20 Март, 2020 10:06 8 240 11

Една история с хепиенд: 38-години американец се опитва да купи старото VW на баща си

  • volkswagen-
  • type 3-
  • реставрация
Една история с хепиенд: 38-години американец се опитва да купи старото VW на баща си - 1

Жител на Минесота на име Лин Фанинг 38 години чака възможността да купи старата кола на баща си от настоящия ѝ собственик. Става дума за стар модел на Volkswagen Type 3 от 1967 година, който преди да се върне при старите си стопани се използва за всякакви селскостопански нужди, а след това хвърлен да гние в плевнята.

Според Фаннинг баща му Марвин купил колата, за да замени счупения си VW Beetle. Бащата използва колата за ежедневни пътувания и през 70-те години на миналия век я продава на един от местните фермери. Новият купувач от своя страна дава колата на сина си, а когато той пораснал, VW-то станало "работен кон".

Една история с хепиенд: 38-години американец се опитва да купи старото VW на баща си

С него се карал добитък и се транспортирали инструменти. Последните над двадесет години колата прекарва в плевнята, сред старите боклуци. През цялото това време Феннинг упорито се опитва да откупи автомобила, но всеки път получава отказ. И едва през 2013 година, след 38 години, собственикът се съгласява да продаде колата.

VW-то с моделно обозначение Type 3 е доставено в къщата на Феннинг, но състоянието му е трагично. Там колата е напълно разглобена и реставрирана. Работният обем на двигателя нараства до 1.8 литра вместо предишните 1.6, а след това автомобилът е боядисан в цвят бордо (Candy Brandywine).

Освен това Фенинг сменя всички джанти, огледала и хромирани части. Реставрацията трае пет години и струва 40 хиляди долара, но Лин Феннинг е доволен от резултата. Неговият Volkswagen Type 3 получава няколко награди на местни изложби на класически автомобили, но реакцията на баща му, който в началото не може да повярва, че това е същият автомобил, който е купил през 1967-а, е най-ценна за Фенинг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Brawos

    35 0 Отговор
    На тоз човек.Направил го е с кеф,мерак и спанак.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектант

    7 4 Отговор
    то и унука се опитва да купи дачията 1300 ама я че ме погребат в нея така съм казАл
  • 4 гост

    9 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: С него се карал добитък и се транспортирали инструменти !!! И какъв "добитък и инструменти" са карали с него , като даже няма нормален багажник , а предния стига за един по-голям сак ?? За който не е наясно това е костенурка с по-друго купе и със двигател отзад ! Със смешните 40-50 коня за 67 година , което значи , че и ремарке , особено за добитък , е мнооого трудно осъществимо ! Освен да са карали кокошки носачки на седалките и то по не повече от десетина !

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Емил Дашин

    15 1 Отговор
    Това, че някои от списващите ви няма да минат едно класно сбит преразказ за 5и клас, няма да се промени като ми изтриете коментара. Също и както потресаващата липса на редактор, който да адаптира текстовете на неграмотните служители.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Алфа Ромео

    7 1 Отговор
    Много готин автомобил!
  • 8 Японвца

    2 5 Отговор
    40К $ за подвижна тоалетна!
  • 9 Pokoloko

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    що, аз съм виждал теле в москвич през 80те по междуградски път
  • 10 бай Шиле

    2 5 Отговор
    Струва ми се,че няма такава фабрична карусерия на VW=

    Коментиран от #11

  • 11 Турбо

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "бай Шиле":

    Това е vw variant , 54 к.с. на колелата