Last news in Fakti

28 Август, 2019 10:03 6 782 18

Първи изображения на Toyota Land Cruiser 300

  • toyota-
  • land cruiser-
  • 300
Първи изображения на Toyota Land Cruiser 300 - 1

Още от началото на годината се заговори за следващото поколение на легендата Land Cruiser, като японците стриктно пазеха информацията за новия модел в тайна. Сега обаче в интернет пространството се появиха първите снимки на големия японски всъдеход. Той ще носи обозначението Toyota Land Cruiser 300.

Очакванията са, че иновацията ще се появи на пазара през втората половина на 2020 година, а съдейки по изображенията, то е видно, че Land Cruiser 300 е съхранил познатия ни силует, но предницата изглежда далеч по-изразителна. Фаровете са изцяло диодни, а това, което е известно е, че новата Toyota ще е значително по-лека.

Всъдеходът ще запази рамната си конструкция, но ще се развие еволюционно по подобие на новата G-Klasse на Mercedes. Няма да са налични и добре познатите ни V-образни осемцилиндрови двигатели.

Първи изображения на Toyota Land Cruiser 300

Под капака най-вероятно ще се монтира 3.5-литров V6 с мощност 420 конски сили, който ще бъде заимстван от Lexus LS.

Този бензинов агрегат ще работи съвместно с десетстепенна автоматична трансмисия, а впоследствие ще се появи и хибридна версия на Land Cruiser 300. Още от предположенията са, че всъдеходът ще получи виртуални прибори и огромен арсенал от нови системи за активна безопасност.

Рамата пък ще се прави от нулата, за да може да отговаря на всички изисквания за пасивна безопасност. Всъдеходът ще запази своите легендарни офроуд качества, но в същото време ще стане по-пригоден за движение по асфалт. Най-вероятно големият всъдеход на Toyota ще бъде представен на изложението в Токио през есента на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бисер

    49 13 Отговор
    Джипа на джиповете
  • 2 Random

    25 12 Отговор
    Тия и те тръгнаха да се джендъросват, няма осмаци.
  • 3 Мишо

    33 21 Отговор
    Брутален, както винаги и много по-добър от немското кубче Г
  • 4 Morgoth

    23 3 Отговор
    Сигурен съм, че като изпълнение и издръжливост ще бъде от най-добрите на пазара. Тази задница обаче е много грозна, надявам се финалния модел да го подобрят.
  • 5 Явор

    7 4 Отговор
    Фаровете били изцяло диодни , а това както било известно е че новата Тойота щяла да бъде значително по-лека..?!?
    А сега де !!
    По-лека, по-лека.... колко пък да е по-лека?
  • 6 G500

    6 35 Отговор
    Poredniq qponski ewtin bokluk

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Morgoth

    30 5 Отговор

    До коментар #6 от "G500":

    Нито е бокук, нито ще бъде евтин, дори с най-ниско оборудване цените му почват от 100к. Този модел е световно признат със своята надеждност и издръжливост. Навсякъде, където условията са лоши тези джипове са масово използвани. Докато немските се ползват основно за гъзария.
  • 9 Мамата

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "bmw":

    Леле мале ,какъв разбирач от кенефи..дано все токиз да караш ,че да прозреш кое е истинско
  • 10 Мишо

    7 9 Отговор
    Тази легенда ще заприлича скоро на немски кенеф.... За съжаление
  • 11 Иешо

    13 4 Отговор
    Всичко им е супер, но не мога да разбера защо с всяко ново поколение става все по-грозен на външен вид?
  • 12 Va60

    1 6 Отговор
    Не вярвам да е надежден колкото старите така че не го превъзнасяйте толкова.Мерцедес и Тойота лежат на стари лаври иначе са си същите претенциозни и некачествени марки като другите в момента
  • 13 Ф 16

    6 1 Отговор
    За Боко тиквата няма да поръчваме защото той догодина е в затвора и няма да му трябва новият модел.
  • 14 Шофьор

    8 2 Отговор
    Тойота, вече са в космоса от към иновативни технологии. Не виждам кой може да ги стигне.Но, всичко тръгна от този модел. Land Cruiser HZJ78. До тогава се вееха с пренебрежение. Този модел показа на света какво е тойота.
  • 15 селянин 1

    5 2 Отговор
    добър е..но секвоята на боко е по добра,,5,7L,V-8..използва двг и рама на,,тундра,,
  • 16 Мощност без сила

    3 3 Отговор
    V6 в този кораб е като да сложиш сърце от кон на носорог,или сърцето на Данчо Йовчев,в тялото на Арнолд Шварценегер.За жалост ще развалят един от последните истински всъдеходи.
  • 17 Историята помни

    2 0 Отговор
    Прав е Шофьор 14 - Land Cruiser HZJ78 е истинският джип за офроуд, всичко друго е излишна гъзария... неслучайно производството на 70-та серия беше възстановено! Уникален случай в автомобилостроенето! ... и се търси по цял свят за наистина тежки условия на експлоатация - в Австралия, Африка, Азия... само в ЕС не го продават заради нормите за екология... а хем се сглобява и в Португалия!
  • 18 Трифонов

    0 2 Отговор
    Точно, когато реша, че една кола не би могла да бъде по-грозна, от Тойота незабавно ме опровергават! При това няма значение за кой модел става дума. Моделите на Тойота са винаги най-грозното в съответния клас! Така и никога не разбрах защо, за да е евтина една кола, трябва непременно и да е грозна. Ето например, Киа показа, че не е задължително - евтини, пластмасови и т.н., но приятни, като дизайн. Докато тия, уж са по-марка, пък... пълна скръб!!!