Last news in Fakti

21 Април, 2013 11:31 17 106 3

Нова колекционерска мода: класически джипове

  • всъдеходи-
  • toyota-
  • land cruiser-
  • hagerty insurance

Застрахователната компания Hagerty Insurance обяви старите всъдеходи за бъдещ хит сред колекционерските автомобили. Компанията отбелязва, че от 2008 г. броят на класическите джипове, предлагани на търгове, се е увеличил с 65%, два пъти повече от нормалните темпове на пазара.

Най-сериозен ръст бележи Toyota Land Cruiser, чието търсене е скочило с 202%. Моделите на Jeep от 70-те и 80-те години на миналия век се радват на 93% по-засилен интерес. Ford Bronco и International Scout се търсят с 86 и 85% повече.

От Hagerty Insurance свързват повишения интерес към класически джипове с повишената популярност към всъдеходи и кросоувъри като цяло. Когато съвременните автомобили с повишена проходимост стават модерни, същото се случва и с предците им, твърдят от компанията.

За да илюстрират тенденциите, от Hagerty посочват за пример един от последните търгове в Скотсдейл, където са били предложени 11 стари Land Cruiser-а. Един от тях е бил продаден за $88 000 - нелоша цена за FJ-40 от 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Easy ryder

    10 1 Отговор
    Класика в жанра,наред с land Rover и Willis тази тойота е един от най яките джипове правени някога.
  • 2 Име:

    5 1 Отговор
    Toyota Land Cruiser FJ40 най-добрата машина.
  • 3 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    ТОЧНО ТАКИВА КОФИ МАНИ НЕТИ ТРЯБВАТ