Last news in Fakti

7 Април, 2022 15:05 2 356 3

BMW обединява сили с McLaren

  • bmw-
  • mclaren-
  • audi-
  • проект

Двете компании разработват нова платформа за елктромобили

BMW обединява сили с McLaren - 1

Спекулациите с BMW и McLaren продължават след като германското издание Automobilwoche публикува информация за това, че двете автомобилни компании работят над общ проект. Според данните брандовете са сключили договор на 24 март, който да официализира сделката за която все още няма особено много информация.

Това което знаем към момента е, че BMW и McLaren ще работят над проект за обща платформа за електрически автомобил. Вероятно архитектурата ще бъде намерена в някои от спортните модели на двата бранда, неясно кои към момента.

Новините идват малко след като други германски медии разпространиха информация, че Audi ще купи дял от McLaren за сума от 650 милиона евро. Все още никоя от трите компании не е потвърдила информацията, но очакваме в следващите дни да разберем малко повече.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак търсят под вола теле

    0 4 Отговор
    "Вероятно архитектурата ще бъде намерена в някои от спортните модели на двата бранда, неясно кои към момента."

    Така и не се научиха, че е подходящата архитектура за електромобил не може да се намери измежду архитектурите за ДВГ.

    Архитектурата на един електромобил трябва да бъде проектирана от нулата специално за електромобил и за нищо друго.
  • 2 От село

    3 0 Отговор
    Едно време мерцедес и макларън сега бмв и макларън
    Ще кажа само макларън разбират от коли

    Коментиран от #3

  • 3 Komapak

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "От село":

    Статията е леко манипулативна. Ауди ще купуват спортния отбор във формула1, а бмв се кооперират с макларън в "нормалното" производство, доколкото един електрокар може да е нормален. Изминаха 20 години откакто бмв закупи в пакет ролс ройс и бентли. Една година по-късно с предварителен договор прехвърлиха собствеността на бентли на ваг. Оттогава ролса е скучна кола под абсолютната диктовка на бмв. На другия полюс бентли имат почти пълна свобода и за тези 20 години дръпнаха доста напред и са наравно с ролс ройс. Основно заради дизайн и динамика. Лукса и в двете е априори.