Last news in Fakti

16 Февруари, 2021 10:04 4 867 17

Неконтролируем пикап с вратите напред по заледен път (ВИДЕО)

  • пикап-
  • лед-
  • поледица-
  • автомобил-
  • инцидент
Неконтролируем пикап с вратите напред по заледен път (ВИДЕО) - 1

Някои американски щати бяха обхванати от т.нар. „арктическата вълна“ и не всички местни автомобилисти бяха подготвени за последиците от рязкото застудяване. В Нешвил, Тенеси, видео показва неконтролируем пикап, който се плъзга настрани по улицата.

От миналата седмица в Нашвил въздухът не се е затоплил над -3 градуса по Целзий, а през нощта температурата е спаднала до -12 градуса. В резултат на рязкото застудяване пътищата са замръзнали и са покрити с ледена кора, което създаде проблеми на местните шофьори.

Сред тях е и собственикът на пикап Ford F-150, който, както се вижда от видеото, губи контрол и се плъзга няколко десетки метра по улицата, спускайки се надолу. Случващото се е записано от камера за външно наблюдение.

В коментарите под публикацията на страницата на WREG News Channel 3 във Facebook потребителските мнения са разделени относно случващото се. Някои съжаляват шофьора, попаднал в екстремната ситуация, докато други твърдят, че му липсва опит. Няма информация дали шофьорът е успял да спре без да предизвика пътен инцидент.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре че нямат нашите проблеми

    17 1 Отговор
    Тук щяха да са паркирани автомобили по улицата и щеше да ги помете.

    Коментиран от #5

  • 2 екологъ

    9 12 Отговор
    Е как ф150 в Америка бе там нали само ТеслИ карат

    Коментиран от #3

  • 3 Как ще карат Tesla

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "екологъ":

    Там няма къде да я зареждат. То няма къде да паркират, камо ли да хвърлят разклонител от осмия етаж. Не виждаш ли от клипа? Затова карат f150 за да могат да се качват по бордюрите и да паркират в градинките.
  • 4 ус дъмп

    10 1 Отговор
    Важно е че включи фаровете ;)
  • 5 Скот Килмър

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Добре че нямат нашите проблеми":

    Тук вместо къщите щяха да са построени осеметажни блокове с остъклени тераси и бръмчащи климатици, а по тревата да е пълно с дизели изхвърлени от Европа
  • 6 Морето

    5 5 Отговор
    Включва дирекшъна и върти волана в посока, обратна на плъзгането. Малко газ, за да коменсира посоката-така инерцията от спускането/хлъзгането се забавя и ако гумите захванат по-чист от лед асфалт, ще спрат пикапа. Никаква ръчна или крак на спирачката-така теглото ще увеличи скоростта.

    Коментиран от #9

  • 7 Петко

    16 2 Отговор
    Няма спасение на черния лед, който не му се е случвало акъли да дава. Стоиш и се молиш да спреш с малко поражения.

    Коментиран от #8

  • 8 Наш човек

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Петко":

    Напълно вярно
  • 9 Бъркаш жестоко

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Морето":

    Волана трябва да се завърти не срещу посоката на плъзгането а точно по посоката на движение, за да стане автомобила управляем. Както и да е завъртян автомобила, гумите трябва винаги да са по посока на движението при какъвто и да е дрифт включително като този.

    Коментиран от #10

  • 10 Морето

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бъркаш жестоко":

    Ако гумите са в посоката на движение, в случая-настрани, няма никакъв ефект. Скоростта на всяко плъзгащо се тяло трябва да бъде намалена възможно най-бързо-това става само с противодействие в обратна на плъзгането посока. Тягата на задния движещ мост на този пикап ще намали движението надолу.Поне шофирам в Скандинавия и често ми се случва да го правя. Щом съм все още жив, явно помага.

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 11 Има нещо вярно

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "Морето":

    Ама с автоматик скорости няма начин да се случи!Ама у хамериканеца де толкуз акъл за три педала?
  • 12 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "Морето":

    Не знам къде шофираш на този лед няма никакво сцепление на където и да въртиш волана тя гумата не захапва! Просто и пеш да си ако има малко вятър неможеш да стоиш на краката си! Трябва да си със шипове!

    Коментиран от #14

  • 13 Не съм напълно съгласен

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Морето":

    Когато става въпрос за сняг, много по-добре е да въртиш комите по посока на движението дори задницата да ти завъртяна за да овладееш автомобила.

    В случая с леда обаче, като се замисля може и да си прав. Така или иначе каквото и да правиш няма да може да спреш движението на пикапа, но поне да се удари в препятствието със задницата си, а не да потроши предницата заедно с радиатори двигатели и т.н.

    Следващия път може да пробвам твоя вариант, ако отново някога си купя кола със задно предаване.
  • 14 Морето

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ако беше прочел внимателно коментара ми къде шофирам, шеше да знаеш, че гумите ми Нокиан са с шипове. Задължително условие на територията на Швеция, Финландия и Норвегия. На лед колата е по-стабилна, отколкото на пресен сняг. Не ми се ще да те обучавам как се кара на лед- ако ти се случи подобна на описаната ситуация, дано си спомняш какво съм написал-спасява живот това. А ако ли не-чупи си главата от самонадеяност.
  • 15 Късмет

    0 0 Отговор
    Ако го накараш даго направи така няма да може
  • 16 Имаш

    3 0 Отговор
    Това е така наречения "черен лед " ,той не се вижда ,хредставлява тънка ледена кора върху асфалта .
  • 17 НЯМА

    0 0 Отговор
    НЯМА СТРАНИЧНИ СПИРАЧКИ !