Last news in Fakti

27 Октомври, 2012 09:30 3 228 3

Toyota направи семеен драгстер от всъдехода Sequoia

  • toyota-
  • sequoia

 

Компанията Toyota направи интересен семеен драгстер, като използва за база най-големия си всъдеход Sequoia. Модификацията е направена по поръчка на състезателя от NHRA Top Fuel сериите Ентрън Браун.
 
За да затвърди статуса си на семеен драгстер в автомобила, който носи названието DragQuoia са интегрирани четири кресла. Всички те разполагат с петточкови предпазни колани и силно изразена странична поддръжка.
В колата е монтирано и аналогично на останалите кресла, детско столче. DragQuoia е оборудвана с V8 мотор, който разполага с механичен компресор и мощност от 650 к.с. Шасито също е сериозно преработено и олекотено.
 
В купето са монтирани и вътрешни ролбари за безопасност, а в задната част на колата е монтиран парашут за спиране. Ускорението се подпомага от нитро система, а гумите са специални и са с размер 21.5 цола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекс

    3 1 Отговор
    Поне сами си правят тунингите, а не като някой марки, като бмв и мерцедес да се кичат с чужди лаври.
  • 2 Кофти

    1 1 Отговор
    Леш
  • 3 лол

    1 0 Отговор
    Готино