Last news in Fakti

21 Май, 2020 10:13 5 624 13

Mazda пусна на пазара странен кросоувър

  • mazda-
  • mx-30
Mazda пусна на пазара странен кросоувър - 1

Става дума за модела Mazda MX-30, който представлява малък кросоувър (4 395 мм дължина, 1 795 мм широчина и междуосие - 2 655 мм). Характеристиките му обаче не са чак толкова впечатляващи. Има само един електромотор, като той произвежда 107 кВт (145 к.с.) и 265 Нм въртящ момент.

А капацитетът на батерията е само 35.5 киловат часа, така че автономният пробег на колата е около 200 км. Въпреки това, Mazda обещава вълнуващи пътувания с MX-30, като набляга на една нова технологията за управление на тяговия вектор и припомня за управляемостта на другите си модели.

Mazda пусна на пазара странен кросоувър

Задните врати тук също са необичайни - те са малки и се отварят в обратна на движението посока. Интериорът в много отношения подобен на салона на Mazda3. Единствено блокът за управление на климатичната инсталация е превърнат в сензорен екран.

Още любопитни факти от интериора на Mazda MX-30 са свързани с декорацията му. Там са използвани рециклирани материали. Продажбите в Европа ще започнат през есента на 2020 година. Цена - 34 375 евро. За сравнение по-големият бензинов CX-5 струва в Европа от 27 хиляди евро.

Mazda пусна на пазара странен кросоувър


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    31 12 Отговор
    трябва да си много особена порода извратен за да изръсиш 80 бона за това

    Коментиран от #4

  • 2 кога

    7 5 Отговор
    някой да има инфо за новата мазда 6 , кога ще се появи на пазара и т.н.
  • 3 Гост

    5 10 Отговор
    Нема такава тъпотия.........
  • 4 Зи жърмънс

    20 7 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Абе, то трябва да си много залюхан и Дачия да си купиш, ама на, ти си я купил. За всеки влак си има пътници, и ти не си този който ще каже кой ще кара влака. Понятно, сучара!

    Коментиран от #9

  • 5 Ввв

    10 4 Отговор
    Пробегът бил “само” 200км.,ами нормално бе,то това е правено за джендърята да си карат в града,нормалните им коли са с ДВГ
  • 6 Смешници

    4 4 Отговор
    Единственото вълнение което ще изпита собственика е ше има ли ток до следващата станция и ако няма ко прайм? Ако към колата има и генератор на бензин става като дизайн. Подиграват се на хората
  • 7 Jack Bauer

    2 3 Отговор
    Това е култовата Мазда RX-8 но превърната на СУВ.

    Коментиран от #13

  • 8 ЗигЗаг

    3 2 Отговор
    Трябва ми ел автомобил с голяма батерия, нещо от сорта на 100-110кв и мощност не повече от 180кс, така пробега ще е около 800-900км. В момента може би само P7 предлага това, но не се продава в европа все още
  • 9 сектант

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Зи жърмънс":

    мълчи бе, когнитивен дисонанс
  • 10 Япончо

    3 3 Отговор
    Брутална е.
  • 11 Призрак

    22 2 Отговор
    Мазда е единствената компания, която честно и безкомпромисно критикува EV технологията. Разчетите на компанията показват , че батерия с капацитет повече от 200км, оставя по голям негативен отпечатък за околната среда, отколкото ДВГ. Мазда ще стане лидер в хибридното задвижване, след като приключи истерията в надпреварата за по дълъг пробег. Когато зарядните станции станат повече от бензино колонките, Мазда ще се отличи , като лидер и иноватор.Хората ще оценят това позитивно.

    Коментиран от #12

  • 12 Реалност

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Призрак":

    Един нормален коментар!
  • 13 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Jack Bauer":

    Само по отношение на вратите. Интериора донякъде, но външната визия нямат нищо общо с Мазда RX-8 .