Last news in Fakti

25 Януари, 2022 12:30 9 741 9

Новият „джип“ на Alfa Romeo пристига на 8 февруари

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • jeep-
  • compass

Tonale ще бъде представен на онлайн събитие идния месец

Новият „джип“ на Alfa Romeo пристига на 8 февруари - 1

След като през изминалата година новият шеф на Alfa Romeo отложи премиерата на Tonale, поради незадоволителното представяне на колата, ето че вече дойде време да видим новия „джип“ на италианците. Той ще бъде представен на специално онлайн събитие на 8 февруари, носещо името „La Metamorphosis”.

Новият „джип“ на Alfa Romeo пристига на 8 февруари

Tonale ще бъде вторият кросоувър в гамата на Alfa Romeo и ще се присъедини към по-големия Stelvio, както и седанът Giulia. Според папарашките снимки и официалните скици, които от Alfa Romeo показаха, новият модел няма да се различава с много от досегашния дизайнерски език на марката и ще следва познатите италиански форми.

Новият „джип“ на Alfa Romeo пристига на 8 февруари

Най-вероятно под капака на хибридната версия ще работи 1.3-литров бензинов мотор, който ще бъде съчетан с електромотор, подобен на конфигурацията, която видяхме при Jeep Compass 4xe. Все още не знаем каква мощност ще генерира системата при Alfa Romeo, но очакваме тя да е по-висока от тази при механично свързания Compass. Според някои източници, най-мощната версия може да генерира около 240 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    15 6 Отговор
    1,3 л. мотор!? Това кола с повишена проходимост ли е или дворна косачка с възможност да разходиш жената и кучето докато окосиш моравата!?
  • 2 Съдията Дред

    16 10 Отговор
    Най вярното определение за Алфа Ромео е - "Прекрасен автомобил, в кратките моменти, в които всичко и е наред".
    За чутовният двигател от цели 1300 кубика ще се въздържа от коментар.
  • 3 Иво

    10 27 Отговор
    Хората казват "Купиш ли си АЛФА , намери си добър приятел авто-монтьор. Ще ти потрябва". Хубав италиански дизайн , като СТЕЛВИО и до там. Макароните са скарани с електрониката. Още гаранционна почват да светят и изгасват едни лампички, да се чудиш после какво да я правиш.
  • 4 Иво

    3 2 Отговор
    Много широки фарове и стопове са направили, ей!

    Коментиран от #5

  • 5 карчи

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Пестят място за големия 1,3 литров двигател и резервоара нужен за него ;)))
  • 6 Човек с памет

    7 0 Отговор
    От 10 години двигателят 1.4 турбо на Фиат/Алфа/Ланчия прави 185 коня (с тунинг от един много учил инженер от Холандия). Може и 1.3 да се комплектува със същото турбо и да прави същата прилична мощност, но с повече закъснение за развъртане на турбото. При ниските обороти ще трябва да се разчита на електродвигателя да прави бърза реакция на педала на газта. Хибридните автомобили могат да бъдат приятни на каране, ако ги настройва мераклия...
  • 7 Петко

    21 3 Отговор
    Карам основно италиански и френски коли и мога да кажа, че това за електрониката на италианските коли са глупости на търкалета, ама пълни. Карайте френски коли след 2005 г. да видите за какво става дума, всеки ден, нова изненада. Тръгнали са едни лакърдии преди години и си вървят.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Иво

    2 13 Отговор

    До коментар #7 от "Петко":

    На мен италианец ми го каза за Стелвиото. На теб ли да вярвам? Гледам в България пълно с Алфи. Всеки бяга.
  • 9 Язе

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Петко":

    Караме си френски и след 2005 и изненади....нула.