Last news in Fakti

17 Март, 2020 10:39 7 254 2

Тест за коронавирус в колата

  • коронавирус-
  • автомобил-
  • тест

Диагностични центрове за тестване на хора за коронавирусна инфекция директно в автомобилите им отварят в САЩ, обяви кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио пред The New York Post. Пет такива пункта вече работят в експериментален режим в най-населения американски град.

За да се подложат на тест, желаещите трябва първо да позвънят на личните си лекари и да получат направление. След пристигането си в центъра за вземане на проби пациентите трябва да останат по колите си, като подготвят предварително личните си документи и здравната застраховка.

Тестовете се правят от персонал, облечен в предпазни костюми. Вземат се проби за коронавирус, грип и други заболявания, като през цялото време пациентите не напускат салона на автомобила. Резултатите от тестовете са готови след три-четири дни и се изпращат на личния лекар.

По данни на Worldometers по света вече има 182 725 заразени с коронавирус. Починалите са 7 174. В САЩ болните са 4 727, а починалите - 93.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    13 3 Отговор
    Мислех че тръмпи ще постъпи като албиноса на близкия ни остров,но взе Южно корейският модел,което показва, че наистина капитализма дори в сащ не е толкова див,колкото ни го представят. Къде са тестовете и колко струват в България? Къде са предпазните средства и какви препарати и апаратура за лечение има в тази третокласна пробита бананова република?
  • 2 Янко шофьорчето

    5 3 Отговор
    Магистралните работнички ли ще ни правят тестовете ... Ако може да влиза в цената на другата услуга