Last news in Fakti

3 Март, 2022 13:15 13 327 17

Как по-бързо да продадем употребявана кола

  • автомобилът на старо-
  • продажба-
  • съвети
Как по-бързо да продадем употребявана кола - 1

Дори употребявана кола в не идеално състояние може да се продаде по-бързо и на по-добра цена, без да се стига до крайности, като превъртане на километраж, прикриване на повреди и т.н. Какво да направим по колата за да вдигнем цената ѝ? Ето няколко съвета лесни за изпълнение съвети от търговци на употребявани автомобили.

Скъпо допълнително оборудване

Цената на автомобила може да бъде увеличена, ако се оборудва допълнително с екстри, като мултимедия, субуфер, лебедка (в случай, че е всъдеход), АГУ и др. Но купувачите могат да откажат такава машина, като се съмняват в качеството на инсталацията. Следователно оборудването трябва да се продава отделно, а цената на машината трябва да бъде посочена без допълнителните екстри. Но в обявата трябва да се посочи, например „кутия за багаж на покрива, заедно с колата“.

Обслужване

Повечето купувачи са по-склонни да вземат напълно обслужен автомобил, в който току-що са сменени повечето консумативи. Новият собственик е готов да надплати за колата, но да не се занимава с ходене до автосервиз.

Каросерия

Малко вероятно е кола с драскотини да привлече много клиенти. Да, и не е толкова трудно да се премахнат дефектите по боята преди продажба, а ефектът ще бъде забележим. Освен това, ако потенциалният купувач не намери от какво да се оплаче, тогава той няма да може да се пазари. В повечето случаи качествено пастиране и частични бояджийски ремонти вършат работа.

Фарове и джанти

Колата трябва да има не само атрактивна каросерия, но и "лъснати" фарове и ефектни джанти. Фаровете трябва да се полират и да се сменят всички изгорели крушки. Драскотините трябва да бъдат отстранени от джантите, капачките трябва да са на място преди продажбата. Ефектните джанти правят много голямо впечатление на купувачите.

Салон

Колата трябва да изглежда добре и отвътре. Всички боклуци и ненужни неща трябва да бъдат премахнати от кабината. Можете да почистите без химическо чистене, но трябва да подредите поне минимално - да почистите вътрешността с прахосмукачка и да избършете повърхностите от прах. Също така премахнете мръсотията под педалите и стелките. Силиконов спрей ще актуализира много добре интериора.

Моторно отделение

Не мийте двигателя - по-добре е просто да го избършете с парцал. Пълното измиване на двигателя може да покаже на купувачите, че се продавачът се опитва да прикрие петна от масло или антифриз, така че е най-добре да направите повърхностно почистване.

Снимка

В обявата е необходимо да прикачите колкото се може повече информативни снимки отвън – в профил, анфас, от всички страни, а отвътре – да се вижда състоянието на седалките, волана и общия изглед на купето. Снимки на чиста, подредена кола ще привлекат купувачи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    47 0 Отговор
    Тва само един гений може да го напише

    Коментиран от #12

  • 2 Автотърговец

    48 0 Отговор
    Като най-нагло и безочливо гледаме да излъжем балъка отреща за състоянието на автомобила.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ъъъ

    44 9 Отговор
    изкупихме трошките на Европа . това стана . всяко семейство има по няколко трошки . пред блоковете е пълно с каруци и кокошкарници - бмв-та и мерцедеси на по 20 год. изригващи кълба черен дим от ауспусите .

    България - автомобилен гробищен парк на Европа


    чести 3 март

    Коментиран от #6

  • 5 Карам бричка

    35 2 Отговор
    Всички трикове използвах и неможах да я продам.

    Коментиран от #11

  • 6 Сексислав

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "ъъъ":

    За 10 годишните и по нови трошки съм съгласен. Не обиждай истинските не пушешти автомобили.
  • 7 Знайко

    18 3 Отговор
    Много глупости са написали в тази статия. При сегашните цени на метана излиза по-скъпо да караш на метан отколкото на бензин. И преди не исках да чувам за кола с газова уредба, защото се кара от хора, които изминават много повече километри. Кола с газова уредба е много по-амортизирана от кола без такава уредба. Относно техническото обслужване, новий акумулатор ... продавачите толкова много лъжат за това, че аз не бих се доверил на продавач.
  • 8 Авто Джамбазов

    15 0 Отговор
    Най-важното е да пуснете колата на адекватна на състоянието цена. Също задължителни са подробно описание и повече снимки. До сега съм продал 10-тина лични МПС. Всичко съм подал в същия или на следващия ден. А половината - на по-висока от покупната цена + ремонтите. И не, освен измиване и почистване на салона, нищо друго не съм "пудрил".

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Ром ама кубински

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Авто Джамбазов":

    Абсолютно си прав.Имам приятел,който казва-който продава евтино,продава. За всеки влак си има пътници .
  • 10 меркантилност

    7 4 Отговор
    едно чероки го карах из ниви из гори как се излъга да бръкне тоя 3 бона за него то пред разпад беше ама го измих там и мина номра
  • 11 Авто морга

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Карам бричка":

    Чакам ви,с радост ще ви освободя от вашите проблеми.
  • 12 Qwerty

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "хах":

    Ирония, предполагам?
  • 13 оня с коня

    1 4 Отговор
    Умникът написал Статията предлага Съвети как да излъжем потенциалния Купувач със елементарни Козметични прийоми по външния вид,остава да се намерят и Балъците.А ако някой се оплаква че не може да си продаде колата НЕ съветите от Статията ще му помогнат,а просто трябва да намали Обявената цена!Да - има Екстри които решително вдигат Цената,но това са най-малко боядисаните Джанти и добре забърсаният Прах в Купето и ще дам пример с 18 годишното ми БМВ/Дизел,204 каня,200 хил. км/-Перфектна работа на 6 цилиндровият двигател,Почти нови ЛЕТНИ Гуми/зимни не употребявам щото не е стъпвало на сняг и стои в гаража/,липса на дори и ГРАМ ръжда,Перфектна и с предостатъчно Мощ Озвуч. Уредба,Чисто нова Ксенонова Инсталациия/сменя се цялата Халогенна/,САМО Антирадара ми струва 2500лв.И понеже никой няма да ми даде реалната Цена,затова и ...Не го продавам:)

    Коментиран от #14

  • 14 Bob Viking

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "оня с коня":

    Абе момчета,как си вземаме жените от улицата,от ресторанта,от дискотеката...???Какво ги мислите тези ламарини?
    Особенно втора употреба???
  • 15 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Авто Джамбазов":

    Преди пандемията - в началото на 2020 г. купих друг автомобил и пуснах за продажба "стария" - паджеро 3/2006 г. при цената, за която го бях обявил не се обади и един кандидат купувач, а тя беше с около 500 лв. по-ниска от средната в специализираните сайтове. Тъй като идваше време за данъци, ГТП, ГО и каско свалих с 3000 левчета и на другия ден колата беше продадена, а новият ѝ собственик доволен от покупката. Лошото е, че всеки иска "да избие" всичко вложено до момента в автомобила, че и печалба да има, но няма как да стане. Гледам някакви коли на 2005 г. за по 4-5 К, което е супер нереално, но щом се предлагат - значи има и такива, които ще ги купят.
  • 16 DAS IST EINE GROSSE SCHEISE

    2 0 Отговор
    Така наречените автосалони за коли втора употреба, ще се превърнат в автоморги.

    Коментиран от #17

  • 17 георги

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "DAS IST EINE GROSSE SCHEISE":

    Ами те реално СА автоморги.....