25 Февруари, 2020 18:08 47 175 57

Затвор за шофьор на камион, направил забранен обратен завой (ВИДЕО)

  • tir-
  • магистрала-
  • обратен завой
Затвор за шофьор на камион, направил забранен обратен завой (ВИДЕО) - 1

BBC разпространи едно интересно видео, в което се вижда как шофьор на TIR прави опасна маневра, за да се включи в магистралата. Клипчето, направено от охранителни камери е публикувано от полицията в Стафордшир, а според сведенията по отношение на инцидента, водачът на TIR-а е заловен.

Въпреки че няма пострадали, след дело по бързата процедура водачът на камиона е бил осъден на шест месеца затвор и лишаване от право да управлява моторни превозни средства за срок от година и три месеца. Вижте нарушението, заради което водачът на TIR-а получава ефективна присъда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    157 15 Отговор
    Така се прави, а не като у нас

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Съдията Дред

    185 5 Отговор
    Това наистина е опасно шофиране. А у нас дебнат кой при измислено ограничение 40 ще мине с 60. А тези, които направо вилнеят по магистралите, никой не ги закача. Безумни престроявания има постоянно и по софийските кръстовища, ама вместо това глобяват тези, които на камерата излиза, че са настъпили с малко бялата линия. Иначе казано - полицията я кара по милиционерски.

    Коментиран от #23, #36

  • 6 Peci kupona

    88 56 Отговор
    Е това е тъпотия! Човека е объркал лентите с това дясно движение! ОК за глоба е и няма две мнения, но какво да направи като вече е влязъл в грешната посока! Да спре и да чака да сменят движението ли?

    Коментиран от #12, #13, #14, #51

  • 7 Тоя

    29 6 Отговор
    Е профи. Защо са го притеснили човека???
  • 8 бб бб

    50 61 Отговор
    Ако ме осъдят шест месеца ефективно затвор за такова нарушение ДИРЕКТНО отказвам от гражданство на тая държава, та ако ще и да ме е родина! Да, съгласен съм на голям акт, да ми вземат книжката за шест месеца, ама затвор за това - намразвам я завинаги такава държава

    Коментиран от #35

  • 9 фдфд

    43 7 Отговор
    Така се учи. У нас ще спрат да го потупат, че бил смел да влезе в насрещното. Тук и сигнали да подаваш, и да ги записваш, и актове да му пишат е все тая, той си кара, няма един с ефективна присъда за нарушение без инцидент, а дори и тези със смърт на пътя получават условни.
  • 10 Ккк

    68 16 Отговор
    Влязъл е в насрещното човека а няма как да се върне. Според мен е трябвало да се обади примерно на полицията и с тяхна помощ да го направи този завой. Така е много просташко. Но наказанието е пресилено

    Коментиран от #46

  • 11 Ккк

    22 14 Отговор
    Влязъл е в насрещното човека а няма как да се върне. Според мен е трябвало да се обади примерно на полицията и с тяхна помощ да го направи този завой. Така е много просташко. Но наказанието е пресилено
  • 12 посерко

    53 0 Отговор

    До коментар #6 от "Peci kupona":

    Не е е объркал лентите, а си обърка изхода. И реши да се върне в насрещното...
  • 13 Анонимен

    79 7 Отговор

    До коментар #6 от "Peci kupona":

    Първо не е вярно, че е влязъл в грешната посока. Клипчета започва с това, как превозното средство прави обратен завой за да се върне на магистралата. Тоест посоката му е била по посока на движението след което водача решава да обърне и да навлезе в насрещното за да се включи по-бързо в магистралата, вместо да продължи и да използва друг джънкшън. Аз такава тъпотия не бях виждал в Англия. Това е супер безотговорно, опасно и животозастрашаващо. Мисля, че англичаните са проявили толерантност, защото е чужденец(вижда се в края на клипчето, че тира е с ляв волан). Единствената тъпотия тук Peci е малоумният ти коментар. Докато Бг е пълна със селяндури, като теб, нищо добро не я чака тази държава.

    Коментиран от #15, #31

  • 14 От всяко дърво свирка не става!

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "Peci kupona":

    Взема му се книжката и проблема се решава!Има работа и на ягодите и на боклука!
  • 15 Коmapak

    46 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Подкрепям те. Преди месец същия такъв малоумник погреба две ученички в Русе със същата идиотски маневра.
  • 16 В е л и к и я

    10 10 Отговор
    Ха ха , аз не видях някой да е застрашен , тук карат истински самоубийци но и убийци по пътищата и се разминават с некви парични глоби ... !
  • 17 В е л и к и я

    12 25 Отговор
    Плюс това по направените минимум маневри при такава операция ясно се вижда че шофьорът много добре си познава машината , също така и че е преценил че няма да застраши прииждащите автомобили .. !

    Коментиран от #30, #37

  • 18 Fuck-ти

    5 7 Отговор
    ЖурнаГлистът,прави “свирунди” за жълти стинки!!!!Няма значение,от коя медия е!!!!
  • 19 Тиберий

    11 22 Отговор
    Не мога да разбера как съдят човек за нещо което не е навредило на никой Светът се побърка

    Коментиран от #34

  • 20 Генерал Иванушка Водков

    31 5 Отговор
    Абе кат изключим малумната маневра, бая добре го върти тоя тир.
    Добър шафяорин е!

    Коментиран от #21, #22, #32

  • 21 Анонимен

    25 10 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Иванушка Водков":

    Добрият шофьор не се препокрива с рисков шофьор. Много са ви сбъркани представите за професионализъм.
  • 22 Все тая

    21 2 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Иванушка Водков":

    Ако беше добър това нямаше да го гледаш!!! Съдейки по камиона и ремаркето има много голяма вероятност да е някой нашенец от Пимк или Петко Ангвлов. А изобщо няма да се изненадам да е някой литовец, латвиец.
  • 23 Не знаен

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Ако е само в София, явно не си карал в Пловдив. На определени булеварди, дадени индивиди карат в двете ленти, завиват без мигач или намаляват до спиране и след това се сещат да дадат мигач. Така че съгласна съм с тази практика, защото само актове не вършат работа.
  • 24 Жоро

    12 8 Отговор
    Абе, че е нарушение, нарушение е. Ама какво трябваше да направи човека? Как би постъпил ти, ако си в тази ситуация?

    Коментиран от #47

  • 25 Жоро

    19 13 Отговор
    Изгледах клипчето повторно. Човека с лекия автомобил му присветна с фаровете че го пуска, а веднага след това той се изнесе по- най- бързия начин в авариината лента. Не мисля че създаде опасна ситуациа.

    Коментиран от #40, #48

  • 26 Додо

    6 3 Отговор
    Ей много разбирачи и философи в тая махала бе
  • 27 Жоро

    9 2 Отговор
    Ами разбираме си. Вие, от вашта махала се учете от нас...
  • 28 123207

    16 1 Отговор
    Това там го определят като терористичен акт. Спасило го се това че е от Източна Европа и не е карал досега в страна с дясно движение. Това с наказанието е най малкия проблем сега вече където и да се появи в Англия ще го гледат под лупа и за най малкото ще го глобяват. Незнам дали се е объркал или се е направил на джигит но това е сериозно престъпление и да се радва, че се е разминал без жертви. Направо щяха да затворят магистралата при такава верижна катастрофа.
  • 29 Терминатор

    14 1 Отговор
    Абе не виждате ли че тоя първо влиза в насрещното движение и после се опитва да влезе в нормалния трафик
  • 30 Николаи

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "В е л и к и я":

    Kvi sa tiq zakonii. Vashti koropciii. Nqmat kraiii... za kokoshka nqma proshka.... a za milioni nqma zakonii. Tova shti viee boikoo
  • 31 РЗС

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    хубаво е също всички нашенци да си знаят, че в УК магистралите са опасани с камери от край до край с цел да се наблюдава движението за произшествия и тн, такива груби нарушения явно не са останали незабелязани. Проблема е както казваш, че шофьора съзнателно навлиза в насрещното движение в час пик с тир. Аз също хванах грешен разклон веднъж на магистралата, върнах 10тина метра и влязох отново на магистралата, но беше 3 през нощта и нямаше нито една кола отникъде за сигурно поне 30 минути. На мен ми се размина, но на тоя с тира застрашаваше цялото движение. Тъкмо снощи една с колата си караше в насрещното срещу мен като имаше по две ленти в посока.
  • 32 РЗС

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Иванушка Водков":

    като ги знам на острова колко са им шофьорските умения, е цяло чудо, че никой не се заби в тира, казвам ти абсолютно чудо
  • 33 FucK Religion

    4 6 Отговор
    Taka trjabva, no chak pak zatvor, a dilari te na droga na Svoboda. Te sashto zastrashavat jivota na dezata I i gi degradirat
  • 34 Читател

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тиберий":

    За да има превенция. Защото като навреди - е късно. Вече си погребал/осакатил някой.
  • 35 Az съм БГ

    12 3 Отговор

    До коментар #8 от "бб бб":

    Прав ти път, нямаме нужда от хора като теб. Точно така, откажи се от тази държава и замини за някъде, но никога не споменавай че си Българин, че ще ни изложиш като кифладжии. Законите са писани за да се спазват, като не ти изнася, каскета , налъмите и терминал 1, пък като отидеш на другото място, там ще те научат. Ще излекуват синдрома на Бай Ганьо със затвор и няколко хиляди евро, просто така , да си знаеш че не си над нещата :)
  • 36 асдф

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Съдията Дред":

    Те тия нашите са такива смотани и заядливи, че са много смешни. Само си клатят шекмбаците и тътрят дупарите, като в някое детско филмче. Драскат по някоя глоба я за фарове я за друга глупост, няма по-важно какво да правят.
  • 37 Генчо

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "В е л и к и я":

    Нямаш право да навлиза в насрещното платно на магистралата, няма значение коко добре познаваш машината и колко малко маневри си направил. Нямаш право ти кво не разбра? Добре са го наказали, даже малко му е. На всички които го защитават пожелавам никога да не попадат в подобна ситуация
  • 38 Стамат

    5 12 Отговор
    Доста пресилено според мен. Човекът възможно най грамотно и безопасно зави, толерантен шофьор му осигури предимство и никой не беше застрашен. Глоба ок, ама затвор...
  • 39 Ифанко

    6 0 Отговор
    Нямам коментар просто
  • 40 Nightrunner

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Жоро":

    Жоре, я пак гледай, ама убу гледай клипа. Тоя с камоина си е направо в насрещното. Тая уличка дето я гледаш е изход от магистрала, а не селска уличка. Тоя с тира още преди да се включи в магистралата по тоя идиотски начин си е направо в насрещното. Камерата почна да го следи точно защото не му беше мястото на тоя ТИР там, а не щото еееевентуално ще направи невероятното включване. Последното просто беше ясно че ще се случи

    Коментиран от #43

  • 41 Митко

    6 0 Отговор
    Е така се борят нарушителите. Сега тази новина ще я прочетат няколко десетки или стотини хиляди, и утре всеки ще си я спомни, и ще се откаже от подобно нарушение.
    Закона е закон за всички. Всички по-тарикати да знаят, че може и в затвора да поседят.
  • 42 незнайко

    1 4 Отговор
    Като е влязъл без да иска в отбивката какво да прави . Може би ако се беше върнал на заден ход малко по малко щеше да му се размине .
  • 43 Жоро

    7 1 Отговор

    До коментар #40 от "Nightrunner":

    Гледах го още няколко пъти. Не знам как е попаднал там, в насрещното. Ако е джигит, да си понесе наказанието. Но най-вероятно се е объркал. Ако беше ти как би постъпил? На мен са ми се случвали подобни ситуации в Гърция. Веднъж сбърках на един светофар и влязох директно в центъра на Серес, вечерта към 19 часа, няколко дни преди Коледа, хората излезли да пазаруват, движение много. Е, никой не ме обеси, един младеж се качи при мен и ми показа как да изляза на по-малко оживен път. Да не бъдем толкова осъдителни. Ти си сам в чужда страна, никой не познаваш, в повечето случаи не знаеш езика, доста често навигацията те подведе.

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Георги

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Жоро":

    Няма сбъркал - върти - нафтата е на чорбаджията!Боли ме куро!
  • 46 Кристина

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ккк":

    И да занимава властите само и единствено да се включи в движението ли?Това е глупаво.!
  • 47 Вуйчо Ваньо

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Жоро":

    Продължаваш напред.Намираш кръгово,вход към магистралата и се връщаш!
  • 48 Вуйчо Ваньо

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "Жоро":

    Аз съм тираджия и въпреки това,този "колега"бих го вкараш същият ден в затвора.Не е нужно да видиш 5/6 души завити на земята,да чакат превоз за моргата за да разбереш,какво е правилник!

    Коментиран от #57

  • 49 Владимир Вълков шофьор

    4 2 Отговор
    Цял свят кара в дясно
    Ако искат да няма проблеми да си оправят движението!
    Само който не е карал там няма да ме разбере а като гледам изказванията във форума повечето дори нямат и книжки.
    Англия -няма друга държава с такава измислена пътна инфраструктура. Пази боже да влезеш да караш по национал , пътищата им са толкова тесни че улиците в Учиндол ще ти се сторят като магистрали. Но да повечето тук са професори по всичко и дават ли дават мнения по всичко и за всичко без да са запознати . Да не казвам че точно в Англия може да излезеш от магистралата и да видиш че пътя е затворен и да те отклонят на там където не искаш а с камиона да можеш да направиш обратен чак след 50мили

    Коментиран от #52

  • 50 Баи Тодор

    3 1 Отговор
    Шофирането е проста работа ама не е за прости хора .Като не може да се адаптира с ляво движение няма да влиза в Кралството. Много правилно са го натикали в затвора.Можеше да направи голям золум и да загинат хора.Малко даже са му дали на тоя Тъпанар
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 xyz

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "Владимир Вълков шофьор":

    Още от Римската империя движението на колесниците е отляво, за да може да се извади меча с дясната, франсетата са се изрепчили и са минали отдясно след революцията. Може да станеш монтьор, примерно, ако не ти изнася шофьорлъка...Образование някакво имаш ли или само "компетентно" мнение...

    Коментиран от #53

  • 53 Римлянин

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "xyz":

    Баче, ти с карета ли одиш за ляб? И тоя меч де ще го развяваш през прозореца на ладата ли?
  • 54 две салта

    1 0 Отговор
    Тоя тъпак е сгрешил изхода. поправя се, като прави обратен в началото на клипа, а долу при включване в магистралата вече е в стихията си!

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Онзи

    1 0 Отговор
    Що за глупакк трябва да си за да направиш това? Та нали сигурно 95% от изходите на магистралите тук в Англия са кръгови! Излязъл си по погрешка, ами в земи изхода от кръговото който те води обратно на магистралата, не трябва да си гений аамаааа...!
  • 57 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Вуйчо Ваньо":

    За труповете си прав. Но аз те питам, никога ли не ти се е случвало да сбъркаш? А, сбъркаш ли, знаеш че влизаш там от където в повечето случай не можеш да се върнеш назад, не и с този камион.