Last news in Fakti

13 Април, 2020 15:38 7 459 10

Чували ли сте за Bugatti, тунинговано от Brabus?

  • bugatti-
  • eb110 ss-
  • тунинг-
  • brabus
Чували ли сте за Bugatti, тунинговано от Brabus? - 1

Не всички знаят, че Brabus не прави само тунинг на Mercedes-Benz. От време на време студиото модифицира автомобили на други марки, като сред шедьоврите му има дори Bugatti. Това е суперколата Brabus Bugatti EB110 SS.

През 1993 година са създадени само две такива купета и сега те са изключително ценни сред колекционерите. Brabus Bugatti EB110 SS се различава външно по четирите накрайника на персонализираната изпускателна система. Също така интериорът е тапициран с много скъпа и качествена синя кожа.

Чували ли сте за Bugatti, тунинговано от Brabus?

И ако си мислите, че Brabus прави промени по двигателя или т.нар. силов тунинг, то тук ще останете разочаровани. С гореописаното се изчерпват всички разлики, на доработката от Brabus.

Ще припомним, че Bugatti EB110 е един от най-невероятните автомобили на своето време. Във версията SS, 3.5-литровият V12 двигател е с четири турбини и с мощност 611 конски сили. Суперкарът Bugatti е със задвижване на всички колела и ускорява до 100 за 3.2. Максималната му скорост е 355 км/ч.

Чували ли сте за Bugatti, тунинговано от Brabus?

Между 1991 и 1995 г. от EB110 са произведени общо 139 екземпляра, включително пет експериментални прототипа с алуминиева и осем с композитна каросерия. От серийната версия на модела са продадени общо 126 коли. 31 от тях са от олекотената и по-мощна модификация EB110 SS (SuperSport).

Колата тежи около 150 кг по-малко от "стандартния" вариант, а Brabus е "пипнал" две от тях, но само една е от вариацията SS. Тази кола беше препродадена за последно през 2013 година за сумата от 561 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко

    36 6 Отговор
    Аз нали казах да се продадат Бугатитата. Ще се глобяваме!!
  • 2 Р радев

    8 5 Отговор
    Ще ги преватезираме с отговорник нинова /тя е с опит/
  • 3 Коmapak

    15 9 Отговор
    По горе долу същото време Астън Мартин пуснаха една лагонда. Е същата грозотия беше. И после защо ферари продават много? Ами освен двигател тази машина се нуждае и от дизайн! Чакам минусите на брабус феновете. 😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 4 АА1

    5 7 Отговор
    В тази година- 1993,Бугати не са били това,което в последствие станаха. Вейрон,а и после Широн направиха така;че цял свят да говори за тях. Брабус просто не са уцелили годините.
  • 5 незнайко

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Коmapak":

    Абсолютно сте прав .

    Коментиран от #6

  • 6 Коmapak🆘️

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Пропуснах да отбележа, че дори Jaguar XJ220 е по-красив от това "творение" на брабус. Я да си гледат мерцедесите, че се видя, че от други коли не разбират.

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Оня с Опело

    3 0 Отговор
    Баси тунинга, едни ауспуси и една синя тапицерия като таа дека изфърлих от Опела си преди 15 годин, че меришеше вече на леш.
  • 9 Браво! :)

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Коmapak🆘️":

    Очевидно сте световноизвестен и признат критик, господин Комапак. Моля просветлете ни с още от коментарите си!
  • 10 Тит

    0 0 Отговор
    Кои са големите конкуренти по това време на Бугатито?Ф50 и Диабло,по всички характеристики Бугатито ги бие,мах.мощност,мах.скорост,от 0-100 също.При Бугатито имаме напредък в технологиите и еволюция, 4х4 и четири турбини,нещо което при Ферари и Ламборджини е непознато ...........