Last news in Fakti

25 Декември, 2019 11:26 8 279 10

Продава се истинската "Кристина"

  • plymouth-
  • fury-
  • кристина
Продава се истинската "Кристина" - 1

Легендарният Plymouth Fury от 1958 година от филма, базиран на известния роман на Стивън Кинг, ще смени собственика си през януари - за половин милион долара. Червено-белият Plymouth редовно попада във всички списъци на емблематични автомобили от филми поради факта, че майсторът на ужасите направи този модел главен герой на романа си "Кристина", а режисьорът Джон Карпентър през 1983-а въплъщава фантазиите на Кинг на екран.

Продава се истинската "Кристина"

Този автомобил, доколкото е известно, е използван за снимките от близки планове. След като завърши работата по снимачната площадка, Plymouth-ът бе разигран на лотария, като стана част от рекламната кампания на филма. В лотарията взеха участие около 40 000 души, а късметлия беше Скот Едминстър, който по-късно загуби колата си. След това "Кристина" придоби истинска колекционерска стойност.

Продава се истинската "Кристина"

Машината премина през няколко етапа на реставрационни работи. Сега Plymouth Fury е оборудван с V8 small block с входящ колектор Offenhauser и два масивни карбуратора. Интериорът, както се очаква, е решен в червени цветове. Самото радио, което послужи като "гласът" на колата, също е оцеляло.

Продава се истинската "Кристина"

От аукционната къща Mecum твърдят, че автомобилът има дори сертификат за собственост, издаден на компанията Polar Film - едно от студията, работили върху филма, както и снимки на колата с продуцента Ричард Кобриц и актьорите. Смята се, че за уникално копие ще бъдат платени около половин милион долара. Заслужава да се отбележи, че самият Стивън Кинг обясни избора на Fury за ролята на главния герой като незабележим. Той определя колата, като "бледата сянка" на конкурентите от Ford и Chevrolet.

Продава се истинската "Кристина"


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    23 4 Отговор
    Във филма са участвали няколко такива кола (по спомен 7 или 8), като една се намира тук, но искаше много реставрация. Виждал съм я разглобена преди 4 години в Нови Искър. Човекът я беше внесъл на части с цел реставрация, като дори ми показа сертификата, издаден от продуцентите

    Коментиран от #5

  • 2 Чичак

    15 4 Отговор
    Продавам ЗАЗ 968-М

    Коментиран от #8

  • 3 Коmapak

    22 1 Отговор
    Хубава кола с ъс стил
  • 4 Масон

    30 0 Отговор
    Кристин а не Кристина. Колата е супер харесвам стари модели коли .
  • 5 Tiq

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петров":

    мушмуроци от Нови искър са немам думи.Половината мафия на коли е там.Вартат,продават,крадат.Дупница е нищо.
  • 6 Московский комсомолец

    17 4 Отговор
    Американска легенда! Автомобил със стил , излъчване и магия.... Нищо общо с днешните пластмасови еднодневки! 🍺🤘🎸🤘🎸
  • 7 Hellish

    12 1 Отговор
    Младеж, вече се изкоментира, оправи си статията, Кристина може да е сестра ти.Романа и колата се казват "Кристин". Тази кола я гледахме може би преди месец и половина на търг и си го коментирахме с братовчеда.Бързо пускате новините
  • 8 Шофьор

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чичак":

    и аз имам такава, ама без М :)
  • 9 мани мани

    4 3 Отговор
    немците кога ще създадат такива красоти като американските коли?
    НИКОГА!
  • 10 sплимут фен

    0 0 Отговор
    Петров 1, имаш ли координати, може и приблизителни, на човека със сертификатите!?