Last news in Fakti

24 Януари, 2013 10:18 6 514 14

71% ръст в продажбите на Great Wall Hover

  • great wall-
  • h6-
  • litex motors

Новината, че китайското SUV Hover, което ще се произвежда и в България, бележи ръст в продажбите с цели 71% в световен мащаб е направо потресаваща на фона на минималния растеж в автомобилния сектор през изминалата 2012 година. Китайската компания, която е партньор на Litex Motors в производството на автомобили Great Wall край Ловеч, е реализирала 620 000 автомобила през 2012-а. Този резултат носи на Great Wall Motors 28% годишен ръст в продажбите.

Както вече стана ясно шампион по брой продажби е моделът Hover. В SUV сегмента през миналата година са били реализирани 280 000 Hover-а, което е със 71% повече в сравнение с резултатите от предходната година. Интересното е, че Great Wall Hover става шампион по продажби на марката за десета поредна година. Според специалистите тази тенденция ще се запази, защото новата модификация H6 има пълни шансове да увеличи популярността на модела.

Иначе в сегмента на градските коли през 2012 година са били продадени общо 210 000 броя, което в сравнение с 2011-а е увеличение с 2.8%. Само от модела Great Wall С30 са били реализирани 137 000 автомобила за годината. В другия сегмент, пикапът Great Wall Steed регистрира 12.7% годишен ръст с общо 137 000 реализирани продажби. През 2013 година от Great Wall Motors са си поставили още по-амбициозна цел - да продадат общо 700 000 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипа

    1 0 Отговор
    Добре изглежда ! Браво ! И в Бг най-накрая да правим нещо !
  • 2 Милен Николов

    5 1 Отговор
    И.аси и лоста за скорости къде е сложен, не можаха ли да го сложат на таблото отгоре, това да не е микробус.

    Коментиран от #6

  • 3 ГОШУ☺

    1 1 Отговор
    Litex Motors е партньор на Great Wall.Н е обратното.
  • 4 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    Интересна статистика! Щеше да е още по-интересна, ако баха дали данни, къде най-много се купуват тези машини.Все пак ние сме една бананова европейска държава, където, когато правят магистрали хората протестират, че не им се дават пари за хляб, а когато не правят магистрали същите хора псуват, че сме с най-лошите пътища в света.
  • 5 КОНКУРЕНЦИЯ ;)

    1 0 Отговор
    Нека Печелят Грейт Уол.............
    докато другите вносители търсят по 30-40 % печалба от СУВ - Грейт Уол завзема позиции

  • 6 мартин

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Милен Николов":

    и на моята кола е така лоста (Тойота Аурис) и е много по-удобно повярвай :)
  • 7 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Бих карал с удоволствие този модел, салона е 90% CRV и лоста е много, ама много удобен там. Дано само скоростите са малко поотдалечени защото на CRV са много близо и трудно се целят, особено 5-6!
  • 8 VW Фен

    0 0 Отговор
    Браво. H6 изглежда много по-добре от H5, който е доста мизерен отвън и отвътре. Не разбирам обаче, защо информацията на сайта за различните модели е толкова постна? Толкова ли нямат 200 лв. да платят на някой да качи съдържание? Липсват фрапантни неща като технически спецификации на автомобилите, менютата на работят и т.н. Несериозно е да се опитваш да продаваш автомобили, а един фирмен сайт да нямаш като хората.
  • 9 indieca

    0 0 Отговор
    До коментар 1 - в БГ правим нещо хубаво ?? Просто тука е стратегически перфектно място за произвеждане и диструбуция на коли за Европа, ние не сме никои и нищо не правим. Просто приютяваме завода... А относно колите - смешни са. Китайска му работа. Чак сме правили нещо хубаво хахахаха произвеждаме китайски коли хахаха супер
  • 10 хм

    1 0 Отговор
    реализирали 620 000 автомобила през 2012-а.
    Че това за Китай е едно нищо!
    Все едно - продадени в Бг 62 автомобила..
  • 11 Георги

    0 0 Отговор
    Този Хувър от снимката не е лош, даже хич.
    Хубав двигател, салон взаимстван от Хонда и Мерцедес, прилична визия, яко екстри за парите си..
    Да, има си своите кусури, като например смрадта на химикали в новото купе или недозавиването и слабият усет върху управлението, но като цяло е добър за парите си.
  • 12 гошо

    0 0 Отговор
    Чак да са нищо броя реализирани автомобили…не мисля, пък и 71% ръст в печалбата никак не е малко. Иначе Ховъра си е супер, мисля, че за оборудването и екстрите, с които се предлага, няма да има конкуренция.
  • 13 A sega?

    0 0 Отговор
    Много ми се иска , които плямпат за миризма и недозавиване да изяснят къде, аджежба, успяха да влезнат и да помиришат, а после и да недозавият, като моделът още не се продава в БГ
    Аз влизах на изложението и си миришеше на нова кола
    Може би иска да му мирише на ароматизатор БОР, както у дъртио квалитетен Гоуф 2
    Моделът е разкошен и цената м у е на 1/2 на Рав4 при равни екстри и гаранция
  • 14 idol

    0 0 Отговор
    Да вее, много ме кефи и мене като почнат да изказват мнение без дори да са се убедили лично в това. На мен външно много ми харесва моделчето.