Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 10:18 2 958 25

Range Rover Sport с над 1 милион продажби

  • land rover-
  • range rover-
  • range rover sport-
  • nurburgring

От марката честват рекордния брой продадени модели

След като през изминалата 2020 година, Land Rover чества 50-годишнината на модела Range Rover, ето че и тази година има повод за празнуване, но този път при модела Range Rover Sport. Оригинално представен през 2004 година като концепт Range Stroomer, бъдещият Range Rover Sport се радва на огромна популярност в целия свят и може да бъде определен като едно от най-продаваните SUV-та.

За да отбележи юбилейните 1 милион продажби от британската компания, собственост на Tata, публикуваха кратко видео, което може да видите под този текст. В него са показани някои от успехите на модела през изминалите години, като например рекордната обиколка на Nurburgring през 2014 година, дело на Range Rover Sport SVR, както и изкачването на 999 стъпала преди „Вратата към рая“ в китайската планина Тианмен, дело на Plug-in хибрид версията на Range Rover Sport. Изгледайте видеото.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    12 9 Отговор
    Каската включена ли е в цената?Преброяване на глупаците ли ,що ли!?
  • 2 Пръч

    23 13 Отговор
    Казват, че били трошляци, щайги и т.н...само че хората, които ги купуват ич не им дреме, че ще хвърлят няколко десетки хиляди на година за обслужване...въпрос на престиж е да карат RR

    Коментиран от #6, #19

  • 3 Абе

    17 2 Отговор
    Някои разбирачи мислят, че Land и Range Rover са различни марки :D

    Коментиран от #7

  • 4 Не знам за Вас

    20 4 Отговор
    Но аз не бих си купил такъв Ровър. Хубаво е, за да са обективни, да пуснат и един клип от сервизите, да се видят модели над 120 000 км какви дефекти имат. Иначе спар няма - хубав външен вид, но до там. Вече има такива модели по 30-40 000 лева, но нещо няма мераклии. Обявите седят с месеци

    Коментиран от #5

  • 5 Бонго Васил

    18 4 Отговор

    До коментар #4 от "Не знам за Вас":

    Брат, какив 30 холяди те гонят. Или си купиваш нов и го караш няколко години, докато излезе новия модел или хич не си го купувай. Това не е Дачия Сандеро..
  • 6 Шекел

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "Пръч":

    Индииски бклук използващ стара марка същото ще стане и с мнгалцедес само че от китайците.
  • 7 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Range Rover е модел Land Rover който се появява за първи път през 70-те с идеята да бъде по-комфортен на пътя от Дифендър. В началото е бил горе-долу спартанска кола, а с времето става дизайн-икона и все по-луксозен. Единствените СУВ-ове над РР Автобиография в момента са Бентли Бентайга и Ролс-Ройс Кулинан. Иначе Спорт е нещо като бюджетен подмодел РР.

    Коментиран от #8, #10, #11, #12

  • 8 Рено ентусиаст

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Едни и същи бклуци разлипни имена и дизайни за да привлипат богатата маса чудеща къде да си фърли кинтите.Едни и същи скоростни кутии дистаавчици платформи двигатели ти на мене аз на тебе ето примерно новият Астън Мартин с двигател АмГ.Всичко е тшак.
  • 9 РАДИО ЕЛТО

    5 12 Отговор
    няма лоши леки коли
    а лоши шофьори водачи👌👌👌👌👌👌❤❤👍❤
  • 10 Колега свери си цените

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Най високото ниво на оборудване на Autobiography е 310000 лева. Освен посочените от теб - Ламборгини Урус, Мерцедес gls 580 maybach, Mercedes G /бензинови след 2019/ , Порше Кайен Магнум, Ауди RS Q8 ABT, BMW X6 competition Schnitzer. Всички започват от 500 000 лева. Та този Рейндж, с двигател на БМВ е просто гъзария, за англичетата!!!!!! Малко по сериозно моля те

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Японеца

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Красива и престижна кола. За БГ едва ли ще те оценят, ако не си в S класа! Лошото е, че наистина се чупят и то невероятно често!
  • 12 qwerty

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Пред RR Sport предпочитам RR LР4 поне е по обемист от спорта.
  • 13 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Колега свери си цените":

    От 15 години не са с БМВ двигатели и техника. Дизелите след 2005 са Ford/PSA, а бензиновият V8 е от Ягуар и се слага на XKR и F-Type.
  • 14 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Колега свери си цените":

    Изброените са някакви тунинговани наточени бегачки и заради това са по-скъпи. Ако вземеш от тях най-луксозното изпълнение без силовия тунинг, няма да е по-скъпо от РР Autobiography. Да не говорим, че като вътрешно пространство са много по-тесни.

    Коментиран от #15, #21

  • 15 Това се опитвам

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Да ти обясня- Аутобиографи не се води сериен, допълнително набухан е, най славия агрегат е 575 к.с., от е еквивалент на ТОП изпълненията на другите марки. Спезиално поделение го сглабя и прави - Двигател на ВМВ, скоростна кутия на мерцедес, всъщност можеш да си прочетеш тези неща

    Коментиран от #16, #25

  • 16 Ввв

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Това се опитвам":

    Защо говориш глупости?!?!Autobiography го има и при дизелови версии,изглежда уникално,но дотам!!!
  • 17 kick

    8 9 Отговор
    Спорта в SVR изпълненение е брутална машина, не знам какво повече може да иска човек от едно МПС! Върви като ферари, проходимо, като виетнамка, страхотен дизайн и е по здраво от немските опити за конкуренция
  • 18 Знайко

    5 3 Отговор
    "изкачването на 999 стъпала преди „Вратата към рая“ в китайската планина Тианмен, дело на Plug-in хибрид версията на Range Rover Sport" Доколкото си спомням 999 стъпала ги изкачи Range Rover модел VELAR, а не модел SPORT.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 kick

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Знайко":

    Точно спорт свр е
  • 21 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    какво нещо сме хората. Ако сложат до Джокондата една снимка на една Бентага романи можем да пишем са втората. А за първата..бе аз моем да правим по убави снимки от тоя Лионарду..Мона Лиза е виждала какво ли не, свикнала е..
  • 22 TATA

    13 3 Отговор
    Един милион прецакани потребители,и нищо повече!
  • 23 Вина

    4 0 Отговор
    Много хора с много пари, които не им пука от ремонтите... и поне с още една кола за каране докато “това” е в сервиза
  • 24 Йозеф

    12 0 Отговор
    Явно за източна Европа отношението е спвшъл и вкарват дефектните бройки, това е невероятен курник, с много калпава електроника и автоматика.
  • 25 Явно си чел недочел

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "Това се опитвам":

    Качвай се на Дачията и продължавай в същата посока. Не си заслужава човек да води диалог с теб.