Last news in Fakti

8 Март, 2013 12:14 4 672 7

Mercedes-Benz се отказва от SLS AMG

  • mercedes-benz-
  • sls amg-
  • slc amg

В скоро време Mercedes-Benz ще покаже концептуален автомобил, чиято серийна версия ще замести суперкара SLS AMG, твърди британското сп. Autocar. Англичаните се позовават на високопоставен източник от Щутгарт.

Според анонимния информатор наследникът на сегашния Gullwing ще бъде по-компактен и ще се бори за купувачи с Porsche 911. Доскоро се смяташе, че този бъдещ модел ще носи името SLC AMG и ще се произвежда паралелно с SLS. В Mercedes-Benz обаче явно са решили да се простят с култовото "Крило на чайка".

По предварителни данни SLC AMG ще бъде готов през 2015 г. и ще се предлага само във версия купе. Дизайнът ще бъде повлиян от класическия 300 SL, но повдигащите се нагоре врати ще отпаднат от сметките с цел намаляване на теглото и подобряване на устойчивостта на усукване.

Очаква се SLC да получи три двигателя. Базов ще бъде трилитров шестак с мощност 377 к.с., а върховата модификация ще се оборудва с V8 с 591 коня. Именно топ версията ще конкурира бъдещото Porsche 911 Turbo S.

През юни миналата година от Mercedes-Benz обявиха, че се отказват от проекта на съперник на 911, тъй като го смятат за неоправдано скъп, но явно са преосмислили плановете си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 naroden chovek

    1 1 Отговор
    i taka MB shte ostanat bez avtomobil koito da se otlichava korenno ot avtomobilite na ostAnalite proizvoditeli. SLS shte e qvno posledniq avtomobil ot vremeto koga Mercedes praveha individualni avtomobili.
  • 2 руснака

    0 1 Отговор
    SLS е уникална кола като дизайн, но като спортна кола - не е нищо особено, за тези пари могат да се вземат по-бързи бегачки. Кати интериор е направо на нивото на Ц- класата
  • 3 еххххх

    1 4 Отговор
    хаха наследникът щял да бъде по-компактен - на къде повече? той сегашния модел и без това е такава въшка
  • 4 Батиста

    1 1 Отговор
    Би трябвало да измислят нещо от рода на R8 ,ако иска да направят спортен автомобил.В нишата на спортните нямат реален представител.

    Коментиран от #7

  • 5 naroden chovek

    0 1 Отговор
    Ima ! Oboznacheniata sa mu "SL"
  • 6 Ts@r

    1 1 Отговор
    По-скоро един достоен наследник на SLR ще свърши по-добра работа. Страхотен фен съм на Mercedes, но мнението ми е че SLS не е нищо особено и ако го направят по-малък ще е напълно безсмислено имайки предвид съществуването на SL. По-скоро нещо по-смело от което да се страхуват дори Bugatti и Koenigsegg. Трябва им кола която да повдигне имиджа на марката, кола която да прави 0-100
  • 7 ВИП АМГ

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Батиста":

    R8 e nai smeshnata kolica na ALDI