8 Август, 2011 11:01 2 903 1

Части от Tesla за хибридната RAV4 EV

  • toyota-
  • tesla-
  • rav4 ev

Производството на новия хибрид на Toyota, базиран на кросоувъра RAV4, стартира в Канада, провинция Онтарио. В момента този завод произвежда бензинови RAV4, предназначени за пазарите в САЩ и Канада, като за миналата година от там са излезли 151 000 автомобила с повишена проходимост.

Ръководството на японската компания е решило новият хибрид да се прави канадския завод именно заради натрупания опит в производството на кросоувъри. Интересно е, че възлите и агрегатите на електрическата част на хибрида ще се доставят от американската фирма Tesla.

Преди време Tesla Motors Inc. и Toyota Motor Manufacturing разглеждаха възможността автомобилите RAV4 EV да се сглобяват в Калифорния, където е позиционирана компанията Tesla, но впоследствие тази възможност беше отхвърлена. Доводът беше, че канадската сглобка ще е по-надеждна и качествена.

Договорът предвижда Toyota да изплати на Tesla сума, не по-малка от $100 млн, а властите в провинцията Онтарио са отпуснали кредит на японците в размер на $141.6 млн. Освен това канадците ще субсидират всеки купувач на новия хибрид със сума от $8 500.

Производството на хибрида RAV4 EV е част от глобалния проект на Toyota, наречен "Зелен свят", инвестицията в който надхвърля $500 млн. Тя включва преоборудване на завода на компанията в Англия, както и строителството на още една фабрика близо до Кеймбридж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 -

    7 5 Отговор
    xaxaxa.....