Last news in Fakti

11 Юни, 2021 10:01 2 707 7

Alpina показа своите версии на новите X3 и X4

  • alpine-
  • bmw-
  • x3-
  • x4

Дизеловите варианти са оборудвани с 4 турбини

Alpina показа своите версии на новите X3 и X4 - 1
Снимки: Alpina

Преди едва няколко дни от BMW представиха обновените X3 и X4, като заедно с тях видяхме и най-мощните М изпълнения и дори техните Competition варианти. От тунинг студиото Alpina обаче не се забавиха много и показаха, макар и компютърно разработена, как ще изглежда тяхната интерпретация на двата модела.

Alpina показа своите версии на новите X3 и X4

Можем да видим типичните за марката промени, които се състоят в нови добавки на предната и задната броня със специфичното лого. Нови джанти също са част от пакета, като най-вероятно промените в интериора също ще бъдат сведени до няколко емблеми и табелка, която да удостоява тяхната автентичност.

Alpina показа своите версии на новите X3 и X4

Най-интересното се крие под капака на XD3 и XD4, където можем да открием 3.0-литров дизелов агрегат с четири турбини, който генерира 390 конски сили и 800 нютон метра. Те се предават към четирите колела, посредством автоматична трансмисия с 8 предавки, също преработена от Alpina.

Alpina показа своите версии на новите X3 и X4

От компанията споделят, че ускорението от 0 до 100км/ч отнема 4.6 секунди, а максималната скорост при двата модела е съответно 267км/ч и 268км/ч. Промени има и при окачването и системите на колата, които са пригодени за по-спортно шофиране. Цените на двата модела започват съответно от 85 900 евро и 89 100 евро за XD4.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    6 3 Отговор
    все едни и същи - не са модерни като новата дачия БИГСТЪР
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Меркантилност

    7 5 Отговор
    АЗ ИСКАМ ДА ПИТАМ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА СЛЕДНИТЕ МОТОРИ - 1.9 ТДИ, 280 И 320 ЦДИ, 350 ЦДИ, 530Д, 535Д, 530ХД, 1.9 ДЖТД, 2.0 ТДИ, 3.0 КУАТРО ТДИ И ЛЮБИМАТА МИ СЕЛЯНИЯ - 4.2 ТДИ БЕЗ КАТАЛИЗАТОРИ САЖДИ ИМА ЛИИИИИ СЛЕД 12ТИ ЮЛИ МОМЧЕНЦА ПРОВИНЦИАЛНИ НЯМА ДА ВИ ГЛЕДАМ ПОВЕЧЕ ПАРАЗИТНИТЕ КОНТЕЙНЕРИ БЕЗ КАТАЛИЗАТОРИ И ДЕПЕЕФИ ЗАЩОТО ВКАРВАТ НАРЕДБА 32 С ЕКОСТИКЕРИ - ЧАО ЧАОООООООООООО НА СЕЛОООООООООООООООООО

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Принципно

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Меркантилност":

    и аз съм "за" разните парвенюта с "чипосани" дизелови милионници да бъдат санкционирани и таралясниците им да бъдат спряни от движение но се опасявам,че благодарение на корупционните практики у нас те ще продължат да се движат и да бълват канцерогенни облаци заради които хора ще попадат в онкологичните отделения.

    Коментиран от #6

  • 5 jар

    2 0 Отговор
    Дизеловия "агрегат" оборудван с 4 турбокомпресора вероятно ще дефектира преди да е станало време за първата смяна на маслото му.
  • 6 сектант

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Принципно":

    все повече ще ги затягат и няма да ги допускат под еко категория 3 мисля да се движат в центровете на градовете за сега. по-нататък сигурно ще ги спрат да влизат съвсем в градовете - и ще се следи с камера - според мен така е редно - българина трябва да се научи и да еволюира малко от питекантроп
  • 7 БатП

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Меркантилност":

    По принцип си прав цялостно, тия кюмюрджийници нямат място на пътя. Ама с тая смешна наредба, единствено пак се крадат едни пари и то от хората. Тия чипове са толкова безполезни, ама повечето овце като тебе не мислят. Като минаваш преглед, излизат някакви стойности и тези същите се записват в база данни, точно както ГО и ГТП. И вместо това, ще плащаме повече, за да има чипове, ама накрая пак камери ще засичат, ако кола е влезнала не където трябва. Иначе аз съм за и всички морги на по 20+ години вече да си вземат заслужена почивка. Евро 1,2, че даже и 3.