Last news in Fakti

20 Юни, 2012 12:10 11 556 33

BMW-то с 650 коня ще се казва М1 или М8

  • bmw-
  • m1-
  • m8

 

В интернет пространството се завъртяха интересни слухове за плановете на BMW. По все още непотвърдената информация баварците се готвят да възродят един от най-необичайните си модели - M1.
 
За тези, които бъркат M1 с наточената версия на "единичката" (BMW 1M Coupe), ще кажем, че M1 е борец от съвсем друга категория. През 1978 година съвместно с Lamborghini е разработена спортна кола за участие в надпреварите от четвърта и пета група.
 
По регламент за състезание от четвърта група се допускат само серийни автомобили, произведени в тираж не по-малък от 400 екземпляра за 24 месеца и с минимум две места. Именно така се ражда едно от най-ценните от колекционерска гледна точка BMW-та.
 
Сега баварците разработват нов цивилен спортист, но маркетолозите на компанията все още се чудят дали да възродят моделния индекс М1 или да използват новото название M8. Инженерите на BMW обаче вече са определили мотора за този суперкар.
 
Той ще е V-образен осмак с мощност 650 к.с. Предполага се, че този двигател ще може да ускори лекия суперкар до 330 км/ч. Ако това се окаже истина, новото BMW ще се конкурира с автомобили от сорта на Audi R8, новото Porsche 911 и Mercedes-Benz SLS AMG.
 
Въпреки огромните инвестиции, които BMW направи в производството на въглеродни сплави, се говори, че новият баварски суперкар ще се изработва от традиционните алуминий, титан и магнезий. Масата му ще е 1 250 кг. Според портала BMWblog името ще е M1, а цената - 250 000 евро.

Първото BMW M1 е изложено в музея на баварската марка в Мюнхен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тралала

    3 0 Отговор
    Ами айде, че само БМВ нямат представител в този клас. Ще е интересно когато застане на пистата с другите бегачки.

    Коментиран от #2

  • 2 4ipi

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "тралала":

    1.250 kg.+650 hp е какво очаквате ???
  • 3 живко хри

    1 1 Отговор
    УОУ невероятен външен вид, с тва ако се разходя из Петрич дали ще има мадама, която да ми откаже, а ?!?!

    Коментиран от #9

  • 4 Ludi

    0 4 Отговор
    Xaxax 6tql da se bori s R8 to taq 6taiga 6te q biqt M6 M5 i kakvo li o6te ne

    Коментиран от #11

  • 5 520 зендер

    1 3 Отговор
    Това не ми харесва.Според мен най доброто правено до момента е е39 защото аз имам такова и до момента не съм имал проблеми с него освен че не мога да го продам

    Коментиран от #19

  • 6 хах

    2 3 Отговор
    грозен кенеф
  • 7 Милен

    2 0 Отговор
    Изключителна красота ! Дано да запазят дизайна на новият спортист непокътнат. Колкото до динамичните характеристики и сравненията с други автомобили, според е твърде рано да се говори за такива неща, защото тази машина не е качена още на поточната линия. Определено ми харесва идеята за супер-кар от БМВ и се надявам да се представят на изключително високо ниво.
  • 8 аутобианчи

    1 4 Отговор
    немските автомобили все едно ляти в калъп за тухли грозни грозни ............
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дошо

    1 3 Отговор
    Ех как ще се изкефя да го пуснат в производство и да нарита R8.......на най-скапаната марка автомобили във вселената Ауди.
    Пичове и аз не съм фен на БМВ ама......много, много по-добри коли са от скапаните пълни с дефекти Аудита.(Фолксвагени, Шкоди, Сеати)

    Коментиран от #13, #20

  • 11 Дошо

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ludi":

    Какво е R8 бе пич?Е.ати астматика е тая коруба скапала.Особено първата с V8 мотора я конкурират коли от преди 20 години.А в съвременните модели едно Рено Меган Трофи само на предно и с два пъти по-малко коне е малко по-бавно на писта от недоклатеното Алуди с V8 4х4 и централно разположен мотор - смях.V10 pък Поршето и ГТР се гаврят направо с него.Като излезе БМВ-то и то ще го разкъса направо.Ба..и нещастната фирмичка са това Алди с недодяланите им боклучави колици.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 nqmaznachenie

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дошо":

    samo shti kaja edno Audi RS6 Evotech 5T 750 ks
  • 14 Дошо

    1 2 Отговор
    И какво ще ми кажеш с това умряло RS6?
    Много коли с по-слаби мотори ще го направят криво.
  • 15 Милен

    1 0 Отговор
    Леле не мога да повярвам колко прости хора влизат тук. Колата не е излезнала още на пазара, може и да не се появи на бял свят, а вече се намериха косури и разбирачи, които сигурно вече са я карали. Или поне с такива впечатления остава страничния читател а помията, която сте изсипали тук. Даже има смешници, които сравняват двуврато купе, което е планирано за серийно производство с легена на Ауди - РС6, който освен да се чупи за друго не става. Хора статията е за БМВ, при това доста красиво, по мое скромно мнение, а не за строшляци от типа на псевдо-премуим марката Ауди. Вместо да се радваме, че един такъв прекрасен автомобил може да види бял свят, вие започвате да го плюете. Браво, какво повече да ви кажа. карайте си бараките и си мислете , че сте върха.
  • 16 WOW

    1 0 Отговор
    Първата снимка е уникална! Ако така изглежда ще е супер, купето и поздравление за инженерите, макар че не съм фен на марката!
  • 17 Бхд БхД

    0 1 Отговор
    БМВ - М88 АКО ЩЕ ДА СЕ КАЗВА
  • 18 nqkoi

    0 0 Отговор
    До коментар #3

    purvo se pogledni v ogledaloto I togava sizadaai vaprosa da li 6te ti otkaje :)))))))))))

    aman ot hora koito jiveqt v izmislen svqt :)))))
  • 19 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "520 зендер":

    Явно съм много интересен щом имам подражатели или такива които се представят за мен.Хлапе,липсва ти фантазия.Скоро няма да можеш да ме имитираш.Все пак си твърде праволинеен.Импровизирай.Очаквах повече минуси на този твой коментар.А сега по темата.Хубава е колата и е лека.Според мен М8 ще й подхожда повече.Този проект ако наистина има такъв отдавна трябваше да бъде завършен.

    Коментиран от #23

  • 20 дидо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дошо":

    Бреййй..много разбираш от коли бе пич.....браво !
    Сигурно караш Рено или някоя японска смешка !

    Коментиран от #26

  • 21 адда

    1 1 Отговор
    Когато бмв се научат да правят здрави коли като японските смешки тогава ще ги призная , нито двигателите им струват нито окачването.

    пък зимата бяха толкова умря ли добре че вкараха това х драйв

    иначе на японските смешки им сменяха гумите за зимата а собствениците на бмв изкарваха друга кола за зимата ;-)))
  • 22 Узунов

    1 1 Отговор
    Кво само ги хвалите тия японски боклуци бре .... зимата карах Нисан Навара като исках да паркирам и се включваше 4х4 да ви ... Японските автомобили !!!
  • 23 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "520 zender":

    pich tuk e palno s takiva.
  • 24 Дошо до Зендер

    0 0 Отговор
    Тоя сигурно е същия дето се пише за мен и повтаря 0-100за 3сек и 0-300 за 7
  • 25 Цветомир Попов

    0 0 Отговор
    Като прочета малко коментари от раздел АВТОМОБИЛИ и някак си се развеселявам и целия ми ден е весел

    Коментиран от #30

  • 26 Дошо

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "дидо":

    Позна карам японска смешка на която сипвам само гориво.Като карах псевдопремиум марката Алуди давах всеки месец по 200лв за ремонти.
    Понастоящем всичките ми познати с Ауди ги ремонтират.Има един с А6 2.5тди - колко му говорих да не взима тоя боклук сега тегло тегли.Един друг с А3 търси дебитомер - консуматив при Ауди.Друг вече ръце вдигна и мисли да си продава Б5 .Аз вече се оттървах и си свиркам :-) Няма Ауди- няма проблем!

    Коментиран от #31

  • 27 bai_brother

    0 0 Отговор
    to tuka samo nqkakvi glupaci pi6at i mi hvalqt bmw karat stari morgi i si mislqt 4e razbirat ne6to audi sa dobri oba4e postoqnno iskarvat drebni problemi qponskite sa mn izdyrjlivi a i bmw sa mn dobri oba4e samo M stavat ostanalite ne si zaslujavat
  • 28 Дошо

    0 0 Отговор
    Абе прав си пич ама що не пробваш да пишеш нормално и грамотно.Главни букви вкарай малко, точки, запетаи такива работи.В училище не ви ли учат поне да пишете що годе грамотно?
  • 29 БНВ-е

    0 0 Отговор
    Това ще бъде същия боклук като БМВ 850.Голям мотор супер висок разход и резултатът е че днес го има за 4000 евра.За сравнение дори Хонда от този клас струва поне 30 000 сега.
    БМВ не ги бива в спортните коли от висок клас.Дай им на тях да надуят някоя тройка и да и сложат надпис М.
  • 30 дидо

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Цветомир Попов":

    Ами тук е весело пич...иначе кой да ни го направи....!
    Кажи сега ти какъв кенеф караш ...и да се повеселим заедно !
    Важно е да не се обиждаш......Нали така !
  • 31 дидо

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Дошо":

    Дидо...това японското нещо.....вътре прилича ли на Москвича на дядо ти?

    Коментиран от #32

  • 32 520 зендер

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "дидо":

    Виж кво бе ,не е въпроса в това какво е БМВ .Ставма въпрос че скапваш всяка статия с коментари които не почиват на никакъв опит зада са компетентни.нищо лошо няма че обичаш АУДИ но с твоите детски изказвания които са лишени от логика дори така че си трай-порасни опитай какъвто и да е автомобил че да натрупаш опит и тогава коментирай...
  • 33 Speeder

    0 0 Отговор
    1250 кила с 650 коня - тая кола ще цепи мрака!