Last news in Fakti

10 Април, 2013 10:09 8 648 19

Maserati разкри Ghibli предсрочно

  • maserati-
  • ghibli-
  • шанхай 2013

Ден след като чешкият сайт Autoforum.cz публикува снимки на новия седан Ghibli, от Maserati решиха да разкрият повече информация за своя конкурент на Audi A6, Mercedes-Benz E-Klasse, BMW 5e и Jaguar XF. Моделът ще бъде представен официално на салона в Шанхай, който отваря врати на 20 април.



Ghibli получава светодиодни фарове в стила на голямата лимузина Quattroporte. Предната броня обаче е оформена по друг начин, а задницата има различен дизайн. В профил двата автомобила могат лесно да бъдат объркани.



Сходства има и в салона. Почти еднакви са приборният панел, воланът, централният тунел, скоростният лост и подлакътникът. Разлики се забелязват във вентилационните отвори и централната конзола.



Ghibli ще дели платформа с Chrysler 300C и Dodge Charger, а гамата от двигатели повтаря тази на Quattroporte. Говори се, че най-мощната версия ще се оборудва с 3.8-литров битурбомотор с 523 к.с. На по-късен етап се очаква също дизелова модификация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 1 Отговор
    Отзад е като Ауди... Харесвам "Мазерати" много и съм малко разочарован, че предлагат дизайн, твърде сходен до останалите им модели. Можеше малко да разчупят...

    Коментиран от #2

  • 2 М_Sux

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    Всеки си има вкус, но на мен Ghibli ми харесва много .... както екстериора така и интериора и бих го предпочел пред конкурентите му. Като се замисля, това ще бъде и екзотика по нашите пътища което му добавя допълнителен бонус точки. Тази кола само като я погледнеш разбираш, че е изкуство...а като се замислиш, че има и доста неща от ферари като двигатели и други тем подобни неща... разбираш и за пътното поведение на този звяр. Единствено ме съмнява качеството, но все пак и Ауди е с ниско качество пък се продава като топъл хляб... само дето Ghibli e доста по-красив от Ауди - особено отвътре.... и със сигурност ще има по-добри технически характеристики.:)
  • 3 зле

    0 1 Отговор
    некав мелез между бмв и ауди мн зле
  • 4 ТРОШАЧА

    1 0 Отговор
    КРАСОТА . МАЗЕРАТИ Е ТИПИЧНИЯ ТУЗАРСКИ АВТОМОБИЛ . СОБСТВЕН СТИЛ И УНИКАЛНОСТ . КАКТО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ПРЕДПОЛАГАМ МАЗЕРАТИ НЕ СЕ СРЕЩА ВСЕКИ ДЕН ПО УЛИЦИТЕ А ЗА В БГ ДА НЕ ГОВОРИМЕ.
  • 5 кик

    0 1 Отговор
    ужким аудитата били еднакви
  • 6 злее

    0 1 Отговор
    старото каде каде по добре изглежда тва е няква смеска между ауди и о6те не6то
  • 7 Симеон Николов

    0 1 Отговор
    Фаровете като на БМВ,скоростния лост също,тия хора не могат ли да измислят нещо ново?
  • 8 Генадий

    0 0 Отговор
    Трошачо, изобщо не е така. Всеки ден срещам Мазератита и то масово. Забавното е, че наистина не в Булгаристан, а някъде дълбоко в Европа. Съседката ми е слънчева сицилианка на 32, притежава две коли от тази марка, приятелят й кара някакво Ауди, аз - скромен дърт Мерцедес, а около нас в махалата са само богати хора с бизнес. Хубав автомобил, бих си взел с удоволствие. Да отбележим само, че при такова многообразие от марки и модели е нормално редица дизайнерски решения да са сходни - трудно се открива нещо ново. Ако сега произведете в работилницата си в гаража триколка или друго, то ще бъде с фарове от, да кажем, Фолксваген Джета, шаси от Фиат Регата, кабриопокрив от БМВ 3 Е46 и стопове от Жигули...Да продължавам ли?
  • 9 Heinrich

    0 1 Отговор
    Онова дете ДОШО няма ли да почне да плюе пак,и да почне да ни убеждава че е кофти кола и т.н и т.н
  • 10 Крум Янкулов

    1 0 Отговор
    Прекрасна кола!!!!!
  • 11 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Айде почваме пак с приликите с Ауди и БМВ.Те и дизайнерите на Масерати са толкова тъпи ,че са копирали от тях,и даже не са помислили ,че може някой да ги разкрие
  • 12 Жоро

    1 0 Отговор
    Това приличало на бмв, онова приличало на ауди - тука сте събрали само ..........
  • 13 Калоян Велинов

    0 0 Отговор
    ''ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО''...........
  • 14 Михаел Витман

    0 1 Отговор
    А бе, хубава е колата, обаче каква е тази фирма, която използва чужди двигатели, в случая на Ферари. Не че е лошо, обаче човек, като си купува кола според мен най-важното нещо е двигателя, това е сърцето на колата. Друга такава фирма, която според мен е силно надценена е Морган. Веднъж четох обширна статия за тази марка и колко хубави били и колко се чакало за такава и т.н., само че с двигател на Форд- 2000 кубика, е не благодаря....
  • 15 картицата

    1 1 Отговор
    смесицаот инфинити ауди бмв и бутон за светлини на мерцедес .....добра комбинациа ......вземам га
  • 16 ярослав станчев

    0 1 Отговор
    Имаха на времето коли Мазерати,сега като го гледам това все едно е а3 седан,отзад.Имаха преди Шамал,Гибли,куатропорте,сега имат имена.Шамал,между другото видях на живи във Варна,преди 7-8 години,автентичен вид,веднага се познава,че е Мазерати,а сега,какво са по-евтини ферарита.
  • 17 здравко

    1 0 Отговор
    Аз съм Дъмбалдор
  • 18 prizrak

    1 0 Отговор
    Мног красива кола.Веднага ми хареса още от пръв поглед.........Малко автомобили ми правят такова впечатление.В САЩ където е най-големия пазар на автомобили Мазерати е рядко срещана марка.Веднага се отличават с качеството и дизайна.......Това Мазерати бих го предпочел пред абсолютно всички марки ,изброени като негова конкуренция.
  • 19 гошомадафака

    1 3 Отговор
    забравяте най-важното,колата се пуска за пряк конкурент на е-класа 5та-серия и А6,безспорно е клас с голяма конкуренция но все пак мазератито изглежда най-различно,едвали някой каращ някоя от 3те немски коли ще я смени с масерати но новобранец в сегмента спокоино би харесал мазератито най-много :)