Last news in Fakti

20 Юли, 2021 10:25 4 607 7

Обновеното Porsche Macan дебютира без Turbo версия

  • porsche-
  • macan-
  • gts

Най-мощният GTS вариант разполага с 434 конски сили и ускорение до 100км/ч за под 4.5 секунди

Обновеното Porsche Macan дебютира без Turbo версия - 1
Снимки: Porsche

Най-малкият SUV в гамата на Porsche – Macan, получи някои визуални промени за моделната 2022 година, а освен това настъпиха и малки промени при задвижването и версиите с които той се предлага. Най-мощната Turbo версия вече е заменена от GTS, която стои на върха на моделната гама.

Макар и малки, външните промени са забележими още на пръв поглед. Започвайки от предната част, трите отвора в предната броня вече са обградени от черна пластмаса създаваща илюзията за цял непрекъснат отвор. Праговете в страничната част също са различни, а LED светлини вече са стандартни за всички нива на оборудване, заедно с джанти от 19 до 21 цола със седем различни дизайна.

В интериора промените също не са много. Централната конзола вече е с различна форма и бутони, а воланът е взет директно от последното 911. Дисплеят с големина от 10.9 инча, пък е в пълен контраст с аналоговия часовник, който можем да открием над него.

По-важните и забележими промени са под капака. Както споменахме, най-мощната версия вече носи означението GTS, като при нея задвижването се осигурява от 2.9-литров V6, който генерира 434 конски сили и ускорява до 100км/ч за по-малко от 4.5 секунди. Максималната му скорост пък е 270км/ч.

Базовият Macan пристига с 2.0-литров двигател, който е достатъчен за 261 конски сили и 400 нютон метра, а Macan S разчита на 2.9-литровия „шестак“, но с 375 конски сили. Всички версии разполагат със задвижване на четирите колела и автоматична трансмисия със 7 предавки. GTS версията пристига и със стандартно въздушно окачване с подобрена твърдост. Очаква се първите бройки от обновения модел да пристигнат в началото на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ----

    5 8 Отговор
    Това колко човека може да си го позволят? И да ми го подарят направо го продавам щото не мога да го подържам.

    Коментиран от #3

  • 2 ВикиЛексъсОсло

    10 1 Отговор
    Къде са промените във външният вид че не ги виждам? Сериозно питам? Уточнето точно къде да гледаме че да видим разлики преди фейслифта! Аз лично не виждам абсолютно нищо различно във външният вид между 2017г. и 2022 г. модела!

    Коментиран от #4

  • 3 От Банкя

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "----":

    Ми аз мога, за вас не знам.
  • 4 Сигурно е

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВикиЛексъсОсло":

    по-дълъг с 3 мм.
  • 5 Хахаха

    1 0 Отговор
    Къде изчезнаха коментарите 😆
  • 6 Супер е

    4 0 Отговор
    Адмирации
  • 7 ШопN

    1 1 Отговор
    50 кила картофи ако не мое да сбере у багажнико, да си го търкалят колко сакат!