Last news in Fakti

15 Септември, 2012 10:51 1 625 2

SsangYong напредва с хибридите

  • ssangyong-
  • e-xiv-
  • париж 2012

 

Напоследък името SsangYong не се появява в новините. Компанията бе изпаднала в сериозни затруднения, но изглежда светлина в тунела се вижда. Корейците смятат да участват на салона в Париж с поредната версия на концептуалния кросоувър XIV, която доразвива хибридните технологии, демонстрирани с показания в Женева XIV-2.
 
Четириместният CUV (Crossover Utility Vehicle) от сегмент B отново комбинира малък бензинов двигател с електромотор. За разлика от 1.6-литровия агрегат на XIV-2 обаче, тук ДВГ-то служи не за удължаване на пробега, а за зареждане на батериите.
 
SsangYong e-XIV разполага също така с панорамен покрив, който не само осигурява приятна гледка на пътниците, а и допринася за заряда на акумулаторите благодарение на вградените фотоволтаични панели.
 
Корейският прототип е дълъг 4 160, широк 1 790 и висок 1 575 мм при междуосие от 2.6 метра. От SsangYong обещават повече подробности по време на представянето на концепта на 27 септември във френската столица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 натурален българин

    2 1 Отговор
    нека се развиват хибридните технологии и по скоро да спрем да купуваме петрол от арабите че нещо много нагли взеха да стават
  • 2 Хулиган :)

    0 0 Отговор
    Най-накрая хубав хибрид. Слънчев ден=по-дтлъг пробег. И бензинов двигагел, който зарежза батерийте. :)
    Дано да влезе в серийно п-во скоро...