Last news in Fakti

20 Юли, 2021 12:34 3 722 8

Audi прекратява производството на А1

  • audi-
  • a1

Това ще се случи след няколко години, а информацията бе официално потвърдена

Audi прекратява производството на А1 - 1
Снимки: Audi

Информацията за това, че Audi не планира повече да произвежда А1 не е нова, но тя официално бе потвърдена от изпълнителния директор на марката. В скорошно интервю пред Automotive News Europe, Дюсман разкри, че Audi не планира да покаже наследник на А1.

Audi прекратява производството на А1

Причините за това са няколко, като една от тях е, че предлагането на компактни автомобили с двигател с вътрешно горене ще е доста скъпо начинание, което най-вероятно няма да оправдае разходите си. Електромобили най-вероятно ще изместят конвенционалните автомобили в малкия клас и ще бъдат предпочитани за градски условия.

Audi прекратява производството на А1

Данните за продадените екземпляри през изминалите години също не показват положителна тенденция с над 95 хиляди продадени бройки през 2016 година и близо 78 хиляди през 2019 година. През изминалата година пък продажбите са намалели до 58 хиляди, но тук трябва да се отбележат и пандемичните условия пред които бяхме изправени всички.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    21 0 Отговор
    Реално А1 е ''напудрено'' Поло за което VAG искат пари като за автомобил от по-горен клас но хората вече спират да робуват на марки(особено немски) и продажбите на подобни модели с изкуствено надути цени ще намалеят драстично.

    Коментиран от #3

  • 2 Алфа Сектант

    14 3 Отговор
    Да спират всичко и да закриват кочината!

    Коментиран от #6

  • 3 рено ентусиаст🇫🇷🐓

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    не е проблема че Ваг искат пари проблема идва от глпците които го купуват.
  • 4 хъхъ

    6 0 Отговор
    Проблемът е в цената, иначе би бил добър конкурент на Тойота Ярис.
  • 5 Тойота

    6 1 Отговор
    също ще прекратят производството на ЯРИС, ами няма кой да ти купи кола за 20000 евро, която струва 5000 евро с двигател 1.0, прахосмукачка без никаква мощност.

    Коментиран от #7

  • 6 Сандеро

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Сектант":

    Само да ти напомня, че през 2020 Алфа са продали всичко на сичко 35718 автомобила, а през 2019 - 54365... Въпросът е - коя кочина ще затвори първа :)
  • 7 Пич

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тойота":

    Тойота Ярис е най-добрият автомобил в малкия клас. Най-технологичен - хибрид, харчи 3/100 бензин 110 коня за такава малка кола са си направо бегачка.
  • 8 Гого

    4 0 Отговор
    Защото от евтините коли не могат да печелят космически печалби!