Last news in Fakti

12 Април, 2022 10:54 2 726 13

Rimac Nevera се забавлява в снега по време на тестове в Швеция (ВИДЕО)

  • мате римац-
  • римац-
  • rimac

От компанията правят прецизни настройки на системите за подпомагане на водача

Rimac Nevera се забавлява в снега по време на тестове в Швеция (ВИДЕО) - 1

Rimac продължава активно да тества своя хиперкар Nevera, а последните изпитания за модела включват шофиране върху сняг и по-конкретно на снежна писта в Швеция. Електромобилът, който може да се похвали със завидните 1940 конски сили и задвижване на четирите колела буквално танцува върху снега в опит на инженерите да настроят прецизно системите на колата.

Освен по сух и перфектен път, от Rimac казват, че искат да направят колата подходяща за всякакви терени, включително и по-хлъзгави такива. Благодарение на специално разработени гуми от Pirelli, инженерите на марката успяват на натстроят системи като ABS, ESP и системата за предване на въртящия момент.

„За нас този процес на тестване в студено време бе възможност да изгладим финалния 0.1% за Nevera, подсигурявайки перфектно поведение в момента в който собствениците започнат да получават колата, едва след няколко месеца.“, заяви изпълнителният директор на марката Мате Римац.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    4 1 Отговор
    Абе гледам само собственика си ги кара... Нещо не се харчат много, както беше предвидил тесльо.

    Коментиран от #3

  • 2 Това е бъдещето

    3 2 Отговор
    1914 конски сили, които са много по управлениеми и автомобила остава по-стабилен на сняг, отколкото BMW със 114 коня на мокър асфалт.

    За сняг да не споменавам защото ще се получи оксиморон, ако поставя BMW и сняг в едно изречение.
  • 3 Е така де!

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Komapak":

    Някога да съм споменавал, че това ще е масов автомобил? Както виждаш, говоря за Тесла Plaid като най-бързия сериен автомобил на планетата, въпреки че Римак Невера е много по-бърз.

    Само си помисли, с колко километра трябва да премине през старта най-бързия седан на планетата за 2000 година BMW M5 в клипа в предишната тема, за да завършат горе-долу по едно и също време на финала. Не знам дори, ако мине с 200 км в час на старта покрай спрялата Невера, дали ще пресече финала след 400 м преди нея.

    Коментиран от #6

  • 4 Научете го този английски

    2 1 Отговор
    Знам, че си в немско, но английския е универсален език и не е лошо да го знаеш.

    Собственикът не се казва Мирослав еди кой си, а се казва Мате като фамилията му е същата като на компанията и марката на автомобила. Същата онази компания, която притежава марката bugatti. Това пък трябваше да го знаеш от обща култура, дори да не знаеш английски, за да тръгнеш въобще да коментираш нещо по темата.

    И не знам дали електрическите модели на компанията ще се продават повече от автомобилите с ДВГ на същата компания под марка bugatti, но мога да обзаложа, че ще се карат много повече от тях по пътищата, а няма да стоят като музейни експонати в гаражите и холовете на собствениците си.

    Това са автомобили, които собствениците ще ги купуват за да си доставят удоволствие да ги карат, а не да ги гледат като картини.

    Ще изпитват лично инженерните постижения и ще ги споделят с пътниците, а няма да ги четат от книжка на гостите седнали в креслата в хола да гледат някое Бугати широн в хола и да цъкат с език, все едно тези цифри им говорят нещо.

    Коментиран от #5

  • 5 Макрон

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Научете го този английски":

    Римац и Бугати ще си сътрудничат, взаимно не се притежават.
    Явно предварително знаеш какви хора ще си купят тази кола, ако искаш можеш да споделиш с нас имена и адреса на купувачите, които ще се хвалят с инженерните постижения. (facepalm)

    Коментиран от #8

  • 6 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Е така де!":

    Доста тенденциозно и дръзко е да си правиш тестове в родината на Кьонигсег... На същата цена предпочитам шведа! Между другото тези коли изобщо не са дебели хора. Аз съм 180см спортен тип и изпитах изсестни трудности да влезна и излезна от макларън.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Макрон

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Има едно видео с един чичак, чийто тумбак опираше във волана на едно LaFerrari, ако си дебел може и да влезнеш някак, но няма излизане.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 В света

    0 0 Отговор
    Имаше РойсРойс и Ферари който са поръчкови, такъв тип
    Rimac Nevera тя поръчкова. Цените са проек 2 около€ 1.5-€2 милиона , за Rimac Nevera твърдо €2.5 милона и чакаш
    Година. Колата е известна с доста спечелини състезания и бърза възращаемост при състезания срещу коли с ДВГ.
    Може да гледате срещу бугати, Ферари и други марки коли. Rimac е първия който вкарва своя опит от състезател, японски патенти и успява да си пробие на пазар за електрически коли. Преди няколко месеца се създаде ново Дружество с участие на Rimac , бугати и други водещи производители на коли. Тесла на Елион Мъск е кола за обикновения пазар. Най ефтината е модел 3 с около цена $30 000 - дотаци от Америка Европа Китай $7 000
    Около $23 000 в най добрия случай. Най скъпата е модела S с цена около $100 000. Друг доста популярен ел автомобил е VW ID5. Има още единен електрически автомобил в Ловеч. Незнам какво са избрали ID 5 Дачия или нещо друго. Но в долния диапазон е тип електрическо тико Ефтино. Успех
  • 10 Кой кого притежава

    1 0 Отговор
    Bugatti Rimac doo е съвместно предприятие , създадено от компаниите Rimac Group и Porsche AG. Bugatti Rimac е със седалище в Света Неделя , Хърватия , в централата на Rimac Automobili .

    Bugatti Rimac Group се състои от марките на компаниите Bugatti Automobiles и Rimac Automobili . Porsche притежава 45% от акциите, останалите акции се държат от RIMAC Group, състояща се от Mate Rimac 35%, Porsche 22%, Hyundai 11% и free float 32%.



    Главен изпълнителен директор Мате Римак
  • 11 Това е по-ежедневна кола

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Komapak":

    Както виждаш от клипа в 9-ата минута е помислено и за удобната влизане и излизане в иначе ниската кола. Както казах, този автомобил е проектиран за ежедневно шофиране, а не да го излагаш в хола и да се радваш на характеристиките, като ги четеш на гостите.


    Все пак има и доста по-практичен избор за ежедневен автомобил и основателят на Кьонигсег в ежедневието си всъщност кара Тесла като личен автомобил.

    Коментиран от #13

  • 12 Разрешете коментарите на vivacom

    1 0 Отговор
    Не е нормално да блокирате айпита на мобилни оператори защото ги ползват всички и не са статични.
  • 13 Клипът

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Това е по-ежедневна кола":

    Деветата минута влизане и излизане.