2 Февруари, 2022 10:37 4 809 7

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

  • aston martin-
  • dbx-
  • dbx 707

Наточената версия на Aston Martin DBX получи скоростна кутия от Mercedes-AMG GT

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света - 1

Aston Martin спази обещанието си и представи най-наточената версия на своя кросоувър DBX, която се превърна и в най-мощният сериен „джип“ на пазара. Както подсказва името, DBX707 разполага с точно 707 конски сили или със 157 коня повече от стандартния DBX.

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

Под капака работи същият 4.0-литров осмак на Mercedes, който също така е повишил и максималния си въртящ момент до 900 нютон метра и е куплиран с нова трансмисия с мокри съединители и девет предавки, същата която се монтира и в Mercedes-AMG GT. По отношение на мощността британецът уверено превъзхожда конкурентите си в лицето на Lamborghini Urus (650 к.с. и 850 Нм), Lister Stealth (675 к.с. и 881 Нм), Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid (680 к.с. и 900 Нм) и само отстъпва по-мощност, но не и по въртящ момент на Dodge Durango SRT Hellcat (720 к.с. и 875 Нм), който обаче не е в категорията на луксозните SUV-та.

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

Още нещо любопитно е, че иновацията е толкова бърза, колкото и рекордьорът на Нюрбургринг Porsche Cayenne Turbo GT. Ускорението до 100 км/ч на DBX707 продължава 3.3 секунди, докато за обикновен DBX с V8 са нужни 4.5 секунди. Максималната скорост на наточения високопроходим автомобил е 310 километра в час спрямо 291 за конвенционалния.Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

Разликите със стандартния DBX продължават и при окачването, завиването, както и спирачките, които вече са с големина от 420мм отпред и 390мм отзад. Задният мост е с нов диференциал с електронно заключване и с различно предавателно съотношение 3.27 вместо 3.07. Освен това са променени алгоритмите за работа на трансмисията за задвижване на всички колела, трикамерното пневматично окачване, адаптивните амортисьори, сервоусилвателя на волана и активните стабилизатори с 48-волтова бордова система. В режимите GT Sport и Sport + вече е възможно да се активира контрола за стартиране от оптималните 4000 оборота в минута.

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

Във външността можем да открием много карбонови елементи, които освен визията, подобряват и аеродинамичността. В предната част виждаме нова решетка с по-големи отвори, добавка в долната част на бронята, нови прагове, както и голям дифузьор в задната част. Джантите също са нови и в размер от 22 или 23 цола.

Ето го най-мощния луксозен кросоувър в света

Влизайки в интериора може да забележите вратите със soft close функция, новата централна конзола, както и спортните седалки с алкантара и кожа.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bmw

    6 7 Отговор
    За тия пари Х5 и 1 Ферари за събота и недел
  • 2 Асмилан

    1 9 Отговор
    Бмв ги бие всичките .

    Коментиран от #3

  • 3 haha

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Асмилан":

    Бие ги по сеанията на собствениците. Там трибуквената марка нямат равни. :D

    Коментиран от #4

  • 4 haha

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "haha":

    "по селянията"
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ф.С.

    0 0 Отговор
    Максималната мощност на Mansory Venatus е увеличена от 641 к.с. до 838 к.с., а въртящият момент - от 850 Нм до 1 000 Нм.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.