Last news in Fakti

24 Март, 2021 13:53 2 752 4

Калин Бенчев дебютира в пустинно рали

  • калин бенчев-
  • рали-
  • оае

Рали-пилотът ни ще участва в надпревара в ОАЕ

Калин Бенчев дебютира в пустинно рали - 1

Дебют в пустинно рали ще направи този уикенд бившият рали и рали-спринт шампион на България Калин Бенчев. Пилотът на STI.bg ще стартира в пустинния шампионат на ОАЕ, който се възстановява след удара, понесен от коронавирус кризата миналата година и открива сезона с рали „UAQ 4х4”.

„Състезанието в Дубай ще е може би най-трудното предизвикателство досега в кариерата ми – заяви Бенчев преди заминаването. – Наясно съм, че ще трябва да се адаптирам към автомобил, който никога досега не съм карал, към рали, което е доста по-различно от тези, на които караме у нас, съвсем различни отсечки и настилка, а и още не съм чул и гласа на навигатора, с когото ще се състезавам през уикенда – Язан Риджлех, който обаче има опит по такива трасета и като пилот. Определено ще е интересно”.

Калин Бенчев дебютира в пустинно рали

„Ще работя с навигатора само на английски и ще трябва да адаптирам стила си на каране за пустинните отсечки с много дълги прави, където шансът да попаднеш в пясъчен капан или да налетиш на голям камък е много голям”, допълни Бенчев.

Пустинният шампионат на ОАЕ се организира от Моторспорт клуба на ОАЕ (EMC), основан от Абдула бин Файсал ин Султан ал Касими, като клубът провежда и шампионатите на ОАЕ по рали, раликрос и автокрос. Миналата година титлата в пустинният шампионат взе Абдула ал Касими, но надпреварата се проведе само едно състезание.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги

    9 0 Отговор
    Успех.
  • 2 сектант

    7 4 Отговор
    това ми е дъстъра за официални срещи делови

  • 3 J Y Moineau

    4 0 Отговор
    Ще участва в рали в каквото не е участвал досега, с автомобил който не е карал досега, и с навигатор който не е виждал досега...история с предизвестен край. Но все пак успех!
  • 4 kick

    1 4 Отговор
    Тоз пък къв пишман рали пилот е...!!!
    Шампион... 🤣🤣🤣
    Само с пари не става, таланта му е отрицателен!