Last news in Fakti

20 Март, 2013 12:21 3 268 7

Detroit Electric се завръща със спортен модел

  • detroit electric-
  • шанхай 2013
Detroit Electric се завръща със спортен модел - 1

След 74 години отсъствие на автомобилната сцена отново излиза един от най-успешните производители на електромобили. Detroit Electric продава коли на ток от 1907 до 1939 г. въпреки тоталното навлизане на двигателите с вътрешно горене.

Сред прочутите собственици на детройтските електромобили са Томас Едисон и Джон Рокфелер, който притежава два роудстъра Model 46. През 1915 г. стандартен Detroit Electric с никел-метална батерия изминава 340 км с едно зареждане.

През август 2008-а правата върху марката за закупени от американската компания Zap и китайския производител Youngman. За шеф на възродената Detroit Electric е назначен бившият директор на Lotus Engineering и Lotus Cars Албърт Лам.

След пет години работа фирмата ще покаже първия си автомобил на изложението в Шанхай през април. В съобщението до пресата липсват подробности за колата. Споменава се единствено, че тя ще се отличава с "ярък стил, великолепна динамика, отлична управляемост и впечатляващ пробег".

От Detroit Electric планират да произвеждат по 2 500 екземпляра годишно. По-нататък гамата ще бъде обогатена с още два модела, които ще се появят през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    Хубаво, сега само остава да си измислят и свой собствен дизайн.... :)
  • 2 ток

    0 0 Отговор
    никел-метална батерия изминава 340 км с едно зареждане????? Я пронерете пак
  • 3 Хубаво

    0 1 Отговор
    Щом преди 100 години са изминавали по 340 км на ток, защо сега повечето изминават по 100-200 на ток, би трябвало поне 3400 км да изминат с едно зареждане?!? Някъде има нещо грешно в системата.. Ако могат да изминат поне 800-900 км бих се замислил,
  • 4 hienata

    1 0 Отговор
    Защо да не изминава 340км, тогавашната кола е с ел.мотор 5-6 к.с. с трансмисия тип велосипед (две зъбни колела и верига) , маса 250кг не повече и средна скорост 15-20км/ч. В София гледах едно Рено "баничарка" с ел. мотор (няма друг двигател) и обикновенна тягова батерия от мотокар. Човека казваше, че изминава градско около 120км. с едно зареждане.
  • 5 СССР

    1 0 Отговор
    нещо сте в голяма заблуда драги жертви защо най развитата страна няма електромобил и не само че няма ами и непозволява да имат и другите страни а причината е много проста ако ти имаш кола която изминава 1000км на ток с едно зареждане то кой ще си купува петрол и неговите производни бензин например никой и колко пари ще изгубят от това горе много ето защо всеки патент всяко изобретение в тая насока се купува имено от тия богаташчета за да не ги допуснат в масово прозводство иначе банкрут и така докато несе продаде и последната капка нефт не очаквайте чудеса то ако е за въпрос има и летящи чинии но там вече се води война нали не искаш утре сащ да обявят страната ти че е терористическа или разработва видиш ли оръжие за масово унищожение и да те нападнат от всички страни седи и си трайте не дразнете господарите си и без друго сте доказани на света мижитурки
  • 6 BMW

    1 0 Отговор
    умишлено се бави развитието в тази посока.Все още има петрол.
  • 7 Japoneze

    0 0 Отговор
    СССРчето-ти на кой викаш мижитурки,че и жертви.Ти "ВЕЛИК РУСНАК" ли си-не ви бива да карате коли,пък и толкова разбирате от тях.
    Това е Български сайт- я марш, марш да се пънеш на някой от вашите .ru!