Last news in Fakti

15 Август, 2011 10:37 1 621 3

Goodyear разработва самонадуващи се гуми

  • goodyear-
  • самонадуваща се гума

Гигантът Goodyear обяви, че започва работа по внедряване на нова система за автоматично регулиране на налягането в гумите. Напълно самостоятелното устройство за леки и товарни автомобили не изисква монтажа на допълнителна електроника и външна помпа. Миниатюрното компресорче и останалите елементи на системата ще се намират в самата гума.

Според специалистите на Goodyear новата разработка ще има положителен ефект върху икономичността, вредните емисии, управляемостта, безопасността и продължителността на живот на гумите. Повечето изследвания сочат, че неправилното налягане скъсява ресурса им с 2.5-3.3 процента.

Подразделението по автомобилни технологии на щатското Министерство на енергетиката финансира проекта с $1.5 млн., които ще бъдат изразходвани за по-нататъшни изследвания, развойна дейност и демонстрации на системата за автоматично надуване на гуми за товарни автомобили. С констриурането ще бъде натоварен центърът по иновациите на Goodyear в гр. Акрон, щата Охайо.

През юли компанията получи аналогична сума от правителството на Люксембург за разработката на подобна система за леки коли. Тя се проектира в технологичния център на Goodyear в гр. Колмар-Берг.

Разработката на системата на две различни места се обяснява с обстоятелството, че "независимо от сходната концепция, съществуват значителни разлики между вариантите за леки и товарни автомобили". От Goodyear все още не се ангажират с конкретни срокове и цени на технологията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 niki

    1 1 Отговор
    tiya ot goodyear tryabwa da izmislyat ne6to po golyamo (kat promi6len kompresor) 4e na6ti pati6ta sa mnogo hubawi
  • 2 maksito

    0 0 Отговор
    Tova si e qko...
  • 3 Име:

    0 0 Отговор
    Michelin > Goodyear