Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 09:57 4 365 8

Поляци възраждат първото Porsche

  • porsche-
  • 356-
  • 911-
  • реплика-
  • полша

Първият спортен автомобил на Porsche ще бъде върнат в производство

Поляци възраждат първото Porsche - 1

Легендарното Porsche 356 се завръща. Производството на този легендарен спортен автомобил се планира да стартира в Полша в близко бъдеще.

Ще припомним, че Porsche 356 е първият модел на германската марка, който се произвежда от 1948 до 1965 година. Поляците планират да пуснат реплика на по-късния модел 356 Carrera SC.

Поляци възраждат първото Porsche

Струва си да се отбележи, че възроденият спортен автомобил Porsche 356 няма да бъде точно копие на модела от 60-те години. Първо, стилистът Бо Золанд модернизира дизайна.

Поляци възраждат първото Porsche

На второ място, поляците планират да построят автомобил, базиран на Porsche 911 от 80-те години. Тоест ще го оборудват с 3.2-литров шестцилиндров боксер с мощност 230 к.с.

Цената на възроденото Porsche 356 не е обявена още, но купето едва ли ще бъде много евтино. И ще бъде сглобявано на малки партиди, само по поръчка.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    18 1 Отговор
    Добре ще изглежда!
  • 2 vili

    18 0 Отговор
    Тъкмо помислих че ги е хванала електроманията , но като видях че е с нормален двигател се успокоих.
    Браво.
  • 3 авто

    6 1 Отговор
    Не ми се струва много смислено,то и информацията е доста оскъдна,само боксерния двигател не е достатъчен за да е базиран на 911,а и конструкцията трябва да е такава и двигателите нови ли ще са,кой ще им ги произвежда или рециклирани от 80-те,и как ще го хомологират да отговаря на евронормите,за да се кара в Европа и още много въпроси , иначе хубава картинка.

    Коментиран от #4

  • 4 Hellish

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "авто":

    Мисля, че поръчкови автомобили под някаква бройка не трябва да покриват евронормите. Имаше една такава тънка схема.
    Преди две години Ягуар и Астън Мартин пуснаха малки серии на най-кутовите симоделиот 50-те за по няколко милиона които бяха 1:1 с оригиналните коли от 50-те Jaguar XKSS и Aston Martin DB4 GT. Вярвам, че никакви норми не покриваха, но пуснаха по 10-15 автомобила.
    По същият начин в белите държави си има и раздел ретро автомобили при регистрацията и данъците им са ниски с идеяа, че колата не се ползва за ежедневна употреба а за съботно-неделни забавления и не навърта по 20-30 хиляди км на година.
    Та вярвай, че е измислено.
    По скоро попитай изкормените дизели в България защо не се спират от движение ами ни тровят ежедневно

    Коментиран от #5

  • 5 Бай Шиле

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Hellish":

    В България автомобилните въпроси се решават от лелки,които не правят разлика между издухани дизели,бензин и газ.За тях има "стари коли".И заповед да се събират пари.За чекмеджето.Е те така.
  • 6 КГБ

    5 1 Отговор
    Когато стана мултимилионер,ще постоя завод за Мерцедес 124.В оригинал 100 %.Без отопление на волана и мулти милти екрани.Ще избия рибата с продажби.Два ,три милиона германци ще си го купят.
  • 7 Иванчо l-ви

    6 0 Отговор
    Пиши ми един черен широка лайсна 250D😀
  • 8 Да бе да

    0 0 Отговор
    В щатите можете да си купите 356 или 356 конвъртабъл за между$ 20 и $ 30 000 от години ! Те са реплика и са на базата на фолксваген бъг , с 2 литра мотор въздушно охлаждане но 12 волта ( доста близи до оригинала)! Разбира се всичко е чисто ново ,без шасито.