Last news in Fakti

12 Март, 2021 10:54 5 345 8

V8 мотор за най-бързия Smart в света (ВИДЕО)

  • smart-
  • fortwo-
  • v8

Малкият Smart е с мощност от 725 конски сили

V8 мотор за най-бързия Smart в света (ВИДЕО) - 1

По време на живота си в САЩ, това второ поколение Smart Fortwo е преминало през много модификации. Преди време му е монтиран седемлитров V8 двигател с голям блок и колата можеше да измине четвърт миля за 11 секунди. Сега тази малка кола става още по-бърза.

Ентусисасти, идползващи Smart-чето за драг състезания инсталират деветлитров V8 двигател, като на практика превръщат колата в двигател на колела със шофьорска седалка.

В обикновен Smart Fortwo двигателят е монтиран отзад. За новата модификация обаче се налага промяна в оформлението на целия автомобил. Отпред е монтиран въпросният голям V8, а водачът буквално е поставен в багажника.

Според Autoevolution, V8 мотора е от Chevy и в момента разполага с мощност в рамките на 725 конски сили. Тази мощност позволява на Smart Fortwo да измине четвърт миля за по-малко от девет секунди.

За сравнение ще припомним, че мощността на обикновен Smart Fortwo с 1-литров двигател не надвишава 100 к.с. Стандартната градска кола може да ускори до 150 км/ч, а първите сто набира за девет секунди. Вижте на какво е способна преработката.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И къде

    8 1 Отговор
    успяхте да съберете осемцилиндров мотор в това кресло? Може би в багажника дето събира 4 бутилки бира и един пакет чипс?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Медуза

    8 1 Отговор
    Ехее....драйвъра ще даде газ до края и това чудо ще излети над пътя, ще се вдигне във въздуха и ще поеме курс към Марс още малко...ако това не е извращение с колата, пък на.
  • 3 Скоро очаквайте

    4 0 Отговор
    12 цилиндров мотор на колела, управляван с дистанционно...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "И къде":

    Шофьора си обляга лакета на капака, на клапаните. Това няма практическо приложение, а е само за драг и сеир.

    Коментиран от #7

  • 6 За багажника

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "И къде":

    си в грешка! Возил съм се ,а съм 130 кила 185см ръст...При затворен капак,и стъкло!
  • 7 Кокал

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Димов":

    Е, аре бе... верно ли?

    Коментиран от #8

  • 8 Йонко - понко

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кокал":

    Автомобилът става само за ,,драг" вероятно има къси скорости а и със това междуосие всяка неравност представлява опасност. /ще друса като лагерница/ А системите за сигурност?