Last news in Fakti

22 Април, 2013 11:58 6 537 2

$1.5 млн. за китайския Rolls-Royce

  • hongqi-
  • faw-
  • l9-
  • шанхай 2013

Hongqi е марка на китайския производител FAW, създадена през 50-те години на миналия век, за да снабдява висшия партиен ешелон със свърхлуксозни лимузини. Името значи "Червено знаме", но продукцията няма нищо общо с нуждите на пролетариата.



Тази година в Шанхай Hongqi се представя подобаващо с поредната еволюция на модела CA770, постъпил в производство през далечната 1966-а. Новият автомобил носи името L9, но сходствата с предшественика му от времената на Мао Дзъдун са само стилистични.



От Hongqi представят новата стара лимузина като цивилна версия на бронирания автомобил, с който през 2009-та тогавашният пръв държавен и партиен ръководител Ху Дзинтао се придвижваше по време на празненствата по случай 60-ата годишнина на КНР.



L9 има по-късо междуосие и е лишен от защитата на бронирания си първообраз, но под предния капак е монтиран същият 12-цилиндров 6.0-литров двигател с мощност между 400 и 500 к.с. и въртящ момент 550 Нм.



От FAW изобщо не си правят труда да обявават цени. Според различни местни източници обаче цената на китайския Rolls-Royce стартира от $800 000 и може да достигне $1.5 млн., ако купувачът иска да се вози като Ху Дзинтао.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Господинов

    5 1 Отговор
    Най-скъпата Волга която луд с пари може да си купи
  • 2 Ts@r

    1 0 Отговор
    Страшно ми прилича на соц лимузината Волга М21 и точно затова много ми харесва. Ретро дизайна е наистина много носталгичен и може би някой руски магнат, който страда за отминалите дни, много ще й се зарадва.