Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 16:22 2 332 19

Tesla отново се похвали с рекордни продажби

  • tesla-
  • продажби

От компанията са продали над 240 хиляди автомобила

Tesla отново се похвали с рекордни продажби - 1
Снимки: Tesla

Докато по-голямата част от автомобилната индустрия страда от липсата на чипове през последните месеци, Tesla продължава да се хвали с рекордни продажби през третото тримесечие на тази година. Припомняме, че през второто тримесечие на тази година хората на Мъск се похвалиха с малко над 201 хиляди продадени автомобила.

Tesla отново се похвали с рекордни продажби

От Tesla се похвалиха с 241 300 доставени автомобила за последните три месеца на тази година и по-странното, 237 823 произведени автомобила. Разбивка показва, че най-много от тях са Model 3 и Model Y с общо 228 882 екземпляра.

Tesla отново се похвали с рекордни продажби

Останалите два модела Model S и Model X са постигнали 8941 успешни продажби. Припомняме, че в последните месеци от Tesla пуснаха в продажба Model S Plaid, но еквивалентния фейслифтов Model X все още не е влязъл в производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драг да чете

    8 3 Отговор
    Припомняме, че в последните месеци от Tesla пуснаха в продажба Model S Plaid, но еквивалентния фейслифтов Model X все още не е влязъл в производство.------Много е трудно да се обясни на Драг, че Модел Х все още не се продава, а Модел С продажбите започнаха скоро! Ама той не та не! Чети!

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Boxer EZ 3.0

    10 3 Отговор
    Надявам се, че ще дойде ден, когато автомобилните производители ще започнат да се хвалят, че тази година са произвели и продали по-малко автомобили от предишната.
    За качество говоря.
    Кога ще се произвеждат коли, само да се покриват унищожените при катастрофи и бедствия?
  • 3 Анонимен

    7 17 Отговор
    Тез боклуци кой ги купува...? Не че другите са голяма работа,но само като знам колко проблеми направиха и се самозапалват и кой ги произвежда и бягам далече.
    Нищо американско не бих докоснал!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 4 Да да

    12 8 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Палят се, палят се, колко да се палят. По-малко от ДВГ коли!
  • 5 рено фен

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    По добри са от немските кен дзе фи
  • 6 Йоко - понко

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Кой ли ги купува???
  • 7 гост

    6 5 Отговор
    Също да припомним , че това е производството на само два завода , от които китайския продължава да се достроява и разширява !! Ами с още два ?? Щото в завода в Тексас тази седмица ще е годишното събрание на акционерите , което предшества пускането на производството , а берлинската фабрика миналата седмица получи последното ВРЕМЕННО разрешително и министъра обяви , че до края на ноември предстои окончателното , след което може да почне работа , щото тя отдавна е готова !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ти да видиш!

    9 4 Отговор
    Таз година милион, догодина два, а през 2023 година повече продажби от Мерцедес и БМВ.
  • 12 Име

    5 3 Отговор
    Всеки който казваше че големите идат е са вече може и да се позамисли за следващата глупост която ще каже. Само за сравнение Вагените които са на второ място в глобален мащаб продадоха 170,000 електрички за 6 месеца. Това означа че тесла е продала повече през първата четвърт на тази година отколкото Вагените за половин година. След като берлинската фабрика отвори тесла ще има огромен индустриален капацитет на континента.
  • 13 незнайко

    1 6 Отговор
    Автомобил без скоростен лост с два "педала" и таблет по средата на таблото е като плейстейшън ! Незнам защо товарят двигателите а не слагат скоростни кутии ? Всичко е за сметка на огромния ток който тече при пълна мощност . Може би ако имат скорости ще се увеличи и пробега .

    Коментиран от #15

  • 14 аууу

    0 2 Отговор
    едно е да се хвалиш друго е истината. платена реклама в целия свят управниците са полудели,че тези боклуци не са замърители. първо замърсяват с батериите второ с елктричестворо което измуква за ьа се зареди.
  • 15 2363

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "незнайко":

    Защо му слагате минуси на човека. Просто пита. Причината да не се слагат скоростни кутий е Porsche Taycan - скоростните кутии са много скъпи и електрическите двигатели лесно могат да ги счупят, защото са много по-мощни. Porsche имат скоростна кутия, но цената им е двойна за същите показатели. Освен това трябва да знаеш, че всъщност скоростната кутия представлява редукторна кутия, т.е. редуциира въртящият момент от двитателя към колелата. Това при електрическите двигатели става много по-лесно, като се подава по-малко ток и няма нужда от сложна механика. Освен това във всеки електрически двигател има редукторно зъбчато колело. Иначе безспорен факт е, че при скорости над 300 км в час една скоростна кутия ще е полезна. Накратко - скоростните кутии оскъпяват, ненадежни са и пълен ток тече над 300 км/ч.

    Коментиран от #16

  • 16 Прекалено сложно обясняваш

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "2363":

    Простият отговор е, че скоростната кутия не променя мощността и следователно не може да промени пробегът. По-точно го променя, но в нежелана посока, защото самата скоростна кутия добавя десетина процента механични загуби, което означава десетина процента по-малък пробег.
  • 17 Къде сте антиелектрици?

    0 0 Отговор
    Нали беше невъзможно Тесла да увеличава продажбите си с 50% в дългосрочен план и това можело да става само при малки продажби, но не и когато продажбите станат големи. Така и никой не каза колко големи трябва да станат за да спре серията? 2 милиона? 5 милиона? 10 милиона? Защото като гледам няма никакви признаци продажбите да спрат да се увеличават с 50% дори при един милион. Тази година даже ще са доста над 50% ръст, почти до към 100%. А миналата година се скъсахте от злорадство, че направили "само" 40% ръст. Ето че тази година ще ги компенсира.
  • 18 Пилот на Ферари

    2 1 Отговор
    240 хиляди автомобила ??!!
    То голямо чудо за едно тримесечие бе .
    То само Голф продават два пъти повече и то за месец.
  • 19 Върви ли ферарито?

    1 0 Отговор
    Че като гледам мисълта не ти върви особено добре. Volkswagen golf се продава най-добре в Европа, а за септември месец няма да се учудя два от моделите на Тесла да са продавани повече отколкото golf в Европа.

    Освен това, елементарната математика показва, че ако Volkswagen продава по половин милион голфа на месец, както твърдиш, годишно трябва да продава 6 милиона от тях, а Volkswagen не продава толкова бройки годишно от всичките си модели взети заедно.

    Също така, всички автомобилни производители не са притеснени от Тесла заради бройките, които продават в момента, а заради тренда на продажбите, който запазва и дори увеличава годишния си ръст от над 50% годишно. За всеки, който може да мисли, този четвърт милион за тримесечие означава милион за година. 1,5 милиона за 2022 година, 2,25 милиона 2023 година, 3,4 милиона 2024 година, 5 милиона 2025 година, 7,6 милиона 2026-а година, 11,4 милиона 2027 година и 17 милиона 2027 година.

    Все още ли ти се струват малки продажбите и годишният ръст? Всъщност за всеки умен човек, годишният ръст е по-важен.