Last news in Fakti

20 Март, 2020 09:40 13 468 39

Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева

  • mercedes-benz-
  • sl-
  • 190-
  • r121
Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева - 1

Ценната находка се намира в Русия и се продава за 20 милиона рубли. Сумата е равностойна на 231 000 евро или 451 800 лева, като преди продажбата колата е била възстановена в перфектно състояние. Според продавача автомобилът е преминал цялостна реставрация в Германия, запазил е фабричния двигател и шасито.

Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева

В комплект с колата бъдещият купувач ще получи оригиналния твърд и мек покрив. Автомобилът се намира в Новосибирск, а обявата за продажбата е поместена на най-големия руски сайт за употребявани автомобили auto.ru. Редкият Mercedes-Benz е внесен в Русия от Германия през лятото на 2017 година.

Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева

Той все още има табелки с фабричните номера, интересното е и, че колата има доста рядка комбинация от черно купе и зелен интериор. Този роудстър е оборудван с 1.9-литров четирицилиндров двигател с два карбуратора Solex, както и с четиристепенна механична скоростна кутия.

Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева

Двигателят е с мощност 105 конски сили и с максимален въртящ момент 142 Нм. Максималната скорост на 60-годишна кола е 171 километра в час. Серията Mercedes-Benz 190 SL R121 е построена на базата на седана W120 Ponton. Общо от 1955 до 1963 година в завода в Щутгарт са произведени 25 881 екземпляра от модела.

Продава се 60-годишен Mercedes-Benz за 450 000 лева


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За мен твърдия

    12 26 Отговор
    В комплект с колата бъдещият купувач ще получи оригиналния твърд и мек
  • 2 струва си парите

    63 4 Отговор
    Красота !!! Това е произведение на изкуството .

    Коментиран от #25, #26

  • 3 РФ икономика

    14 10 Отговор
    Ако правилно смятам ,вече една рубла е равна на 1.15 евроцента ,така ли ? ПП. А минималната заплата в РФ още ли е 9500 рубли ?

    Коментиран от #7

  • 4 Японеца

    34 6 Отговор
    Красива кола, не като днешните с двигател рено!

    Коментиран от #8

  • 5 ДОКО

    2 21 Отговор
    ТОВА Е НОВАТА КОЛА НА ГЕНЕРАЛА ОТ БАНСКО БОКО..

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пич

    5 34 Отговор
    Тоя грозен скрап с кръгли фарчета и стопчета на мотопед директно към Надин. Кой луд дава пари за тая половинвековна ламарина дето ако излезеш на магистрала ще се разцепи на две над 80 км/ч.

    Коментиран от #11

  • 10 Хах

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "ДОКО":

    Майтап ама Тиквича се вайкаше пред народа, че нямал какво да декларира, като му искаха данъчна декларация. Той тогава каза, че имал само един стар Мерцедес. Та ето го въпросния модел! Глупака си мисли, че обкръжението му като е от малоумни индивиди лесно-манипулативни. И ние сме същите.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пич

    6 24 Отговор

    До коментар #11 от "AMG":

    Много хубаво всичко, но такава грозна кола не си заслужава парите. Със сигурност е шумна и харчи много,пък не върви. НА първо място е много грозна. Който иска да ходи на балове с тая таратйка,ама прилича на волгата от съседната статия.Даже не знам коя е по-грозна. Само Варшавата е по-грозна.

    Коментиран от #14

  • 13 Пич

    6 16 Отговор

    До коментар #11 от "AMG":

    А този волан като зазка хаха :) при това бял :) ами смешно е

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пич

    3 15 Отговор
    Перничанина и другия с иницалите що не си вземете по една волга,същата грозотия е и тя с бял волан като толкова ви харесва тая скрап. не знам защо да ходя да питам германците,дали е хубав, като просто е грозен,защо да питам някой. Това прилича на зазка и волга,значи вие се възхищавате и на зазка и волга. Ами браво,халал да си ви тия таратайки.

    Коментиран от #17, #19, #22

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Фен

    9 5 Отговор
    Мерцедес винаги е била една от най-добрите марки. Разбира се при колите има много субективност, има и по-луксозни и по-бързи и по-икономични и по-практипни и от всичко има друго дето да по,по,по , зависи кой какво цени в един автомобил. И по-красиви разбира се, всеки вижда нещата по-различен начин.
    Но за този модел спокойно може да се спомене поговорката "напънала се планината, родила мишка"
  • 19 Космич

    6 11 Отговор

    До коментар #16 от "Пич":

    На снимките от статията мяза на кола, но ако я снимат директно отстрани ще се види точно колко недомислена е, откъм визия.
  • 20 NISMO

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Renault":

    Да запазените марки ги съживява НО...качеството "НИКОГА" на тези марки и по конкретно Нисан.Можеш ли да сравниш (като качество на изработка) един Нисан сега и който е произведен преди сливането със Рено!?

    Коментиран от #23

  • 21 ddd

    8 1 Отговор
    Тове е бейби SL.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Баровец, разбирач

    6 11 Отговор

    До коментар #20 от "NISMO":

    Ти пък колко Нисана си взел нови, от магазина, та такова компетентно мнение даваш ?
    Или всичко ти е ясно от картинките в списанията.

    Коментиран от #24

  • 24 До БаровеЦО

    8 6 Отговор

    До коментар #23 от "Баровец, разбирач":

    Еми то от самоЛет се вижда бе разбираЧ!
    Ама като ти гледам писанията ти май си сляп...диктувал си го на Сири;) (сЪОбЩениетО)

    Коментиран от #27

  • 25 Коооо

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "струва си парите":

    За 500бона ще си взема чисто ново бмвенце или кото си поискаш и ще ми останат за апартамент даже бро
  • 26 Некой

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "струва си парите":

    Абе Колата е хубава ама 450 бона аде аде
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Дедо1

    1 2 Отговор
    Дас ис класиш
  • 30 ала бала

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Дядо Шперц":

    Ще те питам като ти изпадне моста на пътя от ръжда дали няма стар мерцедес. Стара таратайка.

    Коментиран от #33

  • 31 Голям Слон

    5 0 Отговор
    Все пак става въпрос за 60 годишен автомобил. Тогава също е имало някаква мода, трендове. Автомобилът е 100% отражение на тогавашната действителност. Качествени материали, дълговечност. Няма как на предубедените кратуни да обясня какво е щракаш копче в 30 годишен Мерцедес ;-) Как всичко е направено и измислено. Как ще изкара още 30 години без проблем :-) На мен автомобилът ми харесва изключително много. Винаги такива шедьоври са ми навявали мисли за една отминала автомобилна епоха, която няма да се върне никога предполагам. Някога марките бяха разпознаваеми. Погледнете моделите от преди 30 години и кажете, че лъжа. Сега всичко е под калъп. За мен специално днешните коли са грозни. Но пък идеално се вписват в консуматорската нагласа на купувачите: празноглави мъже и жени, за които най-важното нещо е да имат големи и светещи екрани и да се чувстват, като в джедайски самолет :-)))))

    Коментиран от #32

  • 32 Пич

    2 6 Отговор

    До коментар #31 от "Голям Слон":

    Разпознаваеми били - Тоя мерцедес като го сложиш до волгата от другата статия и им махнеш емблемите ще ги разпознаеш само по броя врати. И двете изключително грозни,груби и недодялани коли, и двете с кръгли фарове като зазка,фолксваген костенурка или жигула и двете със стопчета от мотопеди. Щракали копчетата и щели да щракат още, изщтракала работа,кому е нужно този кокошарник да му работят копчетата като няма да има купе след 30 години.


    Ама извинявайте ако сте някакви пенсионери и ретроманиаци,но тази кола е за Надин отдавна,още преди 30 години трябваше да е на пресата за да не грозни сайтовете. Тоя волан требва да го въртиш с мускулите на попай моряка за да задвижиш тая ръждавейка дори с 30км./ч. колкото да не те глобят за скитничество ,че спиш в нея.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Голям Слон

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Пич":

    :-) Преди около 35 години за пръв път се возих в Citroen DS. Автомобилът беше от началото на 60-те години. Имаше окачването, което присъстваше в моделите на Ситроен до преди 5 години :-) Имаше климатик. Имаше ел.стъклопакет. Забележи - СТЪКЛОПАКЕТ! Имаше завиващи фарове. И тук много внимателно - имаше ХИДРАВЛИКА на волана. Имаше кожен салон! Та, драги ми Смехурко. Вероятно баща ти е въртял волана на някой руски камион без хидравлика. Хората още преди 50 години и повече са имали автомобилостроене, с което се гордеят и днес. Никой не те кара насила да харесваш старите автомобили. Това е, като да започнеш да слушаш Пинк Флойд. Трябва много музика да си слушал. Много неща да си разбрал. Току-така Флойд не се слуша. НИто такива коли се разбират. Трябват сърце, акъл и душа. Очевидно нямаш някои от изброените. Може би и твоите очи ще се отворят един ден.

    Коментиран от #35

  • 35 Пич

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Голям Слон":

    Чиче, това да сравняваш Пинк Флойд с една скрап като тоя мерцедес е лошо чувство за хумор. Тоя грозен ръждив мерцедес също така не може да го сравниш със Citroen DS,който е автомобилна класика- Първо Ситроена е красив,със собствен стил,много луксозен, уникално окачване,ти изброи, докато тая таратайка е едно волга и нщо повече,само една марка отпред, нищо не предлага освен грозен дизайн и слаб мотор. Къде сравни тоя кокошарник с легендарния Ситроен, къде сравни Пинк Флойд с някакъв ръждив варел. Ти откъде падна. Все едно да кажеш ти не харесваш Пинк Флойд щото не харесваш Волга и Запорожец.

    Коментиран от #36

  • 36 Голям Слон

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Пич":

    Чиче най-вероятно е баща ти. Нито съм с теме, нито с шкембе :-) Нито съм толкова стар. А и хобитата ми са младежки. Няма значение. Нищо от това, което съм ти написал, не си разбрал. Логиката ти е слабичка. Но както казах, и ти ще прогледнеш вероятно един ден. Широко затворените очи се лекуват само от времето ;-)

    Коментиран от #37

  • 37 Пич

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Голям Слон":

    Баща ми е чичо на наборите ми, с него обаче може да си набор, тоестможе да си чиче. Както и да е. Ти нищо не написа пак. Нещо се правиш на философ, логика ми липсвала, май на теб ти липсва логика и изрзни средства да сравняваш Пинк Флойд с ръждиви лейки като тоя мерцедес. Мнооого е хубав, е кое му е хубавото като е същия като волгата, значи и волгата е мнооого хубава,направо прекрасна. Ситроена има стил, това няма. Какво ти е трудно да разбереш.

    Ретро трошките са много младежко хоби, по тия ретро събори под 40 годишни не съм видял,главно 50,60,60 годишни чичовци се радват на прогнили лейки дето едва тракат по пътищата,ауу колко са прекрасни,ама че тракат,друсат, не вървят и са шумни,ама кво бе виж ги колко са красиви, самата красото кръгли фарчета като от 19 век Фотд Т, дето ако се стъмни все едно караш с 5 ватови фарове,вътре нищо не е осветено,всичко допотопно,примитивно и неудобно, обаче дай да му се възхищаваме, ами възхищавай му се ,обаче не ме карай и аз да се възхищавам на тия таратайки.

    Коментиран от #38

  • 38 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Пич":

    Аз този Форд Т няма да го карам всеки ден, че да ми трябват лед адаптивни фарове. Да ти припомня само, че в годините на този автомобил трафик практически е нямало. Особено междуселищен. Реставрацията на ретроавтомобили е занимание не на хора на възраст, а на хора с определени разбирания и много пари. Много! На кой какво му трака и колко пуши е въпрос на капитал. Мерцедес има страшно много патенти и не виждам причина да принизяваме бижуто от статията до тривиални и обидни епитети. Както вече няколко пъти ти написах - не ме разбираш. Няма и да ме разбереш. Казвам го, като човек, който презираше ретро машините. Ето, изплюх камъчето. Но идва момент, в който проглеждаш. И с жените е същото :-)))) Нямам нищо повече за казване по темата. Не и на теб.
  • 39 MerillDub

    0 0 Отговор
    услуги грузчиков цена за час москва