Last news in Fakti

15 Септември, 2021 12:41 1 870 5

Русия премахва тол таксите за електрически автомобили

  • русия-
  • автомобили на ток-
  • електромобили-
  • тол такса

Колите на ток ще бъдат освободени от заплащане по 1950 километра от пътната мрежа

Русия премахва тол таксите за електрически автомобили - 1
Снимка: Elecktreck

Пореден опит за популяризирането на автомобилите на ток в Русия, освобождава собствениците на електрически возила от така наречените тол такси по платените пътища в страната. Това стана ясно след като премиерът Михаил Мишустин е подписал закона на 23 август.

Електрическите автомобили все още имат много малък дял в автопарка на Русия, като към момента заемат едва 0.05% от общите продажби. Плановете на правителството са продажбите да се увеличат до поне 25 хиляди електромобила годишно до 2024 година, а през 2030 година те да формират 10% от продажбите на нови автомобили в страната.

Русия премахва тол таксите за електрически автомобили
Снимка: Shutterstock

The Moscow Times отбелязва, че платените пътища в Русия са едва 1950 километра от всички 1 553 700 километра, които са разположени по територията на страната. Властите планират и други инициативи като различни субсидии и преференциални условия при купуването и произвеждането на превозни средства на ток.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    9 3 Отговор
    Ей това изборите са голяма работа , хахахха , особено когато рейтинга на вожда потъва като пирон в кисело мляко !! То не бяха увеличения на заплати (дето инфлацията ще ги изяде още до края на годината) , то не беше премахване на техническите прегледи ( за да не се признае , че извън Москва и Петербург практически контрола е само мечта) , дойде време и да се премахнат тол такси за коли под 1% от съществуващите , които така или иначе не се ползват за движение на дълги разстояния !! Абе демагогия и пропаганда във на-висша форма , аферим ефенди Вова , хахаха !!
  • 2 хахахахаха

    5 1 Отговор
    в русия ще карат електрички когато българия стане по-силна от германия… това е някакъв предизборен цирк много ядно че в русия джендърството не се толерира така че нормалните хора няма да си сменят двг никога да се оправят джендъъските държави и наши началници

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "хахахахаха":

    В голяма грешка си , ама нищо , сам ще се убедиш !! В Раша скоро електромобилите ще имат по-големи субсидии и по-големи данъчни облекчения от Европа !! А руснаците и сега си умират да карат електрички , само че нямат парите да си ги купят ! А причината е много проста ! В момента над 50% от производството и на петрол и на газ отива за вътрешния пазар и то на субсидирани цени , което значи на загуба ! А и двете производства спадат и то дългосрочно ! Тоест колкото повече могат да спестят от вътрешния пазар , толкова повече могат да насочат за износ и то срещу валута , а не срещу тоалетна хартия рубли и то субсидирани , тоест на загуба !! Така че скоро ще карат електрички не , ами хоро ще играят ! Въпроса е , че засега им стигат деньгите само за най-евтините китайски или за измисления Камаз примерно !

    Коментиран от #4, #5

  • 4 оня с коня

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Таман туй мислех да го кажа,ама то може ли да се вреди човек от Вас?
  • 5 Грета Тунберг

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Грешиш скъпи.В Русия пият водка.Там не се карат електрически автомобили, защото им замръзват батериите.