Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 10:25 9 592 19

Кола от плевнята се продаде за почти ­€1.5 млн.­

  • lamborghini-
  • miura-
  • p400 s-
  • търг

Преди около месец в южната част на Германия беше открито едно Lamborghini Miura P400 S, произведено през далечната 1969 година. Суперкарът беше намерен в плевня, в малко германско селце, а сега, след малко повече от месец, тази кола беше продадена на търг в Лондон за колосалната сума от 1 435 758 евро.

Кола от плевнята се продаде за почти ­€1.5 млн.­

Оказва се, че колата е преседяла в плевнята четири години и състоянието и е повече от добро. Иначе, за половин век, Lamborghini-то с номер на шасито 4245 е било собственост само на двама души.

Кола от плевнята се продаде за почти ­€1.5 млн.­

Първият собственик е бил Уолтър Бекер, който купува колата нова през 1971 година, а три години по-късно, през 1974-а, тя става собственост на автомобилния състезател Ханс Петер Вебер. Вебер притежава колата до 2015-а, като акуратно се грижи за нея и я кара изключително рядко. Пробегът и в момента е само 29 020 километра. Историята на суперкара се потвърждава и от оригинална сервизна книжка, намерена в колата.

Кола от плевнята се продаде за почти ­€1.5 млн.­

Lamborghini Miura се прави през периода 1966 - 1973 и за това време са произведени само 764 автомобила. Под капака на суперкара е монтиран четирилитров V12 мотор с мощност 370 конски сили. Ускорението от място до 100 км/ч е 4.5 секунди, а максималната скорост - 284 км/ч.

Кола от плевнята се продаде за почти ­€1.5 млн.­


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    50 4 Отговор
    Още днес отивам да проверя, плевните на моите дядовци !
  • 2 Бесен Язовец

    18 11 Отговор
    А моят москвич 408 е безценен за мен и не бих го сменил за това ламбо, ако ще трябва да си върша работа с него !

    Коментиран от #12

  • 3 Пръч

    21 1 Отговор
    Интересно какво е станало след 2015-та, и как се е озовала в плевня, дори и преди 4 години да е била продадена отново едва ли сумата е била малка и да позволява колата да се държи в плевня...

    Коментиран от #19

  • 4 Село

    19 4 Отговор
    Ей у нашата плевня има една голф единична от усемдисе и някоя година дали няма да ми дадат хиляда и петстотин лева ако гу закарам на търг у Перник,на малко километри е дядо навремето го купиш от майката на Меркел.

    Коментиран от #5, #6, #8

  • 5 Бачо Киро

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Село":

    У Перник спукойну ша му земиш три четри иляди леа.
  • 6 ПЕРНИШКИО

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Село":

    епа продаи го сега на Мергел и кажи че дядо ти го е купил от макя и ,може па да те напраи гражданин и тебе , за да не скучаеш на село , бегаи , бегаи у плевнята дорде некои не те е испреварил да го вземе , та после ще си останеш същио пущиняк , синджиро иде а козити ги нема ,ГОСПОДИН ДИРЕКТОРЕ УДРИИИхихихихи
  • 7 Racoon city

    4 1 Отговор
    Е я имам едно Пунто 1.1 седело е под навесо . Колко може да ми дадат тия немците?
  • 8 neon

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Село":

    Може да се мислиш за оригинален, но вземи провери какви са цените за такава кола в добро състояние.

    Коментиран от #9

  • 9 123

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "neon":

    един приятел си купи g1 кабрио за 12500

    Коментиран от #10

  • 10 ПЕРНИШКИО

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    да не е един скоро у мобилето бял голф единица , беше за 15000 лева обявен , ма както и да е .

    Коментиран от #16

  • 11 type-R

    8 1 Отговор
    И красива. И бърза. Как няма да се продаде! А сега взимат един кашон, слагат му колела и мотор от пластмаса и го наричат я Audi RS, я BMW M8, я нещо друго : всичките са идентични, гадни, дебелачки!
  • 12 сдфсдфсдфсдф

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    В си сложи тоз дръгел купчина желязо където не свети и крушка .Въобще не трябва да се сравняват ръждива метална кутия с красивата кола произведение на изкуството .Престанете да пишете за несравними коли а сравнявайте нещо което имате съизмерими с това от статията .
  • 13 Лора

    2 1 Отговор
    Тя у плевнята, ама кво нящу е...само цвета кофти, но някой харесва жълт цвят...!

    Коментиран от #15

  • 14 yorval

    2 0 Отговор
    Можеше и да отбележите специално важния факт, че подобна, дори буквално същият модел на тази кола е и един от главните „участници“в наскоро гледания от мен френския юношески филм - Особен урок /La Lecon partiquliere/, в който главната роля бе поверена на една от 1-те съпругите на Ален Делон - Натали Делон в началото на 70-те год. миналия 20 век. Теглил съм го от замундата, доколко си спомням - и имаше една доста хубава баладка за финал ...
  • 15 AMG

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Лора":

    които от коли разбира тук при класиките се спира , кво му е на жълтия цвят , нали и такситата са жълти , са кво с баданарката да ги пребоядисваме друг цвет ли , за ра ди тебе щото не го харесваш жълтио цвет , цвят кола не кара , моме , кво ако беше некоя спотрна бегачка , купена от бащати и тия е подарил на тебе , с шпреьо ще я нашариш друг цвят ли , щото не ти харесва , или да я върне от каде я е взел , като си толкова голяма манджия , да ти го на...я .
  • 16 РЗС

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕРНИШКИО":

    не се забави статия за истинска класика, а не оная дръглива пура за 150к евро. От това ламбо са произведени само 764 броя, а от пурата 1000 пъти повече.

    Коментиран от #17, #18

  • 17 AMG

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    я па този , ало едно време у парламенто аз да не съм ги возил с ламбординита и ферарита , има и класики от мерцедесите , например 124 Е500 E5.5 , E60 , както и косвуортите 2.3 16клапана и 2.5 16 клапана , и еволюшетата то същите са от W201 ,190 LIMITED, както и порше 911 карера.
  • 18 ПЕРНИШКИО

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "РЗС":

    с такъв като тебе комплексар , няма какво да коментирам на тема автомобили , защото като ти кажа кум иване ти търчиш за хия да ме хванеш , все едно бащати те правил у ферари или ламборджини , аре бегаи от тука
  • 19 Arazora

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пръч":

    Извадка от оригиналната статия "Weber sadly died in 2015, after which his beloved Lamborghini was tucked away in a barn."
    https://www.classicdriver.com/en/article/cars/barn-find-lamborghini-miura-craving-your-tender-loving-care