Last news in Fakti

24 Април, 2013 10:44 23 977 8

Най-смешният автомобил на салона в Шанхай

  • tangji auto-
  • volare-
  • шанхай 2013

Китайските автомобили печелят все по-високи оценки. Броят на клонингите намалява с всяка изминала година, много компании наемат водещи западни дизайнери, а качеството на продукцията се подобрява постоянно.

На салона в Шанхай има немалко возила, които заслужават интерес и показват сериозния потенциал на местната автоиндустрия. Наред с тях обаче има и експонати, които предизвикват най-малкото снизходителна усмивка.



Едно такова въплъщение на стремежа съм самобитен дизайн обитава щанда на Tangji Auto. Компанията е основана през 2009 г. и си сътрудничи с няколко китайски университета и колежа. Това обяснява донякъде защо роудстърът Volare изглежда толкова странно и почти единодушно бе обявен за най-смешния автомобил в Шанхай.



Външният вид така или иначе е въпрос на вкус, но някои решения в дизайна и най-вече изработката на Volare могат да бъдат окачествени само и единствено като смехотворни.



В Tangji Auto явно са били подтикнати от някакъв мистичен мотив да разположат антената на радиото в долната част на задната броня. Какво ще бъде качеството на приемания сигнал може само да се гадае, но неизбежният пласт мръсотия надали би го подобрил.



Ветроупорното стъкло има интересна вълнообразна форма. Вероятно е изработено от някакъв материал с извънземен произход, тъй като очевидно осигурява цялата нужна защита при евентуално преобръщане, въпреки че се крепи на страничните колонки само с шест рапидки.



Върха на сладоледа, разбира се, бележи интериорът на цикламения роудстър. Централен акцент в него е стилният червен бутон с жълт пръстен, която явно изключва двигателя в спешни ситуации, въпреки че Volare пали с обикновен ключ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Узунов

    1 3 Отговор
    Е.ати грозотията верно :д
  • 2 comment

    1 1 Отговор
    Българската тесла - по-малка сестра на китайската тесла.
  • 3 Kuramiqnko Petrov

    1 1 Отговор
    Е..ах го у китайския боклучарник
  • 4 EMSKI

    1 1 Отговор
    Правен е по трудово обучение в Китай!!!! Тука кво правят????
  • 5 WalioWalio Walio

    1 3 Отговор
    Какво и има на колицата, какво като е китайска. Плачевно-смешното е че с тези заплати в България 90% от народа не могат да си я позволят ако искат да си я купят.
  • 6 Александър Георгиев

    0 1 Отговор
    отвътре е много просто измислена иначе си е супер количка
  • 7

    1 1 Отговор
    Защо да е смешен, на админа колата по ли е красива?
  • 8 Marcho Markov

    0 0 Отговор
    Всичко ОК. Но от вътре е пълен шит !