Last news in Fakti

13 Септември, 2019 11:02 2 495 14

По-малко нови коли в Европа, но повече у нас

  • нови автомобили-
  • продажби-
  • европа-
  • българия
По-малко нови коли в Европа, но повече у нас - 1
Снимка: Shutterstock

През първата половина на 2019 година търсенето на нови леки автомобили в целия Европейски съюз е намаляло с 3.1% в сравнение със същия период на миналата година. Изключение от най-големите пазари на Стария континент прави само една държава.

Става дума за Германия, където продажбите на нови автомобили през първата половина на тази година бележат ръст с 0.5%. Освен Германия всички останали от големите пазари в ЕС регистрират лек спад. Данните са на ACEA.

Що се отнася до нашата страна, то ръстът в продажбите на нови автомобили е с 1.3%. В съседна Румъния обаче има ръст с цели 19.2%. Най-голям е спадът в Швеция (-25%), а най-голям ръст (+47%) бележи Латвия.

По-малко нови коли в Европа, но повече у нас


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Броз Тито

    8 2 Отговор
    А на какво се дължи този спад, защо не е споменато?

    Коментиран от #9

  • 2 Ицо

    6 10 Отговор
    ББ прави така, че да забогатяваме за сметка на ЕС
  • 3 гост

    6 31 Отговор
    Аз живея в Норвегия и имам Тесла!!! Тесла отбелязва огромен ръст на продажбите в Европа. Дните на стогодишните са преброени!!!
  • 4 сектант

    18 12 Отговор
    браво на хората, че купуват нови коли.. най-европейско ми става като си карам по цариградско и ме мине в аварийната лента с 220 ауди а6 от 2005та с чип и махнат дпф... да не си отвори прозорците на колата човек...
  • 5 МАГАРЕ

    22 1 Отговор
    Но по-стари печки ги бием отвсякъде.Умът ми не го побира как държави по 2-3 млн. души са купили 70000 нови коли,а по новините не ни споменават за техния напредък.А нашата преуспяваща държава(поне така казва батко) ,само 18000.

    Коментиран от #6

  • 6 МАГАРЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "МАГАРЕ":

    50 000 нови коли,моя грешка.И все пак е в пъти повече на глава от населението.
  • 7 Гнида

    4 1 Отговор
    На картинка !
  • 8 Borislav Popov

    11 3 Отговор
    Царят Слънце от Банкя, отново си е поръчал да носят огледалата покрай него! От къде идва Крал Луи 14 - Кралят Слънце!???? Разказа ми го една швейцарска студентка в Сорбоната с балканско потекло! Когато Луи 14 се движел по коридорите на своите палати и резиденции, лакеите около него, са носели огледала, така , че светлината да рефлектира навън и отразява неговият силует! Нещо подобно забелязвам и в журналистите, които ходят около нашият Цар Слънце от Банкя! Хубав ден братя българи!
  • 9 5794

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Йосип Броз Тито":

    Според мен не е споменато, защото никой не смее да изрече гласно думата "криза" за автобранша. А май на всички е ясно, че тя вече е тук. Обясненията защо се стигна до нея са като задните части - всички имаме поне по едно такова. Моето е, че, както често споменавам, производителите нещо започнаха да летят из облаците и да не познават числата, когато става дума за цените на колите им. Примери безброй. Освен това постоянно се говори за затягане на еко нормите, забрани за движение, електрификация. Е, какво да си купи човек днес при положение, че не знаеш дали утре няма да ти забранят едните, а другите първо са кът, а второ са скъпи до безбожие? Дори и тукашните електрофенове (пловдивския "гост" и Електрика) не могат да си купят електрички и чакат на пусия да поевтинеят. Ми, и европейците така - и те чакат да видят какво ще стане. Та така...

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    1 14 Отговор

    До коментар #9 от "5794":

    Много се извинявам, но аз живея в Норвегия и вече имам Тесла

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Анонимен

    17 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Сега си купи и пирони и си кови на воля.
  • 12 Ивайло

    3 0 Отговор
    Важното е, че колоните на таблицата са озаглавени "джан-джун"!!! И глей как се прави таз статистика!!! Хахаха!!! :)))
  • 13 никси

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    леко с тая тесла ,като ковеш пирони ,гледаи да не си прецакаш прастите , защо ще ядеш не миен ,и престани с тая тесла , заври си я у г..о дрьшката .
  • 14 Фен

    3 1 Отговор
    Стига с тая Тесла!