Last news in Fakti

19 Януари, 2020 13:00 3 228 16

Lamborghini ще пропусне автомобилното изложение в Женева

  • lamborghini-
  • женева-
  • автосалон

В случай, че планирате да присъствате на тазгодишното автомобилно изложение в Женева, имайте предвид, че суперкарите на Lamborghini няма да бъдат там. Италианската марка обяви, че ще прескочи 90-ото издание на емблематичното събитие, за да се съсредоточи върху самостоятелни такива, където автомобилите ѝ няма да трябва да споделят светлините на прожекторите с конкурентните модели. Новината бе съобщена по-рано тази седмица от компанията майка Audi. Подчертано бе и страхотното представяне на Lamborghini през 2019-а по отношение на продажбите.

Излишно е да се казва, че Urus има основен принос за успеха на компанията, тъй като новите доставки през първата пълна година на този супер SUV нараснаха със 182 процента от 1 761 бройки през 2018-а до 4 962 автомобила. На второ се нарежда задвижвания от V10 агрегат Huracan с 2 139 продажби, докато оборудвания с V12 двигател Aventador е бил закупен от 1 104 клиенти от цял ​​свят.

За пореден път САЩ е най-големият пазар от всички 51 страни, в които Lamborghini присъства чрез мрежа от 165 дилъра. Там са доставени 2 374 коли. След това се нареждат Китай, Хонконг и Макао със 770 автомобила, Великобритания (658), Япония (641), Германия (562), Близкия изток (387), Канада (376) и Италия (370).

Lamborghini очаква с нетърпение 2020-а, тъй като предстои представянето на нови модели, но те остават неназовани в изявлението на Audi. Знае е, че Urus ST-X идва по-късно тази година.

Все пак прессъобщението официално потвърждава плановете на Lamborghini за електрифициране чрез разработване на хибридни варианти за всички модели спортни автомобили от следващо поколение. С други думи, наследниците на Aventador и Huracan, ще комбинират ДВГ с електрически мотор.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кефф

    9 14 Отговор
    ФВ груп изчезват от картата.
  • 2 Коmapak

    6 1 Отговор
    Нещо са ги шамаросали ауди от централата. Ще дадат на Бавария Мюнхен 80 млн евра, а за изложения няма пари. Накъде отива света? Тц Тц Тц.
  • 3 Вече е ясно

    11 15 Отговор
    VAG са във финансов колапс.Вчера пишеше,че Ауди пропуска най голямото авто изложение в Америка а сега щом и тази марка няма да се представи на най голямото в Европа си личи накъде отиват нещата.Преди години повечето сериозни производители инвестираха в разработки на концепции за електрическо задвижване.Тогава VAG проспаха тези тенденции като произвеждаха дизелови модели с манипулиран софтуер и вярваха,че ще печелят от тях вечно.Сега пазара се насочва към електромобилите,а VAG предлагат 3-4 модела към които почти няма интерес и конкуренцията вече ги мачка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Колко болен

    15 7 Отговор
    Колко болен трябва да си за да напишеш че Ваг били във финансов колапс хахаххахахаххааххахагагах
    Те тоя ми оправи неделята хахахха
    Абе умния а Тесла на колко изложения присъства?!?!??!?!?!

    Коментиран от #6

  • 6 Колко тъп

    5 15 Отговор

    До коментар #5 от "Колко болен":

    Тесла има толкова продажби,че не се нуждае от реклама.Само в САЩ продават Модел 3 повече от цялата гама на BMW.В момента кой модел на VAG се продава повече от конкурентните?Дори и прословутия Голф който представиха на скоро не успя да впечатли никого защото и Корейските производители предлагат по добри модели на много по ниски цени.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Омг

    7 3 Отговор
    Какви глупаци са седнали да коментират ФВ при положение ,че знаят и без изложения марките им се купуват.
  • 8 Random

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Колко тъп":

    Само X5 и Х3 взети заедно се продават колкото цялата гама на теслъ

    Коментиран от #10, #14

  • 9 Е то се виде.

    4 3 Отговор
    Защо германофила е вписан като единица за тъпота?
  • 10 Тройной

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Колко да продават все са на червено и китайци ги купуват
  • 11 Каква Тесла

    14 2 Отговор
    Каква Тесла какви 5 лева Ваг продава годишно повече от 10млн автомобили,има повече от 100 предприятия в повече от 27 страни и за тях работят повече от 600 000 работници!!!!!!!! Каква Тесла какви 5 лева??.????Чи не тъ разбирам

    Коментиран от #15

  • 12 пилот на Ферари

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Колко тъп":

    И ти искаш да сравниш ширпотребата "Тесла " с Lamborghini ?
    Все едно да сравняваш яйцата на Фаберже с яйца от обикновена кокошка !!
  • 13 Е то се виде.

    4 12 Отговор
    Двг е най-голямата глупост създавана досега.Занапред ще видим
  • 14 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Random":

    Хаха,смени си дилъра. Преди седмица го писаха,че ТЕСЛА е НАЙ-ПРОДАВАНИЯ автомобил в САЩ.

    Коментиран от #16

  • 15 Гост+

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Каква Тесла":

    Тесла не ги мисли. След 5 години ВАГ ще правят свирки на Тесла за НОУ-НАУ.
  • 16 Трифонов

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Пълни глупости са това. Не вярвайте на платените, рекламни изявления на Илън Мъск. Плаща на редица медии с откраднатите държавни субсидии, които към края на управлението на Обама бяха към 5 млрд. долара, да извършват мащабна медийна дезинформация, с цел финансови злоупотреби във връзка с капитализацията на компанията. Реално Тесла коли почти не продава. Не чети тъпотии, а намери един клип от миналата година, заснет по улиците на Ню Йорк и се загледай колко Тесли ще видиш. Не бъдете толкова наивни. Тесла не е нищо по-различно от т.нар. "космическа програма" на Мъск. Във връзка с нея, администрацията на Обама му отпусна милиарди долари субсидии и в крайна сметка видяхме един посредствен научно-фантастичен филм озаглавен "Колонизацията на Марс". Тесла е същата работа. Една лъжа! И когато след около 10 години, когато Мъск ще е изцедил от тази лъжа всичко възможно, я ликвидира, всички вие ще се почувствате много глупави, вервайте ми!