Last news in Fakti

23 Април, 2013 12:43 3 671 3

Китайско-италианска Icona за 2 млн. евро

  • icona-
  • vulcano-
  • шанхай 2013

Суперавтомобил с хибридно задвижване и апенинско потекло събира зяпачите на салона в Шанхай. Vulcano е дело на китайско-италианската компания Icona и ще бъде произведен в изключително ограничен тираж от един или два екземпляра с прогнозна цена от 2 млн. евро.

Дизайнът на суперколата е разработен от Stile Bertone с участието на специалисти от поделението на Icona в Шанхай, където е осъществена по-голяма част от проектирането на конструкцията. Самият изложбен експонат е изработен в Италия.

За построяването на Vulcano са помагали специалисти от компанията Cecomp, която стои зад създаването на Ferrari 575M SuperAmerica, BMW Z4 Zagato и Alfa Romeo 8C. Купето има алуминиево шаси и каросерийни панели от въглеродни нишки, а масата не надхвърля 1 600 кг.

За Vulcano са подготвени две силови установки. Първият вариант H-Turismo ще се оборудва с 12-цилиндров V-образен двигател с мощност 790 к.с., електромотор със 160 коня и автоматична трансмисия. Така екипиран, китайско-италианския суперкар ще ускорява до 100 км/ч за 3 секунди, а максималната скорост ще достига 350 км/ч.

Втората модификация H-Competizione ще има системна мощност 870 к.с. Хибридната установка ще се състои от бензинов V6 с два турбокомпресора и по един електромотор със 160 коня за всяко от предните колела. Тази версия ще ускорява за 2.9 сек. до 100 им/ч и за 8.9 сек. до 200.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Димитров

    0 0 Отговор
    Добре е на фасон макар малко да ми прилича на ЛФА и Алфа 8Ц по форми и фарове.
  • 2 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Не ми харесва

    Коментиран от #3

  • 3 хххххххххххх

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Крум Янкулов":

    Направи по-хубаво като не ти харесва. Може и да ти се получи.