Last news in Fakti

14 Март, 2011 09:53 7 399 31

И Toyota спря заводите си

  • toyota-
  • honda-
  • nissan-
  • земетресение

Корпорацията Toyota преустанови работата във всичките си 12 завода, намиращи се на територията на Япония. На този етап спирането на работния процес е предвидено за период от три дни. Това се налага заради земетресението и опасността от ново такова.

Компаниите Honda и Nissan също обявиха, че временно затварят заводите. В резултат на природното бедствие в завод на Honda се срути стена и загина един от работниците. Други 30 бяха ранени. Двама души от завода за двигатели на Nissan, пък също са пострадали от силния трус.

Земетресението с магнитут 8.9 по Рихтер разтърсило Япония на 11 март беше определено от правителството, като най-разрушителната природна катастрофа за цялата история на страната. По предварителни данни вследствие на бедствието са загинали около 10 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 selianina

    61 1 Отговор
    Трагедията е пълна.такива ужасяващи щети...нямам думи.Японците,обаче ще се оправят,сигурен съм в това.те са една много дисциплинирана нация.заводите за коли ще тръгнат пак и всичко ще е ОК
  • 2 VTI

    42 2 Отговор
    жалко,много жалко наистиа.С нищо не са заслужили такова нещо,но и аз вярвам,че ще стъпят на крака много скоро!
  • 3 Комплексар

    42 0 Отговор
    Вярвам в японската нация, нека силата бъде с тях!
  • 4 kofti usa

    16 23 Отговор
    kakvo li sa si rekli amerikanzite: " abe tia 6ini razbivat petrolnia biznes s tehnite hibridi i elektri4eski koli a? ia dagi frasneme,ia burzo edin korab da puska haarp i da trepe da prai zemetresenie i bez tva prekaleno dobre si jiveat"
  • 5 Nirvana

    31 1 Отговор
    Съгласен съм с колегите! Японците са наистина много организирана нация. Мен много ме впечатлиха кадрите, излъчени по телевизията, на които въпреки ужаса, хората са запазили спокойствие и правят всичко възможно да спасят други хора. Сигурен съм, че наистина скоро ще си стъпят на краката. Такъв ред според мен може да се наблюдава само при японците и германците. Надявам се всичко да се скоро да се възстановят.
  • 6 Crusible

    24 3 Отговор
    Като се има предвид колко прецизна система за планиране на производството имат японците, нищо чудно да се забавят доставките за някои пазари.

    Иначе, това, което им се случи на тези хора е просто нереално! Дано максимално бързо си затегнат атомните централи, защото може да стане още по-страшно. Стискам палци да се справят!
  • 7 Денчев

    19 3 Отговор
    Заводите на Тойота в Япония вадят продукция за Япония - Канада и Австралия. В САЩ Тойота си имат завод само за там.
    В Европа заводите на Тойота са в Турция - Испания и Англия.

    Спирането на работа за 3-4 дни в Япония по никакъв начин няма да се отрази в Европа.

    Ярис за цяла Европа се сглбоява в Испания.
    Корола в Турция.
  • 8 роро

    23 4 Отговор
    трагедията е голяма..наистина..аз съм фен на всичко японско и се надявам и вярвам че ще се оправят възможно най-бързо въпреки огромните загуби и многобройните жертви...на никого да не се случва това..но..природа...
  • 9 Prelude

    24 1 Отговор
    Автопроизводителите не ги мислете, те ще реализират много непредвидени продажби след като толкова коли бяха унищожени.
    Начинът по който Японците реагират на ситуацията е невероятен - за сега няма информация за един плячкосан магазин, къща или автомобил. Наистина става дума за съвсем друг народ.
  • 10 Type R

    20 1 Отговор
    Дано не стане нещо подобно на ,,Чернобил'' през 1986.Съчувствам на тези хора.Аз също вярвам , че ще стъпят на крака.А за заводите - те са на заден план.По - важно е сега да се спасяват човешки животи.
  • 11 Japan_fen

    18 2 Отговор
    Японците са най-изключителната нация в новата история на света. Ако Господ им прати това, не е справедливо - те не заслужават това изпитание! И без това са имали достатъчно. Пожелавам им и вярвам в бързото възстановяване на щетите от трагедията ! Бог да ги прости загиналите ! Япония и японското пак ще бъдат N 1 !!!
  • 12 Иво

    8 14 Отговор
    Пдокрепям Японците!!!Дано се стегнат по скоро!Това ако се случи в Германия никога няма да си стъпят на краката..

    Коментиран от #15

  • 13 конспиратор

    18 7 Отговор
    "kofti_usa" е единствения човек който написах коментар отговярящ на реалноста , но разбира се веднага тълпа промити мозъци са му дали на коментара палче надолу, те си мислят че щом НЕ ЗНАЯТ за какво говори той , значи НЕ Е ТАКА! жалка работа! все пак ще го кажа и аз САЩ ПРИТЕЖАВА МОЩНО БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ и КОМПЛЕКСА "HAARP" С КОЙТО предизвиква земетресения, потопи, урагани и много други а вие с промотите си мозъци мислите че е природно бедствие, включително и написалият статията. ПЪРВО СЕ ОБРАЗОВАЙТЕ ПОСЛЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА КАЖЕТЕ НЕЩО!!!!

    Коментиран от #18

  • 14 gti_111

    11 6 Отговор
    А бе "конспиратор", ти защо си мислиш, че само САЩ са толкова напред, а Япония е назад. Ако има нещо такова дали Японците не биха го засекли и отговорили подобаващо, нощо , че не са войнствена нация от десетилетия.
    Иначе и аз съм привърженик на "Теория на конспирацията" и изобщо на конспиративното мислене.
    Ама пък и аз ама се вързах и се занимавам с...
    Жалко за стойностния народ, дано се оправят бързи и такова бедствие да не дава Бог!
  • 15 роро

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Иво":

    пишиш големи глупости...ако се случи тук да... това ще ни е края..
  • 16 конспиратор

    14 7 Отговор
    аз не си мисля, че Япония са назад а КАЗАХ САЩ какво прави и има ДОКАЗАТЕЛСТВА, нещо ги омеша нещата ти. Миналата година в КИТАЙ също направиха изкуствено а в ХАИТИ даже имаше хора които публично обвиниха правителството на САЩ, че е направило земетресението! а Япония няма какво да направи на САЩ, защото света се управлява от една и съща група която постявя правителствата на всички държави в днешен ден само на Венецуела и Иран не са марионетни правителствата. като си привърженик на конспирациите вземи прочети малко за световното правителство! скоро то ще е и открито, засега за пред хората УЖ всяка държава е с отделно.
  • 17 дфе6

    14 1 Отговор
    ше се опраят те...японтетата ако не се опраят кой друг :)))
  • 18 Prelude

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "конспиратор":

    Прочел си една книжка на Джеси Вентура и реши че си по умен от всички :)) Хаарп е установка за изучаване на йоносферата, като в сравнение с други лаборатории в САЩ дори не е секретна. Мощността с която се облъчва йоносферата е хиледи пъти по малка от естественото електромагнитно облъчване на слънцето.

    Коментиран от #19, #27

  • 19 aero

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "Prelude":

    Mnogo si zabluden, chestno,ti si prosto edin ot mnogoto tehnokrati....

    Коментиран от #21

  • 20 mtlb

    13 0 Отговор
    Пожелавам,бързо справяне на японците с този ужас.Сигурен съм, че след година,няма да има и помен от цунамито.Банзай.
  • 21 Prelude

    8 9 Отговор

    До коментар #19 от "aero":

    Ха ха, нека ми е :)), блазе ти на теб че си от незаблудените.
  • 22 MMD

    8 0 Отговор
    Жалко е когато загиват хора.Японците са се надигнали от Хирошима и Нагазаки и ще го направят пак.Харесвам,всичко японско и съм пристрастен !!! А от къде им дойде това !? Незнам дали е от Хаарм , но факте е , вече живеем в Новия световен ред и дали конспирация или не , групата Билденберг има официален сайт - така,че това поне е сигурно - Те съществуват и не се крият.Кризата , глупостите със затоплянето и края на нефта - всичко това са елементи от Новия свят в който живеем.Бъдете здрави и живейте дълго,скоро и с чип в дупето !!!
  • 23 Никола

    1 0 Отговор
    Чалмата с коментара под моя можеш да се скриеш някъде с параноичните си коментари,най-добре в лудницата.
  • 24 MMD

    7 1 Отговор
    Тук под твоя коментар съм само аз.Защо бе момко така удобно скрит , зад РС - то обиждаш!!! Аз съм си Българин,мога да проследя рода си доста назад.119 кг и обичам всичко Японско - най вече Киокушинкай сигурно защото се занимавам с него от 16 - годишен - може би си прав от ударите по главата ми се привиждат консперации,обаче и в МВР може би са луди,защото новите ни паспорти май са с биометрични данни !!! Те и на тексасците им ги набутаха в шофьорските книжки ама нали и те са удряни в главата та ги изхвърлиха публично.Недей да пишеш на едно място с мен , че ще земеш да прихванеш нещо!!! Бъди жив , че много здрави си замиваха вече !!! Един народ страда,това е важното в случая,нека загиналите почиват в мир,японци или не първо са хора !!!
  • 25 Никола

    5 1 Отговор
    И ти бъди здрав и 1 приятелски съвет от мен - не приемай навътре толкова конспиративните теории за да бъде живота ти по-спокоен!
  • 26 benz

    3 0 Отговор
    mnogo kovti za iaponia.ujas mnogo hora zaginaha
  • 27 ?!

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Prelude":

    Когато научиш какво е физика тогава ще даваш мнения в тази сфера!Не само САЩ имат подобни комплекси ,Русия също имат на остров Нова земя както и Китай на полигона им Lop Nor.Експерименти за влияние в горния слой на атмосферата са правени още през 50-те.Технологията ползвана в HAARP е изобретена от Никола Тесла.Англия ,Франция и още няколко държави са имали програми за разработване на такива системи.През 1967г.(по спомен) САЩ и Русия подписват договор ,в който те се забранява използването на "климатични" оръжия.Преди време имаше компания твърдяща ,че разполага с технология ,която влияе на времето в радиус 200-300км(пак по спомен).Климатични оръжия по точно химични агенти бяха използвани във войната с Виетнам ,предизвиквайки поройни и продължителни дъждове на определени стратегически места.Защо ли в Аляска където са антените на американската HAARP щъкат само военни ,щом е научна програма за изследване на йоносферата?Климатични оръжия съществуват ,колко са се развили те е неясно.Доказването на използването на такива също е трудно доказуемо.
  • 28 Hohda i Mazda fen

    7 1 Отговор
    ОБИЧАМ ЯПОНИЯ И ВСИЧКО ЯПОНСКО !!!
    Те са най съвършенните хора,не са гъ.олизци като нас.
    Ще се възстановят бързо.
  • 29 Prelude

    3 9 Отговор
    Дете, мнения давам когато аз преценя, но след като критерия ти е такъв и си даваш твоето значи знаеш какво е физика :))
    Обясни тогава как с изпращане на енергия в дадена локална област на йоносферата ще предизвикаш земетресение - при това на точно определено място, което в случайя е и доста далече от комплекса ХААРП?
    Сериозно, ако искаш да добиеш реална представа за света трябва да си смениш литературата.

    Коментиран от #30

  • 30 aero

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "Prelude":

    Mnogo si inatliv, otvori si ochite malko.....otdavna niama nevuzmojni neshta, mnogo hora si misliat che distancionnoto na televizora im e vruh na tehnologiite:))))
  • 31 Prelude

    2 6 Отговор
    Невъзможни неща няма само за вярващия, а той живее в измислен свят. Ако не преценяваш какви са доказателствата за това в което вярваш се превръщаш в лесно манипулируем човек. Военните си правят секретни разработки, но те съвсем не са толкова фантастични колкото по филмите и Sci-Fi романите.