Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 09:54 3 713 4

FIAT смята да възроди марката Innocenti

  • fiat

Ръководството на FIAT обмисля възможността за създаване на нов бранд, под който да се продават евтини конкуренти на румънската Dacia. Според шефа на концерна Серджо Маркионе в момента на пазара има място за нова марка, а компанията му разполага с достатъчно мощности за производството на евтини модели, сред които и кола с цена до 7 450 евро.

Сред най-вероятните кандидати за целта е Innocenti. Марката е основана през далечната 1920 г., но през 1996-а италианците я ликвидираха. След Втората световна война Innocenti произвежда скутери, а от 1961 до 1976 г. сглобява модели на британската BMC по лиценз, включително и култовото Mini.

През 1975-а компанията е закупена от Алехандро де Томазо, който започва производството на Mini с каросерия на Bertone. През 80-те в Innocenti разработва турбоверсия на трицилиндровия двигател на Daihatsu, който се монтира в колите на двете марки. Във фабриката се сглобяват също престижните Maserati Biturbo,Quattroporte и Chrysler TC by Maserati.

FIAT купува Innocenti през 1990 г. Гигантът стартира производството на бюджетни модели като Yugo Koral и бразилската версия на Uno, но след 6 години поддържането на марката става финансово необосновано.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    1 1 Отговор
    Kаквото и да купи фиат евентуално се разпада....

    Коментиран от #3

  • 2 ккк5

    1 0 Отговор
    Най-сетне една статия за Фиат ... Касабов
    (извинявам се за предния път дето ти казах че пускаш само за немски)

    Може да не са най-здравите Италианските ама ме кефят
  • 3 alfa

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    То при ВАГ всичко пък цъфти...., поне италианците искат да саздадът нещо, не само да печелят на готово на стара слава

    Коментиран от #4

  • 4 Марио

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "alfa":

    Сега без сектански истории факт си е че ВАГ много по-добре управляват марките си... Италианците не ги знам много какво искат да създатат при положение че фиат засипаха един от световните лидери Ланчия и я опозориха...и от Фиат като марка не остана много...слаби продажби, слаби коли като цяло... Алфа ако имаха по конкурентни цени можеше и да имат повече продажби ама при положение че си я купуваш и на другия ден едвам й вземаш полвината пари...