдат постоянна част от ежедневието. И няма да са само Тесли,може да си сигурен.

    Коментиран от #21

  • 6 Borislav Popov

    28 16 Отговор
    Въпреки лая на тукашните сектанти - антиелектрици, кервана от Тесли, уверено се движи напред и само напред !
  • 7 Нищо необичайно

    21 8 Отговор
    Хората вече не се отъждествяват с това да показват Поршета на чакащите по спирките,просто времето в което автомобилните корпорации генерираха луди печалби от суетни потребители отминава.Сега на ход са иновативните предприемачи.

    Коментиран от #8

  • 8 CL500

    18 13 Отговор

    До коментар #7 от "Нищо необичайно":

    А допускаш ли, че има и купувачи на Поршета, които ги купуват не за показност и суета, а за удоволствието на управляваш Порше, особено на път със редуващи се завои. Ей така, за собствения си кеф, не за евентуалните чужди цъкания с език и завистливи погледи....

    Коментиран от #10

  • 9 CL500

    17 12 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Само, че Мерц, БМВ и Ауди (да не говорим за ФВ) не са като Порше и имат богата гама от модели и на по-достъпни цени, много по-разработена дилърска мрежа и т.н.. То по твоята логика може да кажеш, че Тесла са продали повече от МакЛарън, ама дали ги прави по-добри коли от тях? А за надеждността специално на Порше и тази на Тесла, няма какво да сравняваме.
  • 10 гост

    17 13 Отговор

    До коментар #8 от "CL500":

    Шофирането на Модел 3 с редуващи се завои е също много яко! Но цената е в пъти по-ниска от ново Порше!

    Коментиран от #13

  • 11 Nazy

    17 8 Отговор
    Да имаш Порше не е никак евтино удоволствие-по-точно заплаща се доста солено! Да кажем , че си купил 911 за около 50к паунда 2013/14 г с тая кола да ходиш на работа и да караш с 80 е пълен носенс! Така отиваш в събота на брандс хатч да покараш там 20 Тина обиколчици и
    Следва предни задни гуми и спирачки за смяна гуми 2000 паунда
    Предни спирачки 1500 паунда
    Задни 1000
    Та за един уикенд 4500 паунда са ти само спирачки и гуми без гориво такси и тн
    Да не говорим ако нещо се счупи кво се случва...
    Тъй , че поооо-лекичко с кефа , че скъпо излиза...

    Коментиран от #14, #29

  • 12 Електрошок

    13 7 Отговор
    Друго са си старите грамофони.Гледаш кво става,а и тембъра на Лили е по-друг,макар че някои казват,че била по- млада.Абе немат бъдеще електричките,щото са стара технология.Още в древния Египет са открити батерии!
  • 13 CL500

    16 11 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Яко, яко, колко да е яко... Не е като малка кола като Порше, не е като да караш кора с супер широки гуми и идеално разпределение на масите, кола, която е и по-лека и спира убийствено, кола на която половината кеф е да сменяш ръчно предавките, да форсираш двигателя, да си 'играеш' да държиш двигателя в обороти, звука и всичко останало. Отделно и да е по-ниска, седалката да е спортно кресло и да се чувстваш като в картинг на 2 педи от земята да седиш и да въртиш лекото купе по завоите... Не мисля, че всичко това ще го усетиш с Тесла-та ;-)

    Коментиран от #16, #17

  • 14 CL500

    16 8 Отговор

    До коментар #11 от "Nazy":

    Напротив! Точно Порше е може би единствената марка спортна кола, която става и за ежедневно шофиране и е пригодена да го наречем за дълга употреба, т.е. за хиляди и хиляди безпроблемни км. Не на последно място е и факта за уникалната им здравина и надеждност и минимум дефекти. Порше са лидер в класациите по надеждност и удовлетвореност на купувачите. Сега, друг въпрос е, ако вземеш някой супер-спортист и го бримчиш на макс на писта, разбира се гуми и спирачки стават чест консуматив, но с ресурса на двигателя нямаш грижи, стига да не се гавриш недопустимо с колата.
  • 15 миризлив пор

    8 4 Отговор
    Само не знам защо е новина това. Много от големите градове обявиха че до 2025 година искат да се отърват от ДВГ. С други думи ако сега купиш кола то след 5 години цената и ще е драстично ниска дори може и да ти искат пари за рециклиране. Защо да се набутва човек ???

    Коментиран от #18

  • 16 гост

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    Я пак за "идеалното разпределение на масите " ??? Ахахахаххахахахах !!! Че и "малка и лека" , ахахаххахах !!!! Ти скоро не си поглеждал данните на любимото ти извращение !!!!! За другите глупости отделно !!!

    Коментиран от #19

  • 17 гост

    12 14 Отговор

    До коментар #13 от "CL500":

    Усещаш повечето без звука естествено! Масата е разпределена перфектно,усещането е като в картинг,защото батерията е ниско долу и колата е като залепена,седалките са спортни,поне колкото на Порше! Ускорението е по-добро,масата е почти същата,Порше е вече в повечето случаи автоматик! Ако имаш възможност,покарай Тесла!
  • 18 гост

    8 9 Отговор

    До коментар #15 от "миризлив пор":

    Писах вече и в друга статия! Според мен това е причината,че продажбите на ДВГ коли падат,хората си изкарват старите коли и чакат за по-голям избор от ел.коли! Ако сега се купи нова ДВГ кола,загубите са големи,никой не иска да губи половин цена от стойноста за 3 години,на кой ще я продаде след това! Ако купи кола за 50 хил.евро и след 3 години му дават 25,може и по-малко,е европейците и те не сер.т пари!
  • 19 CL500

    13 12 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За кои модели говориш? Ако вземеш най-мощната Тесла S P100D с 598 коня, та какво за нея.... Тежи 2300 кг, дължина 4.98 м и пишат ускорение, което е под въпрос за 2.7 сек (защото при реалните тестове аз за друга марка освен баш Порше, не знам да се постигат заводските данни). Друг въпрос е за колко старта ще и резки ускорения ще издухаш батериите. А говорехме за дълъг път със завои, нейде в планината... Малко ще мирясаш бързо-бързо с карането за кеф и ще се кротнеш на икономично каране. И за кое Порше да ти кажа...За обикновено 911 4S, ами то е само 450 коня, дълго 4.52 м и тежи само 1565 кг, има няма повече от 700 кг по-леко от тая Тесла. Сам си отговори за натоварванията при спиране, спирачките и гумите. Ускорениято си е прилично за 3.6 сек до 100, но това да не те обърква - и това Порше на всяка писта и завои ще разкъса коя да е Тесла. Да не говорим за GT2RS с 700 коня за 1470 кг и РЕАЛНИ 2.8 сек до 100. Но там цените са други...

    Коментиран от #22, #24, #39

  • 20 ххх

    12 2 Отговор
    Надали клиентите на Тесла са я предпочели точно пред Порше. Тук подхода е друг, което разбира се не омаловажава постиженето на Тесла. Ще видим след няколко години как ще стоят нещата, рано е едни да бъдат фаворизирани или пък други зачерквани. Революцията е факт, да видим колко ще продължи и каква ще е, защото безплатен обяд няма!
  • 21 ЩЩД

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Да да":

    "Елки" ??? Сигурно имаш в предвид електронните сметачни машинки с името Елка?!?!?! 😂😂😂
  • 22 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "CL500":

    Пишех ти за Модел 3 ,която е 1750 кг. Която е доста по-добра от Модел С в завои и писта,поради по-ниското тегло,по-доброто охлаждане на батериите! Но ето едно видео с тест на Модел С,как реагира човек,който не е карал Тесла преди! Интересно е!

    https://www.youtube.com/watch?v=8I-6_H0haAw
  • 23 АУУУУУ

    14 3 Отговор
    Голяма работа пък... Кога Порше е била масова кола???!!! Като задминат Фолксваген или Рено тогава да се пънат и хвалят😃😃😃😃

    Коментиран от #25, #37

  • 24 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #19 от "CL500":

    НАД 90 % от продажбите на Порше са Маскан , Кайен и Панамера !!!! Всичките до един са над 2 тона , за размерите да не говорим , а за това колко са "спортни" и малки още повече !!!!
  • 25 гост

    8 10 Отговор

    До коментар #23 от "АУУУУУ":

    Мнооооого голяма работа е даже , защото е в същия ценови клас и я купуват същите клиенти !!!! И когато в края на годината ВСИЧКИ немци , не само Порше , а и Мерцедес , Ауди и БМВ отчетат СПАД на продажбите в тези класове в които продава Тесла , да не се чудиш защо или да решиш , че са минали на Фолсваген или Тойота , хахахха !!!! Щото Порше е изцяло в моделите на Тесла , ама и А8 , 7-серия и Ес-класа са и те също от две години имат ПО-МАЛКИ продажби от Тесла и спад в продажбите !!! И въпросните марки ги спасяват засега единствено ПО-ЕВТИНИТЕ от Тесла модели , но това също скоро ще свърши !!!!
  • 26 асддса

    10 5 Отговор
    Те и ТАТА продават повече от порше, както и BYD, Dongfeng и други нечувани.
    Те тесла и от Ролс ройс продават повече, и от ферари, ламборгини, астън мартин.
    И рено продават повече от тесла.
    Нормално, в такава позиция на пазара е, такива продажби ще има. Ако ги няма да са фалирали досега
  • 27 тъпак

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Няма как да се окаже по напред, защото едните имат 3 модела, другите 23 модела.
  • 28 Каракуд

    9 7 Отговор
    Не се съмнявам че продават повече и от Пагани и "гост" се подмокря от щастие. Време е обаче Тесла да решат какво са, масов или нишов производител. Ако са масов, да се сравняват с Фолксваген или Тойота. Ако са нишов, да се сравняват с нишови производители които имат кола в класа на Тесла 3 (Порше нямат такава). Така или иначе, засега нито ще ставам джендър, нито ще сменям Поршето с миксер.
  • 29 Каракуд

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Nazy":

    След 20тина обиколки нови спирачки, ха ха, даже LOL, за Тесла ли говориш или за Киа?
  • 30 АМГ

    5 7 Отговор
    една кола не реве ли като мечка не ми я хвали ...

    Коментиран от #31

  • 31 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "АМГ":

    Ами те повечето коли в БГ реват като мечки,понеже са с издухани гърнета,но няма нищо вълнуващо в това! Едно е да слушаш В8 или боксер и друго е 4 цилиндров дизел,нали? Да,за спортините коли има живот в ДВГ,за масовите електричка!
  • 32 Антистатик

    10 9 Отговор
    Мнооого разбирали тука за...би. Сравняват параметри, стойности и т.н. Чудя се как не ви канят в тесла и не ви предлагат работа. Аре да видим след години като спрат държавните дотации кво ще правят миксерите и дали няма да има хиляди или може би милиони разорачоровани от електрическата епопея.

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #32 от "Антистатик":

    От 2020 влизат нови ограничения за ДВГ с норма до 99 мг/км, в момента никоя компания не покрива тези норми. По-късно влизат още по-сериозни.За всяка продадена кола,ще се плаща глоба,за тези които са над нормата! Както разбираш глобата ще е включена в цената,та скоро на ел.колите субсидии няма да им трябват! Те и така стават по-евтини когато се увеличи конкуренцията и производството!

    Коментиран от #34, #54

  • 34 Антистатик

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Аха, ясно. Зареждай тогава.
  • 35 Реплика

    10 8 Отговор
    Нито качеството на изработка, нито дизайна могат да се сравнява. Порше е на светлинни години пред тази тояга Тесла.
  • 36 Язе

    7 5 Отговор
    Откога чакам такава статия и да гледам как текат лигите на госта.Давай,лай на воля и после се качвай в 20 год дизелак и кръстовай пътищата в делириум.хухухаха.30 000 броя и екстазззз.Сега сметни до 10млн годишно колкото продава VW общо.Nice...Ъ.
  • 37 Ъкгхйгкх

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "АУУУУУ":

    Откога volkswagen, тата и Рено са в премиум сегмента, да ги сравняваш с продажбите на porsche, mercedes, BMW и Тесла? Точно затова са измислени различните ценови сегменти, за да не се сравняват продажбите на ferrari с продажбите на трабант. По-важното е ако клиент има определена сума например 100 хиляди долара, дали с тях ще избере да си купи BMW, mercedes, tesla или porsche. Забелязваш, че ли само цената е еднаква! Дори от една и съща марка, за тази сума може да си купи съвсем различен модел/вид автомобил. Трабант Рено, тата и повечето Фолксваген и въобще не се вписват в картинката.

    Коментиран от #38, #40, #44

  • 38 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ъкгхйгкх":

    Да,прав си! И за това Модел 3 се сравнява с БМВ 3 серия,а не с Шкода Октавия,нали така?
  • 39 Бребребре

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "CL500":

    Тесла S P100D не е с 598 "коня", а с 762 к.с. (568 kW) и 931 N⋅m.
  • 40 АУУУУУ

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ъкгхйгкх":

    Пак ще повторя : От Тесла като толкова са им вървежни колите защо не направят конкурент на "масовите и скапани Фолксвагени и Рена" а не да ми искат един чувал пари за един миксер. Порше не са мерило за продажби. Преди няколко години направих грешката да искам да си купя Кайен.... За който искат 45000... А получаваш един много бързо обезценяваняващ се автомобил с безсрамно скъпа поддръжка. За справка едно габаритче на предния калник струва 380 лв. А за фаровете дето се испотяват пък струват хиляди... И затова казвам така:хайде да изкарате една прекрасна Тесла на цената на глупавия ми Фолксваген че да ви видим колко ви е прекрасен миксера🤔🤔🤔

    Коментиран от #42

  • 41 Джендър от Норвегия

    3 2 Отговор
    Гост подскача на стола, подмокря се и хълца от щастие, като че ли е собственик на фирмата Тесла, едва ли и Илон Мъск така по детски пощурява защото са пред Порше и са по петите на Ягуар в Европа. Всъщност продажбите на Ягуар са още едно доказателство за правотата на П.Т. Барнум че “There's a sucker born every minutе”

    Коментиран от #43

  • 42 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "АУУУУУ":

    Колко е един нов ФВ? 70-80 хил.лв с екстрите? За Пасат говорим,не за Ъп,нали?

    Коментиран от #53

  • 43 До Джендър от България

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "Джендър от Норвегия":

    Да не завиждате нещо за Тесла? Много ви мъчи,нещо? Госта по-нагоре ви написа,че май скоро ще започнете да си взимате живота,така изглежда!

    Коментиран от #46

  • 44 Ама верно ли

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "Ъкгхйгкх":

    Не виждам с какво Тесла е по висока категория производител от СоцВаген. Тесла имат Ес, Вагените имаха Фаетон, Тесла има 3, вагените имат СС и така нататък. С този смешен таблет вместо табло и с дърво което изглежда като имитация, Тесла 3 никак не ми създава усещането за “премиум”

    Коментиран от #45

  • 45 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Ама верно ли":

    А какво има в БМВ 3 серия? Или в Ауди А4?

    Коментиран от #48

  • 46 До джендераст

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "До Джендър от България":

    Пет пари не давам за Тесла, камо ли да им завиждам, джендър ще стана ако един ден си купя миксер и ще участвам на прайда с фланелка на Тесла и дълги пера завряни в гъ...

    Коментиран от #47

  • 47 До Джендър от България

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "До джендераст":

    Ами,че като не даваш пет пари,за какво си влязъл да четеш и коментираш?

    Коментиран от #49

  • 48 Ама верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Дано ти плащат нещо за истеричните ти коментари. Ако беснееш само от култовщина ще взема да инвестирам в Тесла, защото ако всичките членове на култа сте толкова зомбирани, Илон е велик и бъдещето е светло.
  • 49 За джендераст

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "До Джендър от България":

    Обикновено влизам в отдел “Любопитно”, там Венелина Маринова редовно пуска материали по теми като джендерастия и анален секс, но днес нямаше нищо интересно та рекох да надникна и тук. Оказа се добро попадение

    Коментиран от #50

  • 50 До Джендър от България

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "За джендераст":

    Потърси в други сайтове,все ще си ги намериш тези теми които търсиш!

    Коментиран от #52

  • 51 тъпо

    1 1 Отговор
    Не разводнявайте темата,ако няма какво да пишете,не пишете!

    Коментиран от #56

  • 52 До джендераст

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "До Джендър от България":

    Да, сайтове много, но тук коментарите са много яки. Има и някои направо култови
  • 53 АУУУУУ

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Ако не знаеш има страхотни Фолксваген Голф за тези пари. Аз тъй като съм прос ще си карам "скапания Голф".. Пък ти си тарикат момче затова си купи миксер.. Опс.. Извинявам се!!! Тесла. Само вечерта да не забравиш след като си сложиш телефона на зарядка да си включиш и миксер... Иначе утре си на спирката да чакаш автобуса 😜😜😜

    Коментиран от #55

  • 54 ;lmlkjn

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Значи не, че елките ще поевтинеят до цените на ДВГ-тата, а ДВГ-тата ще поскъпнат до цените на елките. И това виждаме те прави невероятно щастлив? В интересна саксия живееш явно...
  • 55 еуиш

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Ще си купи той Тесла, "ама друг път". Той и Електрика са като "почитателите" на Ферари например. Парите им стигат най-много за някоя тениска или ключодържател на въпросната фирма, но иначе знаят и кътните зъби на всичките им модели. Ама, карай да върви, сиромах човек и на половин пу...а се редва, нали така?

    Коментиран от #58

  • 56 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "тъпо":

    Не учи гъ.за как да се.ре
  • 57 гост

    2 3 Отговор
    Ел.колите ще поевтиняват ,а ДВГ ще поскъпват! Хората,започнаха да не купуват и заради друга причина ДВГ-та! Сами виждате,че новите коли с ДВГ са проблемни и след като изтече гаранцията,започват скъпите ремонти,нали? Или вие не четохте статията за капризните ДВГ и проблемните коли! Знаете ли колко струва смяна на ангренажен ремък в срвиз на Запад? Колко струва един час работа сервиз и само включване към компютъра?
  • 58 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "еуиш":

    Че,кой е казал че не карам Тесла?

    Коментиран от #60, #61, #73

  • 59 гост

    2 3 Отговор
    ел. колите са боклуци, но ДВГ колите са още по големи боклуци, така че цените скоро ще се изравнят и тогава никой няма да купува ДВГ, зарядни ще има навсякъде, токът ще поевтинее, жените с големи цици ще се убедят че най големите пичове карат Тесла, а Илон ще замести Господ на небето.
  • 60 гость

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    А вярно ли е че жените с големи цици не си падат по Тесла?
  • 61 Porsche Hybrid

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Ти караш теслата на дедовия!:)И какво мислиш че със електричка няма да посещаваш автосервизи,само ще те актуализират по интернет.Тази кола ще се поврежда по 5г.мрежата без да си даваш сметка!

    Коментиран от #62

  • 62 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #61 от "Porsche Hybrid":

    Всяка кола може да се развали! На мен не ми пречи,ако се развали,сервиза ми е на 5 км.,получавам друга докато се ремонтира! Гаранцията е 8 години и почти 200 хил.км. на батерия и мотор,така че не се притеснявам!

    Коментиран от #63

  • 63 Теслараст

    2 4 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    А след 7-8 месеца като фалира друсаното, от кого ще получаваш друга като се счупи твоята? И не се радвай много че производството се увеличава, защото от всяка произведена кола друсаното губи пари и колкото повече произвежда, толкова по бързо ще фалира. Единствената ти надежда е че китайците ще ви купят когато акциите паднат под $100!

    Коментиран от #64

  • 64 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Теслараст":

    Тесла,печели от продажбата на коли,това вече е писано! Да,има възможност да фалира,но не е сигурно,ще видим! Акциите тръгнаха на горе! А замислял ли си се,какво ще стане с цената на нефта,ако Тръмп удари Иран? В момента е 65 долара! Дали няма да стане 120-130? Колко,ще стане бензина? Варианти има много,за които незнаем! Времето ще покаже!

    Коментиран от #65

  • 65 Тесларасти за Тръмп

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "гост":

    Ха ха, това ли ви е надеждата на зомбираните, че малоумния Тръмп ще удари Иран, цената на петрола ще скочи и това ще спаси Тесла? Тръмп е страхливец и никога няма да удари, защото връщане назад няма. Няма как да удари днес но на другата сутрин като се събуди да каже че това са fake news и че не е ударил, не го ли виждаш че през ден си сменя позицията по куп въпроси.

    Коментиран от #66, #67

  • 66 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тесларасти за Тръмп":

    Зомбирани са феновете на всички марки,защото продължават да купуват боклуци,каквито и да са! Не ми пука дали ще удари или не,интересна логика имате! А вие на това ли се надявате,да фалира Тесла? Да,в БГ не е изгодно да се купува ел.кола! Такава е системата! Който търси икономия,е на газ,сервизите са евтини,старите коли си ремонтирате сами! Системата е такава,че е изгодно да се кара стара кола! За ел.колите няма инфраструктура,което също обезсмисля покупката на ел.кола! В БГ не бих си купил ел.кола! В Европа е по-различно,по-изгодно е да се кара ел.кола,заради гаранции,данъци и т.н.! И е екологично!

    Коментиран от #68

  • 67 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тесларасти за Тръмп":

    По-скоро не мога да разбера,хората които купуват Тесла в БГ! Нямат субсидии,нямат зарядни,нямат сервизи,нямат магазини на Тесла! За сервиз пътуват до Виена мисля! Е това,не бих направил никога,да ме извиняват също! Но когато отворят магазин и имат сервизи и зарядни,тогава може!

    Коментиран от #69

  • 68 Тесларасти зомбирани

    0 5 Отговор

    До коментар #66 от "гост":

    Дреме ми на ку.. дали ще фалира Тесла или не, нито имам миксер, нито съм инвестирал в акции. Имам кола която във всяка една държава, 200 ли са, колко са, навсякъде дори и децата знаят каква е марката и я уважават, без оправдания за инфраструктура, зарядни, субсидии, данъци, закъснел кораби с доставки, палатки и други гига глупости. А Тесла като не е за България, защо си се домъкнал на български форум да се пенявиш и да се правиш на европеец, чатиш си там с другите местни тесларасти, може и прайд да си организирате, или може би не знаеш езика писмено и те е срам да качваш неграмотни коментари? Всеки знае че България и джендърската държава в която си са различни; не откриваш топлата вода като се мъчиш да обясниш защо е така.

    Коментиран от #70

  • 69 Тесларасти с меки пишки

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    Аз пък не мога да разбера хората които лягат с грозни, неприятни, запуснати, мърморещи жени. Аз никога не бих го направил, да ме извиняват. Но какво от това че аз мисля така? Who gives a fuck? Та така и с твоя коментар...
  • 70 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #68 от "Тесларасти зомбирани":

    Понеже много се пениш,ще ти кажа една истина! В БГ само мъже има и всишки други държави ,са големи джендъри си мислиш,обаче всички тези джендърски държави имат в много пъти по-голяма раждаемост на деца!Имат повече семейства! БГ е на последно място по раждаемост,къде отидоха мъжете,а? Да не си лягате вечер с мъже,че няма деца,а? Имате си също прайд,май излиза че джендърите са на друго място,а? Погледни статистиките и пак говори за джендъри! Айде,няма какво да ви пиша вече! Отивайте да правите деца(тези които могат),че БГ без деца остана!

    Коментиран от #71, #72, #74

  • 71 АУУУУУ

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "гост":

    Иееее! Статия за миксери.... Пък тука ми обясняват че нямам пишка!!!! Тя работата стана като в оня виц за компютрите и компоти те 😃😃😃😃😃
  • 72 рома

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "гост":

    Прайм бате, прайм!
  • 73 АУУУУУ

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    Щом си горд собственик на миксер бих те посъветвал само едно : АКО ТРЪГНЕШ ИЗВЪНГРАДСКО ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА СИ ИЗКЛЮЧИШ РАДИОТО И КЛИМАТИКА.. ЗА ФАРОВЕТЕ НЯМА КАК!!!
    ЧЕ ИНАЧЕ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СПИШ В ГОРАТА ПРИ МЕЧКИТЕ 😜😜😜🐻🐻🐻🐻🐻
  • 74 Зомбиран с малка чурка

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "гост":

    Имали раждаемост, ха ха, има защото сте докарали негри и араби с големи черни патладжани да ви заплождат кравите, пардон, жените. Ако измислите начин джендърите да забременяват отзад може и да си удвоите раждаемостта

    Коментиран от #75

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 До гъбчо

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "за гъби съм":

    Гъбчо, голяма грешка е когато двама си мерят пиш.... ти голог.ъз да подскачаш около тях.

    Коментиран от #77

  • 77 за гъби съм

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "До гъбчо":

    Поредния девственик, дето във форум за коли обяснява за тва дето му се яде. Дай си сметката да ти преведа 50 леа да не одиш загорел като каубойски тиган :)

    Коментиран от #78

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 за гъби съм

    1 3 Отговор

    До коментар #78 от "Гъбена супа":

    що - проблем ли има нещо? ти да не си отговорника на чата или кво - аре бегай пийни 50 грама чорибе за моя сметка да ти олекне :) и за да не се отклоняваме от темата - МАЧКАЙ ИЛОНЕ - нека реват и ядат *айна по форумите антиелектриците хахаха!!!!