Last news in Fakti

18 Май, 2011 12:04 3 585 4

Шпиони засякоха Audi R8 GT Spyder

  • audi r8-
  • gt spyder-
  • франкфурт 2011

До този момент в мрежата циркулираха само рисунки и компютърно генерирани изображения на Audi R8 GT Spyder. Сега обаче се появиха и първите реални фотоси, показващи спортното кабрио в действие.

Суперкарът с мек таван ще бъде представен предремиерно през юни на предстоящото състезание "24-те часа на Льо Ман", а официалният му дебют ще е през септември на салона във Франкфурт.

Подобно на купето Audi R8 GT, масата на роудстъра също е намалена за сметка на количеството шумоизолиращи материали. Освен това стъклата са по-тънки, а доста от панелите по каросерията са изработени от въглеродни сплави.

До момента няма нова информация за техническите иновации в автомобила. По последни данни R8 GT Spyder ще се оборудва с V-образния десетцилиндров мотор, като мощността му ще бъде увеличена до 560 к.с.

Кабриолетът ще разполага с шестстепенната роботизирана скоростна кутия R-tronic и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.8 секунди. От Audi планират производство на само 333 екземпляра от модификацията R8 GT Spyder.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    17 13 Отговор
    Браво, браво - повишена мощност, олекотяване резултат 0-100 с една десета по-бързо.А пук с тоя умрял Р-троник всеки клип, който съм гледал пада от автомобили с аналогична мощност и даже с доста килограми по-тежки.Пфффф тия са абсолютно жалка фирма дето само се перчи ама няма нищо налице.

    Коментиран от #2

  • 2 Миков

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дошо":

    Това е кола за имидж, не за спорт!
    Целта е да спреш пред дискотеката и всички да те зяпат, като искаш спортна кола си купуваш нещо грозно и леко!

    Коментиран от #4

  • 3 Име:

    8 11 Отговор
    Колко болен трябва да си за да си купиш супер кар на ауди?? А дали имат вариант в сиво ? :D ;D :D
  • 4 Civic

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Миков":

    Абе ти не знам на дискотека ходил ли си ама не съм виждал дискотека в която хората да стоят отпред.